1. Mobiele versie van Stardew Valley in de maak

Mobiele versie van Stardew Valley in de maak

Later deze maand al voor iOS beschikbaar

De populaire boerderijsimulatie Stardew Valley komt naar iOS en Android.

Dat hebben Chucklefish Games en ConcernedApe aangekondigd. De iOS-versie van de game verschijnt al op 24 oktober en is zowel speelbaar op iPhone als iPad. De Britse studio The Secret Police heeft de overzetting gedaan. Deze studio werkt ook aan een Android-versie van de game, al is daarvan nog niet bekend wanneer deze verschijnt.

Volgens Chucklefish en ConcernedApe gaat het om de volledige versie van Stardew Valley en is het spel bijna geheel identiek aan de andere edities. De grootste verandering is dat de besturing nu via het touch-scherm verloopt. De meeste updates uit de andere versies zitten ook in de game verwerkt, behalve de multiplayer.

De game kost 8,99 euro op de Apple Store en is zoals gezegd vanaf 24 oktober voor iOS verkrijgbaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hmm daar waren ze dus mee bezig. Breng die online coop functie nou eens naar consoles. Hoe lang beloven ze dat al wel niet?
 • @Robskeee

  Online functionaliteiten komen binnenkort toch naar de Switch versie?
 • @Piet S. Ja ongeveer gelijk met de Xbox en PS4. Maar nog geen 1 releasedatum bekend.
  https://www.dailystar.co.uk/tech/gaming/695812/Stardew-Valley-Multiplayer-Release-date-news-for-PS4-Xbox-One-and-Switch-october-3
 • @Robskeee

  Hmmm… Ik lees dat de multiplayer modus voor de Switch bij de kwaliteitscontrole ligt en dat er over MP voor overige consoles nog niks concreets bekend is, dus er zou best eens wat tijd tussen kunnen zitten..
 • @Robskeee

  Voor de ps4/xbox komt de update later. Switch versie heeft de prioriteit.

  De update ligt al bij Nintendo voor controle en komt een dezer dagen.
 • @Ramirez Ja las er ook wat van. Rare keuze om dit eerst op de Switch te doen, zeker omdat Nintendo zelf zijn online functies niet fatsoenlijk op orde heeft.
 • @Robskeee

  Nee eerder omdat de Switch versie na de pc versie het meest verkocht heeft.

  Stardew Valley staat nog steeds erg hoog in de eshop en heeft maanden lang bovenaan gestaan. Zelfs tijdens releases als Mario etc.

  Maar ik verwacht niet dat de andere consoles erg lang moeten wachten. Ik denk dat de update er wel voor het einde van het jaar is.
 • @Ramirez Volgens mij hadden ze dat al in gedachte voordat Stardew al veel verkocht was voor de switch. Vergeet niet dat de game al veel langer voor de Xbox en PS4 te koop is. En die multiplayer update is voor de Xbox als PS4 zowel gelijk, terwijl het voor de Switch apart gebouwd moet worden.
  Buiten dat heeft de Switch versie van Stardew nooit meer verkocht als je PS4 en Xbox One samen, dus ik blijf de keuze niet goed snappen.
 • @Robskeee

  De X1/PS4 versie is op 13 dec. 2016 uitgekomen en de Switch versie op 5 okt. 2017, dus daar zitten inderdaad wat maanden tussen. De Wii U versie is echter wel tegelijk aangekondigd met de X1/PS4 versie, maar die is uiteindelijk dus geannuleerd.

  In mei 2016 (dus vóór de X1/PS4 release) is al aangekondigd dat er een multiplayer modus zou komen.

  Ook is er bekend gemaakt (+/- een half jaar geleden al) dat de Switch versie binnen een half jaar na release, bijna een miljoen keer verkocht was, m.b.t. de X1/PS4 versie kan ik qua verkopen alleen dit vinden, maar dat lijkt me wel heel weinig (+ niet geheel up-to-date)…
  Wel verkoopt de Switch versie dus heel erg goed en is het bericht over 'bijna een miljoen verkopen' naar buiten gekomen net na de laatste X1/PS4 sales update op VGChartz.

  Verder kan ik niet veel vinden over de verschillende ontwikkelprocessen van de multiplayer modus van de Switch versie en de andere console versies. :-)
 • @Piet S. Oke, waar zie jij dat de Switch versie zo 'heel erg goed' verkoopt? Ik vraag me wel af wat het verschil is ten opzichte van de andere consoles.
 • @Robskeee

  Even op het woordje 'miljoen' klikken.
  Dat bericht is van april 2018 en een maand eerder stond de teller (volgens VGChartz –> Klik op het woordje 'dit') voor de X1 versie op 0.03mil en voor de PS4 versie op 0.1 mil.

  Ook staat dit erin (die url achter 'miljoen'):
  'Stardew Valley has sold nearly a million copies on Switch - more than a quarter of the nearly 4 million sales the title has made since its release in 2016.'
  Dat zegt natuurlijk wel iets.

  Dus ALS dit klopt is dit een aanzienlijk verschil. Geen idee of het ook daadwerkelijk klopt, uiteraard.
 • @Robskeee

  Op welke manier werkt Nintendo online dan niet fatsoenlijk eigenlijk? Heb na nu anderhalf jaar eigenlijk geen enkele problemen gehad.
 • @Shuckle

  Enige dat ik echt mis is een fatsoenlijke voicechat en partychat. Voor de rest is alles hetzelfde.

  Natuurlijk mis je nog de gratis games die elke maand komen op de andere platformen maar dat heeft niets met onlinegaming te maken.
 • @Piet S.

  Die komt er idd binnenkort, zit sinds vorige week in QA dachtik.
 • @capt-hb Ja nice!
 • @Robskeee

  De mobiele versie wordt door een andere studio gemaakt. Houd er rekening mee dat de MP door één persoon wordt gemaakt, gaat dus iets langzamer.
 • @Robskeee Ongeduldig? Hij heeft geen concrete datum gegeven om niks te beloven wat hij misschien niet na kan komen. Het komt heus wel..
 • @Lync Oh bedankt, aan jou hebben we wat.
 • Pfoe, ik mis touch screen functies wel op de Switch eerlijk gezegd.
  Verwacht wel dat die nog komen met de recente boodschap van concernedape ivm SW op de Switch.
 • @capt-hb Ja dit, ik heb de game ook op de switch maar ze hadden veel meer kunnen doen m.b.t. de touch screen functies.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren