1. Starfield heeft voorrang op The Elder Scrolls 6

Starfield heeft voorrang op The Elder Scrolls 6

Beide games duren nog even

Fans die zich verheugen op The Elder Scrolls 6 en Starfield moeten voorlopig nog even wachten.

Afgelopen jaar deed Bethesda tijdens E3 twee grote aankondigingen. De games Starfield en The Elder Scrolls 6 kwamen eraan. We weten echter alleen dat deze games eraan komen, maar hoe ver de games in ontwikkeling zijn is niet bekend. Todd Howard, directeur van Bethesda, geeft aan dat fans voorlopig nog even moeten wachten op beide games.

Starfield

Starfield heeft op dit moment voorrang, dus The Elder Scrolls 6 gaat al helemaal nog even duren. “Het gat tussen beide games is groot, maar ik denk dat het goed is om iets te missen. Dit zorgt ervoor dat spelers met frisse moed aan een nieuwe game beginnen. Ze zullen ook inzien waarom er zo’n gat tussen zit als het op de technologie aankomt”, zegt Howard.

Een van de redenen dat Bethesda niet bang is om dit gaat te laten ontstaan is dat The Elder Scrolls Online volgens Howard nog razend populair is. Ook de singleplayer-game, The Elder Scrolls 5: Skyrim, is volgens Howard nog een van de bestverkochte games.

“De games die we uitbrengen worden hits. Dat zegt ons dat The Elder Scrolls 6 een game moet worden die op z’n minst een decennia lang gespeeld moet worden”, aldus Howard. Wanneer de ontwikkeling van The Elder Scrolls 6 van start gaat, zal dit een enorm project worden. Volgens Howard zal elke Bethesda-studio erbij betrokken zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Ze doen net alsof mensen die interesse hebben in Elder scrolls 6 diezelfde interesse ook voor Starfield hebben. Goed dat ze de tijd nemen, maar ik wil zsm Elder Scrolls 6!
 • @Robskeee

  hahaha ofniet..

  Ik word echt helemaal gek van het wachten man…Heb Skyrim inmiddels al 4 of 5 keer helemaal uitgespeeld, wordt echt tijd voor een nieuwe nu!
 • @Robskeee

  Starfield is al in ontwikkeling sinds 2013 ongeveer.
  En sinds Fallout 4 af is zijn ze bezig met de productie fase. Dus ongeveer 3-4 jaar nu.
  Starfield komt waarschijnlijk in 2020 uit, TESVI waarschijnlijk 2022 of 2023.
  En ja, ik ben persoonlijk net zo geïnteresseerd in Starfield als dat ik ben in TESVI. ;)
 • Dit is al sinds de E3 van 2016 ongeveer bekend.
  Probleem is, dat niet veel mensen willen luisteren naar Howard die het ieder jaar weer zegt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren