1. State of Decay 3 is pas in vroege pre-productie

State of Decay 3 is pas in vroege pre-productie

Release niet binnenkort te verwachten

Het onlangs aangekondigde State of Decay 3 is pas in vroege pre-productie. Dat bevestigt de ontwikkelaar via hun officiële Twitter-kanaal.

Het vervolg werd deze week aangekondigd tijdens de Xbox Games Showcase. De trailer toont een personage dat jacht maakt op een wolf, dat uiteindelijk al is gedood door een besmet dier. Veel meer details over de game zijn er nog niet.

Ontwikkelaar Undead Labs meldt op Twitter dat het vervolg pas in vroege pre-productie is. Dit is normaal gesproken de fase van de ontwikkeling waarin de richting en de grootte van de game nog bepaald moeten worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Fijn dat alle games er komen, maar mij bekruipt het gevoel dat veel games uit Microsofts show veel en veel te vroeg zijn aangekondigd. Ik zie liever Nintendo's nieuwe strategie ; pas aankondigen als de release in de nabije toekomst ligt. Uitkijken naar games is leuk, maar 3 jaar moeten wachten op een titel is vervelend.
 • @benjaminben

  Veel vergezichten idd maar voor Xbox was dat nodig om te laten zien ons first party probleem zijn we aan het oplossen. Maar in augustus of September hoop ik dat we ook wat games zien die in 2021 uitkomen.
 • @smaakmaker

  Ik snap ook wel waarom zij dit op deze wijze doen, maar aan de andere kant ; ze hadden kunnen investeren in ontwikkelaars om games te ontwikkelen die qua release wat nabijer in de toekomst zouden liggen. Launch-games heetten die ooit geloof ik ;)
 • @benjaminben, Metroid prime 4 zegt hoi. MS kan niks goed doen.
 • @Grombeer

  Ook Nintendo kondigt weleens games te vroeg aan ja. Bv. BotW(2), Bayo3 & MP4. Maar kijk eens naar games als SMO, Luigi’s Mansion 3, Link’s Awakening, Astral Chain, Paper Mario, etc. Allemaal lekker kort op release dag.

  Ik ben ook zeker voor de ‘kortbij’ strategie, maar vind wat MS nu gedaan heeft niet storend, aangezien alles en iedereen zat te zeuren om aankondigingen en nieuws m.b.t. nieuwe games (niet geheel onterecht, natuurlijk). Dus ik snap de aanpak zeker. Het is alleen te hopen dat er bij de release van de XSX ook meteen games uitkomen.
 • @PietS.

  Luigi mansion 3 een maand en een jaar voor release dat vond ik niet kort op release dag. Maar hopelijk komen er nog een paar xbox titels korter na release uit.
 • @smaakmaker

  Ik vind een jaar en een maand nog relatief kort op release.
 • @Grombeer

  Klopt, en zo zullen er vast meer uitzonderingen zijn. Ik ben Zelda TP nog niet vergeten. Maar ik doel op bijvoorbeeld Paper Mario ; die is relatief snel na zijn aankondiging verschenen. Ik merk dat dit mijn voorkeur heeft.

  Niets ten nadele van MS, want wat zij hebben aangekondigd ervaar ik tot dusver positief. Positiever dan wat Sony in de pijpleiding heeft. Want daar heb ik amper een game tussen zitten die mij overtuigt de Playrouter 5 te kopen = Elden Ring (zover ik kan bekijken, we weten nog niet goed wat dit gaat worden) en GoW 2 zijn de enige titels die mij enigszins prikkelen.

  Fable, SoD 3, Everwild, Stalker 2 en Prychonauts 2 zijn echter titels waar ik veel meer naar uitkijk. Alleen als deze titels pas in 2023 het licht zien, dan had ik liever later geweten dat ze in ontwikkeling zijn. Zelfde verhaal met TES 6 = de game was op het moment van aankondigen waarschijnlijk nog maar in concept fase, njah wacht dan maar even met aankondigen.

  Het nadeel is namelijk ; bij een gebrek aan informatie wordt een hype vaak groter. Mensen gaan speculeren omtrent hun hoop en verwachting. Hierdoor is de kans groot dat het wellicht tegen gaat vallen. Want van Fable weten wij nu enkel dat het er aan komt. Dus fans gaan nu speculeren en invullen wat het gaat worden ; Wie weet een hele dikke single-player die terug gaat naar het origineel, misschien dat het zich nu afspeelt in een uitgestrekte en gigantische wereld die helemaal te beïnvloeden is door de speler, misschien dat ze nu eindelijk wat meer gear ontwikkelen, misschien kun je een eigen guild oprichten… jada jada etc. etc.

  Stel ze hadden bij Fable nu gelijk een gameplay-trailer getoond, dan weten fans een beetje binnen welk kader zij hun verwachtingen kunnen scheppen. Dit kader is er nu niet dus speculeren en fantaseren is een eindeloze mogelijkheid. Dit maakt dan weer de kans dat de uiteindelijk game tegen gaat vallen groter (dit gebeurde ook een beetje bij Pokemon S & S, mensen hebben lang moeten wachten en wisten dat het er aan kwam. Veel gespeculeerd en gefantaseerd, en toen verschenen de eerste (tegenvallende) trailer en later het daadwerkelijke product… geen verkeerde game, maar bij lange na niet door ultieme doorbraak waar fans bij een eerste échte 3D Pokémon op hoopten).

  Het kan echter ook averechts werken zoals nu bij Cyberpunk een beetje het geval lijkt te zijn ; mensen verliezen interesse omdat het ontwikkelproces sinds de aankondiging veel te lang geduurd heeft.

  Maar zo heeft ieder zijn voorkeur. Qua merk zit ik nergens aan vast, die tijd heb ik gehad. Ik haal de console in huis met de meest aantrekkelijke line-up, kracht onder de motorkap heb ik nooit erg interessant gevonden.
 • @benjaminben

  Je moet je terechte kritiek niet verdedigen.
  Er hebben hier ook een hoop mensen het te vroeg aankondigen van Sony blijven melden.

  De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.
  Mensen moeten beter met kritiek en tegenslag kunnen omgaan.

  Ik kijk uit naar de PS5 ondanks dat ie mijn PC niet kan evenaren. In mijn ogen een lelijke console is.

  Ik kijk uit naar enkele Microsoft games, maar moet hoogstwaarschijnlijk te lang wachten met de schrik dat de hype verkeerd kan uitdraaien.

  Microsoft en Sony kunnen teleurstellen en kritiek is soms nodig.
 • @Don Carpaccio

  haha bedankt, maar ik verdedig het niet zozeer. Leg meer uit hoe het zit. Want ik heb echt geen voorkeur, ik geniet van mijn hobby maar gooi er niet al mijn geld naartoe. Maak vaak bewuste keuzes en kies meestal voor 1 console per generatie (ditmaal gesmokkeld, heb een Switch en een PS4), en daar red ik mij prima mee.

  Ik wacht ook altijd heel lang af voordat ik aanschaf. Vaak na een eerste prijsverlaging kun je aardig inschatten welke console op dat moment bij jou past (veel games zijn dan ook goedkoper), maar ook welke groei er (vooral software-matig) nog plaats gaat vinden. Afgelopen generatie was het Sony die de meeste interessante exclusives bood, dus om die reden kwam de PS4 in huis. Blijkt straks dat de Xbox degene is met de vetste bibliotheek aan
  games, dan haal ik de zwarte schoorsteen ;)

  Koop ook zelden games voor 60 euro. De laatste was Zelda BotW. Ik hou mijn hobby graag betaalbaar, en juist door veel af te wachten krijg ik dit voor elkaar.
 • Dat was toch al gezegd tijdens de presentatie, net als Forza die nog maar net opgestart is en Fable waar nog niets van is. En Rare heeft laten weten dat ze nog moeten uitdokteren wat voor game Everwild wordt. Dat zijn een hoop beloften voor de toekomst maar meer ook niet.
 • Mooie franchise tho,je maakt je eigen verhaal,en de management er in.
 • Dit wekt nou niet echt vertrouwen. Microsoft heeft dus een paar mooie trailers laten zien van games waar ze nog niet eens weten wat ze ermee willen doen.en met de geschiedenis van Microsoft games wekt ook geen vertrouwen maar we hopen er het beste van.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren