1. Steam China lanceert op 9 februari

Steam China lanceert op 9 februari

Aparte variant met een selectie aan games

Steam lanceert op 9 februari een speciale variant in China. Dat meldt Niko Partners-analist Daniel Ahmad.

Steam China is een versie van het bestaande pc-platform waarop door de Chinese overheid goedgekeurde games worden aangeboden. Valve geeft het platform samen met mmorpg-uitgever Perfect World uit en blijft voorlopig nog in bètafase. Een internationale versie van Steam bestaat ook al in China.

DOTA 2 en Counter-Strike: Global Offensive zijn de eerdere zijn de eerste titels die speelbaar zijn, maar in een interview met IGN zegt Ahmad dat er zo'n dertig titels in de nabije toekomst beschikbaar worden. Spelers kunnen zich inschrijven met nieuwe accounts, of bestaande accounts die worden overgedragen van de internationale versie.

Volgens Valve blijft de internationale versie van Steam ook bestaan, maar volgens sommige gebruikers is dat twijfelachtig. De Chinese overheid hanteert nog altijd strenge toelatingseisen voor games. Zo moeten games de Chinese geschiedenis 'correct' weergeven, moeten ze in lijn zijn met Chinese 'sociale waarden' en wordt gespendeerde tijd aan games streng gecontroleerd met zaken als gezichtsscans in het geval van smartphonegames.

Valve heeft de lancering nog niet officieel aangekondigd.

Steam

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren