1. Steam-games nu speelbaar met Switch Pro Controller

Steam-games nu speelbaar met Switch Pro Controller

Ondersteuning toegevoegd door Valve

Vanaf nu kun je games op Steam ook besturen met de Switch Pro Controller.
Valve liet via het Steam Community-forum weten dat Steam vanaf nu de Pro Controller ondersteunt. Door in de Steam cliënt bèta te gaan, kunnen spelers de ondersteuning voor de controller aanzetten in de settings.


De Switch Pro Controller wordt door veel gamers geprezen voor de grote actieknoppen en prima ligging in de hand. De vierpuntdruktoets kreeg bij lancering te maken met wat kritiek, maar is volgens velen sindsdien aangepast en verbeterd.

"Dit is absoluut goed nieuws, want de Switch Pro Controller is een heerlijke controller. Valve vindt dat blijkbaar ook. Overigens heeft het bedrijf helemaal geen toestemming nodig van Nintendo om dit mogelijk te maken, maar ik kan mij niet voorstellen dat het Japanse bedrijf er wakker van ligt. Elke verkochte controller levert immers ook geld op." - Michel Musters

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Dat is interessant! Dan ga ik misschien toch eens dat ding checken. Vind 'm behoorlijk prijzig…
 • @Bert de Vries
  Ik gok dat dit vooral door de Motion controls en NFC techniek is. Daarnaast is een ingebouwde accu ook niet goed voor de prijs en blijft het Nintendo hardware.
  Controller is wel robuust en ligt lekker in de hand.
 • @Gaaiz ik heb ook de Steam controller in huis en heb daar een beetje een haat-liefde relatie mee. Dat ding heeft zo veel potentie, maar is simpelweg op bepaalde vlakken helemaal ruk.

  Wat heel erg vet is, zijn die motion controls. Dus als ik dat ook met een Pro controller kan doen, die ik ook voor mijn Switch kan gebruiken… Dan wordt het wel interessant!
 • @Bert de Vries
  Ik gok dat de motion controls niet gaan werken via Steam, althans dat veel games dit niet zullen ondersteunen. Voor docked spelen op de Switch vond ik het een beetje een must. Voornamelijk door m'n vrij grote handen.
  Nu ben ik een beetje van 't groene kamp, maar toch moet ik 't vragen: Waarom heb je nog geen Xbox controller geprobeerd?
 • @Gaaiz Het stomme is: die heb ik ook.

  Maar ik wilde die Steam controller graag checken en het motion deel vind ik echt heel erg fijn werken, net als de muiscontrole. En op de screen bij het artikel staat in het midden in het vlakje wel "camera" staan waar bij de Steam controler de motion controls zitten.

  Ik hoop dat het dus kan…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren