1. Steam-gebruikers plaatsen negatieve reviews bij Metro-games

Steam-gebruikers plaatsen negatieve reviews bij Metro-games

Exclusiviteit Metro Exodus blijft ophef veroorzaken

In de afgelopen dagen ontvingen de Metro-games uitzonderlijk veel negatieve reviews op Steam. Spelers uiten hun frustratie vanwege Metro Exodus' exclusiviteit op de Epic Games Store.

Deze maand ontving Metro 2033 Redux ruim 1500 negatieve reviews, waarvan het overgrote deel na het nieuws dat de game pas na een jaar naar Steam komt. Metro Last Light Redux kreeg in dezelfde periode meer dan 1400 negatieve reviews.

Gebruikers maken er geen geheim van dat ze niet te spreken zijn over Koch Media's keuze om de game uit te brengen op de Epic Games Store. Sommigen zien de game liever niet in Epics Digitale winkel, omdat het de Chinese gigant Tencent een flink aandeel heeft in het bedrijf, anderen beweren dat Koch Media zich 'laat omkopen.'

Gisteren maakte THQ Nordic bekend dat uitgever Koch Media zelf heeft gekozen voor de exclusiviteit. Metro Exodus verschijnt op 15 februari voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Een uiting van frustratie op Steam

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben geen PC-gamer, maar ik kan me voorstellen dat al je naar een game uitkijkt en altijd Steam gebruikt, je het liever niet op een ander platform koopt. Zo blijf je accounts aanmaken.

  Ik ondervind het wel eens met muziek. Ik gebruik Apple Music, maar het gebeurt regelmatig dat bepaalde albums eerst via Beatport of Spotify aangeboden worden. Gelukkig is dat vaak slechts enkele weken.
 • @Luigi1985
  Je redt het sowieso niet met Steam alleen, er zijn nu heel veel clients van verschillende uitgevers met verschillende games. In dit geval is de beslissing alleen heel laat bekend gemaakt.

  We hebben dit inderdaad ook met muziek en bijvoorbeeld Netflix, HBO, andere streaming diensten en straks Disney+. Ik hoop alleen dat dit zorgt dat de prijzen naar beneden gaan.

  Wat er nu op de PC gebeurd is een voorbode voor gaming in het algemeen. Straks is alles een service en zijn we niet meer gebonden aan fysieke consoles, maar wel aan tientallen diensten met verschillende games. Overigens is dat nu ook al een beetje zo met consoles.
 • Ach, wat zielig.

  Valve heeft de nerds zo goed geïndoctrineerd de afgelopen twintig jaar dat wanneer iemand het voorspelbare doet, naar de concurrentie gaan, dat ze helemaal gek worden, niet wetende dat ze zelf voor deze toekomst hebben gezorgd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren