1. Officiële LGBTQ+-tag aan Steam toegevoegd

Officiële LGBTQ+-tag aan Steam toegevoegd

Inclusief hub-pagina

Steam heeft vanaf nu een officiële LGBTQ+-tag om games aan te koppelen.

Ontwikkelaars en Steam-bezoekers kunnen hun eigen tags toevoegen op Steam. Sinds een tijdje ontvangen deze tags echter geen hub-pagina op Steam waar alle games die hier onder vallen worden afgebeeld. Alleen door Valve goedgekeurde tags ontvangen deze hub-pagina. Doordat LGBTQ+ daar nu één van is, kunnen dit soort games gemakkelijker gevonden worden op Steam via de hub-pagina.

De toevoeging van een LGBTQ+-tag is mede mogelijk gemaakt dankzij onafhankelijke ontwikkelaar Yitz, de maker van de rpg Nepenthe en het aankomende 'visuele gedicht' To The Dark Tower. Hij kaartte het gemis van een officiële LGBTQ+-tag aan op het ontwikkelaarsforum van Steam, met een flinke discussie tot gevolgd. Een Valve-werknemer antwoordde met het nieuws dat LGBTQ+ nu een goedgekeurde tag is.

Lgbt is een afkorting die staat voor lesbian (lesbisch), gay (homeseksueel), bisexual (biseksueel), transgender. Ook in steeds meer games worden deze seksuele voorkeuren op een open en niet-oordelende manier verkend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ugh, special snowflake gezeik weer.

  Er is toch ook geen Hetero tag?
  Hoe meer mensen zichzelf speciaal willen vinden, hoe meer afkeer ik er voor krijg.
  Doe lekker wat je zelf wil en val er niemand mee lastig, klaar.
 • @CyberMaranoid Dus waarom geef jij dan niet het goede voorbeeld? Ik vind het persoonlijk ook dubbel, maar dat maakt niet dat ze mij er lastig meevallen. Waardoor komt het dat het bij jou wel zo is, althans zo lijkt het.
 • @Rutgie
  Door de nogal outrage mob op twitter en pedoEra die nogal graag perspectieven doordrukken in games in de naam van de LGBT. Zijn ze niet bepaald populair en hun hypocriete houding ook niet bepaald ;).

  Er was op FFXIV reddit een LGBT dag uitgeroepen om te vieren voor gelijkheid en rechten. Das opzich geen verkeerd idee zoals een TAG. Alleen iedereen zei dat hij/zij hun toe juichte, maar wel hetero waren kregen tientallen minnetjes. Das een beetje raar als je om gelijkheid vraag ;).

  Iets spontaans heeft altijd meer effect dan het geforceerde. Zo is hoe de gay pride is ontstaan en is niet meer weg te denken ;).
 • @ShadowhunterrX Sorry, dan begrijp ik het nog niet. Ik voel mij daar nog steeds niet persoonlijk minderwaardig door behandeld. Dat zij minnen moet hun probleem zijn, niet het jouwe. Laat lekker die dagen er zijn, laat er lekker tags zijn, laat er lekker een gay pride zijn, etc., volgens mij wordt daar echt niemand minder van.

  Ik vind de opmerkingen die hier geplaatst worden juist een beetje eng. Ja, ze mogen wel, máár dan wel op ons manier. Het enige waar ik het wel mee eens kan zijn is Cerandox's opmerking dat ze eerder uit zijn op een voorkeursbehandeling. Maar dit is toch geen pure onzin? Zij mogen toch ook hun feest vieren, net zoals hetero's dat mogen? Hoe zo verwijfd snelwandelen voor de lbgtbeweging, wat wil je daar nou mee zeggen? Leven en laten leven.

  P.S.
  ;)
 • @Rutgie
  Er is een verschil van proberen te begrijpen of ander zen reactie zo draaien om te laten lijken dat de persoon een slecht mens is. Dus om een ander nou eng te noemen, terwijl jezelf niet echt netjes bezig bent. Is een beetje sneu vind je niet ?

  Ik gaf alleen aan. Dat er vreemd omgesprongen word met dit soort dingen. Daarom mijn FFXIV reddit voorbeeld, al had ik er ook bij moeten zeggen dat er ook mensen geband zijn. Ben niet tegen dit soort dingen. De gedachte is goed, alleen de uitvoering is gewoon ronduit kut.

  Na het is niet zozeer onze manier. Maar niemand vind het leuk opgedrongen te worden voor iets en opdringen heeft meestal een tegenovergestelde effect. Daarom vind ik de Gay pride ook zo mooi, het is gewoon spontaan ontstaan en de mensen gaan erin mee.

  Enige wat onzin is. Is de gedachte erachter om deze TAG in het leven te roepen om meer aanzien te krijgen. Alsof meer of minder mensen een game kopen met deze tag.
 • @Rutgie

  Verwijfd snelwandelen is flauw bedoeld, probeer het niet zo serieus te nemen. Prima dat die tags er zijn, of de gaypride e.d. bestaan. Als dat nodig wordt acht dikke prima. Achtergrond, geaardheid, geloof noem het maar op het zal mij een worst wezen hoe, wie of wat je bent. Normen en waarden en een beetje fatsoen in je donder dat vind ik belangrijk. N maat van me is zo "gay" als de pest. Hij "verraadt" zijn geaardheid al op tig meter afstand als ie loopt. Ja dan heb je van die kortzichtige lui die daar wat van moeten zeggen en/of helaas nog erger. Maar hij plaatst zich nooit in een slachtoffer rol, ook al issie dat spijtig genoeg al een paar keer geweest. Ik heb wel n beetje hekel aan: ik ben A dus verwacht ik van jullie B. En sommige lui slaan daar in door, niet nodig in mijn ogen.
 • @Rutgie
  Laten we dit

  "Ik voel mij daar nog steeds niet persoonlijk minderwaardig door behandeld. Dat zij minnen moet hun probleem zijn, niet het jouwe."

  Waarom nemen die sneeuwvlokjes het zo persoonlijk als ik LGBT zaken minnentje geef of kritiek uit?
 • Zolangzamerhand gaat dit voor sommige niet meer om gelijkheid, maar om een voorkeursbehandeling en die krijgen ze ook. Gelukkig ken ik alleen maar nuchtere homo’s die hier niet op zitten te wachten.
 • @CerandoX.nl

  Ik zit daar inderdaad niet op te wachten, doe maar gewoon, dan doe je al….
 • Streven naar gelijke behandeling, maar wel een hokjes cultuur creëren. Aankomende olympische spelen verwijfd snel wandelen voor de lbgt beweging.
 • Was te verwachten, pure onzin.
 • Identiteitspolitiek
 • Ik snap niet wat het grote probleem is. Als weebs de mogelijkheid krijgen om hun waifu-games in een categorie te hebben, waarom dan niet hetzelfde voor de LGBT-community?
  Niet alsof iemand van ons hier last van heeft… ik durf €50 te wedden dat binnen de maand 90% van de mensen hier dit zelfs vergeten zijn. De gamers van de LGBT-community zullen dit niet vergeten.
 • Voor dit genre is het opzich wel nodig ja, omdat het soms niet kan om man-man of vrouw-vrouw relaties te hebben, dus ja.
  Visual Novels zijn soms best wel leuk trouwens, laatst nog Arcade Spirits gespeeld, die is oprecht best leuk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren