1. Steam krijgt nieuwe filters voor content

Steam krijgt nieuwe filters voor content

Valve wilt gebruikers behoeden voor content waar ze geen interesse in hebben

Software bedrijf Valve heeft nieuwe filters geplaatst op Steam voor content van 18+ zoals seks en geweld. Valve wil voorkomen dat gebruikers geen content of games spelen waar ze geen interesse in hebben maar toch per ongeluk kunnen zien. Steam had al een aantal filters voor hun gebruikers om hun voorkeuren aan te geven bij seksuele en gewelddadige content. Valve heeft nu twee extra opties toegevoegd om specifieker te filteren. 'Mature Content' en 'Adults Only'

De Mature Content filter is bedoeld om games met volwassen thema's zonder seks of geweld te onderscheiden van andere games. Adults Only zal onderwerpen als seks en geweld wel tonen. Dankzij deze filters kunnen games met seksuele content nu wel te vinden zijn op Steam. Valve is na lange tijd overgegaan dat deze soort games te vinden mogen zijn op Steam. Wel worden ontwikkelaars van games met deze content verplicht om dit duidelijk aan te geven.

Andere veranderingen aan webwinkel is dat gebruikers kunnen kiezen om specifieke ontwikkelaars en uitgevers te vermijden in hun suggesties. Deze zijn echter wel te vinden via een normale zoekopdracht, maar op een veilige manier.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Ik heb behoorlijk last van want racing mag ik opeens niet meer zien en project cars wordt actief gebanned !!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren