1. Steam Link-app komt naar Android en iOS

Steam Link-app komt naar Android en iOS

Steam Video verschijnt later

Ontwikkelaar Valve brengt in de week van 21 mei een app uit, waarmee je games vanaf een pc naar een Android- of iOS-apparaat kunt streamen.

Met de gratis Steam Link-app wordt het mogelijk om pc-games naar telefoons, tablets en televisies te streamen. De app vereist dat het doelapparaat via een 5 GHz-netwerk of een ethernetkabel verbonden is met de pc en ondersteunt onder meer de Steam Controller en door Apple goedgekeurde controllers. De Steam Link-app voor Android is aanvankelijk als een bèta beschikbaar.

Valve kondigde bovendien aan dat de Steam Video-app later in de zomer zijn weg naar dezelfde platforms zal vinden. Hiermee kun je video's via Wi-Fi of 4G naar een apparaat streamen, maar ook opslaan om later offline te bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Wilbert Meetsma Wilbert Meetsma verliest zich dolgraag in ellenlange Westerse rpg's en veel te ingewikkelde strategiegames op de pc. Verder houdt hij van games in alle soorten en maten, of het nou lompe shooters zijn, of nét iets te pretentieuze indie-games. Behalve voetbalgames. Voetbalgames zijn stom.

Reacties

  • Cool! Fijn direct gamen op mijn Android TV. Dan kan de Steam Link weg. :-)
  • Hopelijk iets van chromecast ondersteuning :p anders kijken voor een android hdmi stick ofzo

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren