1. Steam Link beschikbaar voor iOS

Steam Link beschikbaar voor iOS

Eerder werd de app afgewezen door Apple

Valve heeft aangekondigd dat de Steam Link-app, die streambare games naar je mobiele apparaat brengt, nu beschikbaar is op iOS en Apple TV.

Deze ontwikkeling is opvallend, omdat Apple de app elf maanden geleden nog weigerde. De app zou namelijk een aantal Apple-richtlijnen overtreden. Apple gaf destijds wel aan in gesprek te gaan met Valve, om uiteindelijk de app toch naar iOS te halen. Dit is gebeurd, maar beide partijen geven geen toelichting op hoe ze tot een overeenkomst zijn gekomen.

De app belooft om desktop games naar de iphone en ipad te brengen. Spelers moeten een Steam-controller of een MFI (Made for iphone/ipad) controller hebben om spelletjes te spelen via een netwerkconnectie. Daar moet wel bij gezegd worden dat beiden op hetzelfde netwerk moeten zitten om te verbinden.

Er zijn wel bepaalde vereisten volgens Valve. Ten eerste moet er gebruik gemaakt worden van een iphone of ipad met iOS 10 of hoger. Daarnaast is een computer die Steam aan heeft staan vereist. Dit kan een Windows, Mac of Linux zijn. Het iOS-apparaat moet op hetzelfde locale netwerk zitten als de computer die Steam aan heeft staan.

Steam Link Logo

De prestatie kan ook verbeterd worden. Dit kan door je computer met Ethernet of met een 5Ghz Wifi-router te verbinden en het wordt ook aangeraden om het iOS-apparaat binnen een bepaalde afstand van je router te houden.

Eerder was het streamen van games via Steam Link alleen mogelijk als je een apart gamestream-kastje van Valve had aangeschaft. De productie en levering hiervan zijn echter vorig jaar stopgezet, aangezien Steam Link nu via een app te gebruiken is. Het is echter niet mogelijk om vanuit de iOS-app nieuwe games te kopen in de Steam Store. Via de Android-app kan dit wel.

Steam Summer Sale

Het is jammer dat er geen aankopen gedaan kunnen worden vanuit de iOS-versie van Steam Link, want het lijkt erop dat de data van de Steam Summer Sale gelekt is. Het is en blijft een lek, dus of het waar is of niet kunnen we niet met zekerheid zeggen. De lek werd gedeeld op Twitter door een het Steam Database-account. Het lek zou afkomstig zijn van een Chinese Steam community-pagina. In de Tweet staat ook vermeld dat het lek is bevestigd door meerdere bronnen, maar welke bronnen dit zijn wordt niet genoemd. Volgens de lekker begint de Steam Summer Sale 25 juni om 20:00 en duurt deze twee weken.

De afgelopen Steam Summer Sales zijn begonnen tussen 21 en 23 juni, dus 25 juni zou geen opvallende datum hiervoor zijn. Dit jaar is echter één ding wel flink anders. De Epic Game Store heeft een eigen uitverkoop die binnenkort start, dus het is mogelijk dat Steam hier problemen van ondervindt.

Eerder heeft de oprichter van Epic Games, Tim Sweeney, wel aangegeven dat Epic zal stoppen met het uitbrengen van exclusives als Steam het omzetaandeel verhoogt van 70 procent naar 88 procent. Niet alleen zou Epic stoppen met het exclusief maken van games, maar ze zouden ook games naar Steam brengen. Dit kondigde Sweeney aan in een Tweet. Valve heeft hier verder niet op gereageerd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Laten we het kopen dat de summer sale beter wordt dan de vorige jaren,
    Want elke jaar was het behoorlijk mager kwa sale

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren