1. Horizon Zero Dawn Complete Edition staat al klaar in de Steam store

Horizon Zero Dawn Complete Edition staat al klaar in de Steam store

De game is alleen nog niet te koop

Drie jaar lang was Horizon Zero Dawn alleen te spelen op de PlayStation, vanaf deze zomer kan je het spel ook spelen op de pc.

Horizon Zero Dawn kwam op 28 februari 2017 uit op de PlayStation 4. Binnenkort kun je hem ook aanschaffen via Steam. Op dit moment staat het spel in de Steam Store en kun je het aan je verlanglijstje toevoegen. Downloaden is nog niet mogelijk, maar de game komt deze zomer uit, heeft Hermen Hulst, hoofd PlayStation Studios Worldwide, gezegd in een interview met PlayStation.Blog.

Horizon Zero Dawn

In Horizon Zero Dawn speel je als Aloy, een machinejager uit de toekomst. Je leeft ergens rond het jaar 3000 in een post-apocalyptische wereld. De natuur is de baas van de steden geworden en de mensheid staan niet meer bovenaan de voedselketen. De nieuwe heersers zijn mechanische wezens en niemand weet waar ze vandaan komen.

Aloy heeft onderdelen uit deze machines nodig om te overleven. De roodharige trekt erop uit met haar pijl en boog en samen met haar behendigheid, intelligentie en precisie jaagt ze op de mechanische wezens. Daarnaast moet ze zichzelf beschermen tegen andere stammen en overleven in de wilde natuur.

Horizon Zero Dawn

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

 • Nice! Gaaf!
 • Zeer slim van Sony. op die manier creëren ze meer fans. Het Volgend deel zal ongetwijfeld exclusief zijn voor ps5 waardoor mensen een zullen aanschaffen.
 • @Liquidshake

  Ja, tot ie weer op de PC uitkomt. “Exclusief” dus.
 • @Piet S.
  Ja, ik gok wel dat die ooit ook naar pc komt. (meer sales)
 • @Jowy

  Dat denk ik inderdaad ook. :)
 • @Piet S. Heb je een glazen bol? Dacht het niet, dus hou die speculaties maar voor je aub.
 • @Liquidshake

  En waar is jouw glazen bol dan? Die pot verwijt de ketel… ;)
 • @Piet S. Het is op basis van historie aannemelijk dat dit het geval is. Jij komt met natte vinger werk en kraamt zoals gewoonlijk onzin uit.
 • @Liquidshake

  Aannemelijk, dus aanname.
  En aangezien deeltje 1 ook naar de PC komt, is het juist ‘aannemelijk’ dat deeltje 2 over enkele jaren ook naar de PC komt. ;)

  Als je je er onderuit probeert te lullen, doe het dan ook goed. 😙
 • @Piet S. ben je dom, of doe je alsof? Het is net zo aannemelijk als Nintendo games op de ps4 komen.
 • @Liquidshake

  Ten eerste wordt er in de nabije toekomst een (nu nog) Nintendo exclusive uitgebracht op de PS4: Little Town Hero.

  En ten tweede:
  ‘Hulst gaf in dat interview aan dat hij niet uitsluit uit dat er meer first-party games naar de pc komen. Maar er zijn volgens hem geen plannen om de PC-versies van PlayStation-games tegelijkertijd met de PlayStation-versies uit te brengen.’

  Ja jongen, lul je hier maar eens onderuit hè! 🙂
 • @Piet S.

  Achja, als een Game 3+ jaar exclusief is voor een platform kun je het gerust een exclusive noemen.

  Een erg slimme zet van Sony eigenlijk.
 • @Shuckles

  Officieel gezien niet dus.
  En van de ene kant is het inderdaad een slimme zet, maar van de andere kant niet (zie mijn comment hieronder).
 • @Piet S.


  Zolang een bepaalde console exclusives blijft aanbieden, koop ik 'm.

  Ik ga geen jaren wachten om een bepaald spel te spelen, het internet staat vol spoilers. Wat ik wel denk is dat er een groot deel van de exclusieve markt weg gaat. Misschien hebben we op een dag geen exclusieve games meer, wie zal het zeggen?

  Third party games en exclusieve Microsoft games = PC
  Exclusieve games op console = Sony + Nintendo

  Dit geldt voor mij althans, toch! Misschien brengt de toekomst enkel nog games die je sowieso ook op de PC kan spelen en dan is de keuze snel gemaakt: dan investeer ik in een monsterlijke upgrade voor mijn huidige PC, al komt die er anders evengoed.

  PC meesterras!
 • @Mister Frowdo

  Als alle Nintendo games + andere exclusives ook uit gaan komen op de PC, dan koop ik ook een dikke gaming PC. Zonder twijfel! :)
 • @Piet S.

  Zeker doen!
 • Hierdoor ga ik juist geen PS5 aanschaffen. Uiteindelijk zie ik nu dus ook gewoon de " exclusieve " PlayStation games op mijn pc verschijnen. Netjes.
 • @Nol en wie zegt dat deel 2 ook op de pc verschijnt? levenscyclus van ps4 is aan z'n einde, dus dan is dit een slimme strategie. Sony exclusief naar pc kun je op een hand tellen
 • @Nol

  Deel 2 komt niet uit op pc, dit is om pc gamers naar de ps5 te lokken. It's all about marketing.
 • @CyberFl

  Dat werd ook gezegd van dit deel.

  Ik denk dat deel 2 uiteindelijk ook komt. Ze hebben het laatste beetje geld uit Horizon geknepen en dan is de PC een mooie nieuwe markt om nog wat extra’s te verdienen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren