1. Steam Summer Sale: De beste games onder de 10 euro

Steam Summer Sale: De beste games onder de 10 euro

Het is weer die tijd van het jaar

De Steam Summer Sale loopt alweer op z’n einde, dus je hebt nog even om je bibliotheek aan de vullen met games die je eigenlijk wilt spelen, maar toch nooit aan toekomt. Om je een handje te helpen hebben we de beste games onder de 10 euro op een rijtje gezet, want dat is net genoeg voor een onvermijdelijke impulsaankoop.

The Witcher 3: Wild Hunt – 8,99 euro

Als we de kans krijgen om The Witcher 3: Wild Hunt aan te prijzen, dan grijpen we die aan. De game is nu te koop voor een belachelijke 8,99 euro en biedt zet honderden uren aan content tegenover. Nu is dat het geval bij veel games, maar The Witcher 3 is een van de zeldzame games die werkelijk elke seconde boeiend weet te maken dankzij het fantastische verhaal en de innemende wereld. Het is bijna onwerkelijk hoeveel liefde zit in de ogenschijnlijk kleinste zijmissies die plotseling uitgroeien tot een meeslepend verhaal over vloeken en familiedrama’s met zeer lastige dillema’s. The Witcher 3 is een van de beste games van de afgelopen jaren, dus ontneem jezelf deze ervaring niet.

The Witcher 3

Minit – 5,99 euro

Minit is een hele schattige game van Nederlandse bodem waarin je elke minuut sterft. In die tijd probeer je de wereld zo goed mogelijk te ontdekken, spullen te verzamelen, personages te spreken en korte puzzels op te lossen die je helpen bij je volgende leven. Op deze manier maak je toch een beetje progressie en kom je steeds verder in het verhaal van de game. Minit is geenszins een lange game, maar het concept is door z’n originaliteit meer dan de moeite waard.

Minit

Hollow Knight – 8,99 euro

Hollow Knight is al een tijdje verkrijgbaar op Steam, maar met de release van de Switch-versie leek de Metroidvania pas de aandacht te krijgen die de game verdient. Er is namelijk iets aan de sfeer van de game die je in de ontstellende doch schattige wereld van Hallownest zuigt, waarin je je als een klein insect langzaamaan een weg naar beneden baant. De game zit daarnaast bomvol optionele content die een verbazingwekkend diep achtergrondverhaal onthult en met name de eindbaasgevechten zijn ontzettend pittig. Je voelt je vaak verloren in Hollow Knight, maar die 9 euro is absoluut geen weggegooid geld.

Rainbow Six Siege – 9,99 euro

Een van de beste shooters van dit moment is voor een tientje verkrijgbaar op Steam. Ubisoft ondersteund de game namelijk sinds de lancering uitstekend, waardoor Siege nu een hele lijst aan uiteenlopende Operators en veel maps bevat. Het draait in Siege dan ook niet om killstreaks of spectaculaire gevechten, maar strategische confrontaties tussen twee viertallen op destructieve en compacte maps. Elke gipsmuur kan worden doorbroken en elke opening vormt een gevaar, waardoor de map kennen uiterst belangrijk is. Rainbow Six: Siege is een vrij hardcore shooter, maar wie eenmaal in de game komt heeft een fantastische ervaring.

Rainbow Six Siege

Katana Zero – 9,36 euro

Veel mensen hebben Katana Zero dit jaar gemist, dus we benadrukken nog even dat de game bestaat en absoluut de moeite waard is. De game is vergelijkbaar met Hotline Miami, maar verruilt geweren voor de katana van een naamloze samoerai die tweedimensionale levels doorhakt. Elke kogel is dodelijk, dus spelers worden gedwongen gebruik te maken van uiteenlopende mogelijkheden, zoals kogels reflecteren met de katana en tijdelijk in slow-motion bewegen. Het tempo waarin dit gebeurt en de flitsende visuele stijl en muziek maken Katana Zero een korte, maar zeer krachtige game.

katana zero

Totally Accurate Battle Simulator – 9,99 euro

Totally Accurate Battle Simulator, op YouTube beter bekend als TABS, is meer een grap dan een game. In de strategiegame zet je namelijk eenheden die zich bewegen als lappenpoppen tegenover elkaar, waarna je kijkt wie wint. Het verloop van een gevecht volgen is hilarisch door de maffe physics, maar ook oprecht spannend omdat je het niet kunt beïnvloeden. De game bevat een campagne met onder andere Perzische, Griekse en Romeinse legers, waarin je wordt aangeleerd dat je door van tevoren de juiste eenheden te kiezen meer kans op de overwinning maakt dan zomaar wat doen.

Moonlighter – 9,99 euro

We zullen het je niet kwalijk nemen dat Moonlighter onder je radar is gevlogen, al moet je op z’n minst de prachtige stijl van de game checken. De kleurrijke pixelart van de game springt namelijk in het oog en bovendien heb je geen monster-pc nodig om de game te draaien. De structuur van Moonlighter is echter het indrukwekkendst, want in de game speel je als een winkelier die ’s nachts eropuit trekt om spullen te verzamelen. De cyclus van Zelda-achtige kerkers doorlopen en de volgende dag je gevonden spullen verkopen in de winkel is bijzonder prettig. De game is nu voor minder dan een tientje beschikbaar, dus sla je slag.

Yakuza 0 - 9,99 euro

Mocht je een keer in de Yakuza-serie willen stappen, dan is Yakuza 0 een uitstekend begin. De game is namelijk een voorloper op de PS2-delen en PS4-remakes en vertelt het achtergrondverhaal van twee zeer belangrijke personages uit de franchise, Kazuma Kiryu en Goro Majima. Het verhaal is bloedserieus een meeslepend, zoals een echte Yakuza-game betaamt, en de afwisseling met ouderwets gekke minigames is hilarisch. Je kunt bowlen, dansen, gokken, darten, naar illegale vechtclubs, naar karaokebars en nog veel meer onzin begaan die in schril contrast staat met de rest van de game.

Dit zijn een aantal van de beste Steam Summer Slae-games onder de 10 euro. Andere aanbevelingen zijn:
Actual Sunlight
Invisible Inc.
Into theBreach
Subnautica
Portal 2
Poly Bridge

Heb je zelf nog een tip? Laat het ons weten!

De Steam Summer Sale loopt nog tot 9 juli.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hollow Knight blijft mijn favoriete game van vorig jaar! Het moet wel in je straatje liggen, maar het was precies mijn ding.
 • Leg liever 6 euro meer neer voor de complete edition voor The witcher 3 ;).

  Trouwens nog wat aanraders voor mensen !
  Sleeping dogs 1,99 €
  Tomb Raider 2,99 €
  Rise of the tomb raider 7,49€
  Just Cause 3 2,99€ of XXL 7,49€
 • @ShadowhunterrX Goeie tips! Rise of the Tomb Raider is een van m'n favoriete games van deze generatie!
 • Oh nog even een licentie voor The Witcher 3 kopen dan.
 • Sorry, maar deze had er eigenlijk ook op gemoeten :D
  https://store.steampowered.com/app/282140/SOMA
 • @Bert de Vries Haha, sorry.
 • @Jack O En stiekem deze ook: https://store.steampowered.com/agecheck/app/383150

  mijn guilty pleasure :D
 • Leuk zo'n overzicht.
 • Abzu, ook een hele fijne, super relaxte game!
  https://store.steampowered.com/app/384190/ABZU

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren