1. Auto-updates op Steam tijdelijk alleen voor recent gespeelde games

Auto-updates op Steam tijdelijk alleen voor recent gespeelde games

Minder druk op netwerken tijdens de coronacrisis

Alleen games die de afgelopen drie dagen door de speler zijn opgestart, worden automatisch op Steam geüpdatet.

Voorheen werden alle games in de Steam-verzameling van de speler automatisch geüpdatet, maar dat gebeurt nu dus alleen met recent gespeelde spellen. Via de download manager in Steam kunnen gebruikers wel alle games nog handmatig updaten.

Valve heeft deze maatregel tijdelijk ingeluid om de gebruikte bandbreedte bij Steam-gebruikers zo laag mogelijk te houden. Dit omdat er extra veel druk op netwerken komt te liggen nu veel mensen thuiswerken tijdens de uitbraak van het coronavirus. Onlangs werd er een nieuw record gevestigd van twintig miljoen Steam-gebruikers - dat zijn er volgens Valve nu al 23,5 miljoen.

Meer bedrijven hebben soortgelijke maatregelen aangekondigd. Zo hebben Netflix en YouTube de maximaal mogelijke beeldkwaliteit van hun content omlaag gegooid en heeft Sony de downloadsnelheid van updates op PlayStation Network verlaagd.

Steam geeft gebruikers naast bovenstaande maatregel ook optionele tools voor het beter verdelen van bandbreedte. Zo kan men het automatisch updaten per game uitschakelen en de downloadsnelheid op Steam omlaag gooien. Alle details zijn in deze nieuwe blog te vinden.

Steam

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren