1. Steelbook Red Dead Redemption 2 lijkt twee disks te bevatten

Steelbook Red Dead Redemption 2 lijkt twee disks te bevatten

Officiële grootte van de game door Rockstar bevestigd

Er waren al geruchten over de mogelijkheid dat Red Dead Redemption 2 op twee disks komt. Nu is getoond dat de steelbookversie van de game tevens ruimte voor twee schijfjes heeft.

Een Instagram-gebruiker genaamd charlytorres_10 plaatste de foto's. Hoewel de post inmiddels verwijderd is, zijn hieronder toch de foto's te zien. Het is niet bevestigd dat dit echt de steelbook van de game is.

Eerder deze week ontstond het gerucht dat de game op twee disks komt, omdat de achterkant van de Japanse hoes van de game uitlekte. Hierop viel te lezen dat er twee disks nodig zijn. Rockstar heeft nog niets bevestigd.

Rockstar heeft daarnaast de officiële grootte van de game bevestigd. Wanneer RDR2 via disk wordt geïnstalleerd is daar 99 GB schijfruimte voor nodig op PlayStation 4, en 107 GB schijfruimte op Xbox One. Voor de digitale installatie geldt hetzelfde, behalve dat er een extra 50 GB nodig is op PlayStation 4 voor het installatieproces. Deze groottes lijken ook te duiden op de mogelijkheid dat de game fysiek op twee disks komt.

Red Dead Redemption 2 is vanaf 26 oktober verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One.

Red Dead Redemption 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • dan word het digitaal, 2 disks? welk jaar is het!
 • @Soon.

  Lol wat boeit het aantal discs nou? Ben je te lui om 1x van je reet te komen om de schijfjes om te wisselen tijdens de install?

  Echt First World problems. /facepalm.

  Oh en om je vraag te beantwoorden…2018.
 • @Ramirez
  ja, te lui, zo zou je het kunnen noemen. Ben het gewoon niet meer gewend, is toch niet meer van deze tijd.
 • @Soon.

  Het is wel van deze tijd. In principe zelfs van alle tijden. Alle consoles die discs gebruiken hebben nou eenmaal dit “nadeel” wat eigenlijk een voordeel is.

  Jij had dus liever gezien dat je 1 disc kreeg waarbij je de rest moet downloaden. Het probleem daarmee is dat dit spel over 5 jaar onspeelbaar is geworden omdat het download gedeelte dan niet meer beschikbaar is. Met meerdere discs kan je dit spel dus zelfs over 25 jaar nog spelen.

  Je kunt beter zeggen dat de Blu ray tech achterhaald is en dat het tijd wordt voor een nieuw medium. Verder heeft BR het nadeel dat het iets wat te traag is voor gaming.

  Je zou het ook als Nintendo kunnen doen met gamecards. Gamecards hebben geen fysieke nadelen want je kunt ze zelfs al zo groot maken als 256/512gb. Gamecards komen wel met een ander enorm nadeel en dat is de prijs. Een 16gb gamecard kost ongeveer evenveel als een 50gb BR disc. Om over de 64gb gamecard nog maar te zwijgen.

  Wil je neer handigheid moet je ook bereid zijn dat de prijs van games dan met minstens 10euro (misschien zelfs 20) omhoog gaan.
 • @Ramirez
  jeetje, zit je wel hoog zeg. je hebt gelijk!
 • @Soon.

  Ik laat enkel zien voor welke opties Rockstar…of eigenlijk Take2 stond. Ik ben van mening dat ze de meest consument vriendelijke optie hebben gekozen.
 • Ach ja tijdens de installatie een keer van disc wisselen en daarna 1 disc om de hele game te spelen. Ik zie dat persoonlijk niet als probleem.
 • No problem. Hoop eerlijk gezegd dat de game stiekem al een paar dagen vroeger in de winkel ligt.
 • @barton
  Ik hoop het niet. Ik heb hem digitaal ivm sharen. En anderen gun ik natuurlijk helemaal niks!;)
 • Eerlijk: ik vind dit zelfs nostalgisch.

  Waar was ''den tijd'' toen we nog talloze cd's op de PC moesten gebruiken voor 1 spelletje.

  :')

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren