1. Stemacteur Kratos wilde stem in God of War eerst niet inspreken

Stemacteur Kratos wilde stem in God of War eerst niet inspreken

Het script heeft de acteur, Christopher Judge, uiteindelijk overtuigd

Christopher Judge, de man die de stem van Kratos uit God of War heeft ingesproken, heeft tijdens de BAFTA Awards met Gamecentral gedeeld dat hij eerst de stem helemaal niet in wilde spreken.

“Ik wilde het eigenlijk niet doen”, zegt Judge. “Je moet er rekening mee houden dat het een opkomende game was. Ik was er een beetje sceptisch over, maar het script heeft me overtuigd. Het was namelijk geen gamescript, maar echt een filmscript.”

God of War

Judge gaat verder in op de tijd waarin de rol hem werd aangeboden. Stemmen inspreken voor games had in die tijd volgens hem een bepaalde reputatie. “Je sprak alleen een stem in voor een game als je carrière niet zo goed verliep en je snel geld nodig had”, aldus Judge. Volgens Judge is hier wel verandering in gekomen. hij geeft aan dat games tegenwoordig meer verhaal- en personage gedreven zijn.

De keuze om toch de stem in te spreken heeft hem uiteindelijk een hoop goede dingen gebracht. Hij werd tijdens de BAFTA Awards namelijk genomineerd als Performer en won met de D.I.C.E. Awards de Outstanding Achievement In Character Award.

God of War werd in 2018 door de community van InsideGamer uitgeroepen tot game van het jaar. Lees hier waarom ook alweer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Beetje vreemde gedachtegang als je het mij vraagt. De originele GoW games waren toch ook erg goed. Komt bij mij over alsof je niet in een avengers film wilt spelen omdat je niet weet of het goed gaat worden.

    Maar wellicht zie ik het iets te zwart wit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren