1. Google opent verkiezing voor beste Pokémon van het jaar

Google opent verkiezing voor beste Pokémon van het jaar

Tot 14 februari stemmen

Google is een verkiezing gestart voor beste pokémon van het jaar. Fans kunnen dagelijks op één pokémon stemmen.

De verkiezing is in samenwerking tussen The Pokémon Company en de zoekgigant. De reden hiervoor is Pokémon Day, dat 27 februari plaatsvindt. Pokémon Day viert de dag dat de eerste Pokémon-games; Pokémon Red en Pokémon Blue uitkwamen in Japan. Deze dag wordt elk jaar gevierd met evenementen in de games, die op dit moment uit zijn. Dit jaar heeft The Pokémon Company de handen ineen geslagen met Google om antwoord te krijgen op de vraag “Welke pokémon is het beste?”

Fans kunnen stemmen door in google 'pokemon vote' in de zoekmachine te typen. Daar staat een lijst met alle Pokémon-regio’s. Fans kunnen op de regio klikken en uit de lijst op hun favoriete pokémon stemmen. Tot 14 februari kan je dagelijks één keer op je favoriete pokémon stemmen, dan sluit de verkiezing. De resultaten worden op Pokémon Day bekendgemaakt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Mooiste stunt vond ik dat je op 1 april in Google Maps kon zoeken naar Pokemon. Heb die dag veel tijd besteed om er zoveel mogelijk te verzamelen. Was een leuke dag

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren