1. Stonehenge aanwezig in Assassin’s Creed: Valhalla

Stonehenge aanwezig in Assassin’s Creed: Valhalla

Ontwikkelaar bevestigt in tweet

Spelers kunnen Stonehenge bezoeken in Assassin’s Creed: Valhalla. Dat heeft ontwikkelaar Ashraf Ismail bevestigt in een tweet.

Assassin’s Creed: Valhalla werd vorige week aangekondigd door Ubisoft. Spelers kunnen eind dit jaar aan de slag in Scandinavië en Engeland in de Vikingen-tijd. Een fan op Twitter vroeg aan Ashraf Ismail, de creative director van de game, of spelers ook de toeristische attractie Stonehenge kunnen bezoeken in Valhalla. De ontwikkelaar gaf hierop het antwoord: “Oh, jazeker!”, met een lachend gifje eronder. De tweet is hieronder te bekijken.

Stonehenge is een megalithisch monument uit de jonge steentijd. Het monument staat in de buurt van de stad Amesbury in het zuiden van Engeland. Het lijkt er dus op dat spelers in Assassin’s Creed: Valhalla verschillende gebieden in het oude Engeland kunnen bezoeken.

Assassin’s Creed: Valhalla komt aan het einde van dit jaar uit op pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en Google Stadia. Tijdens de Inside Xbox-presentatie donderdag worden er weer nieuwe beelden van de game onthuld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Altijd leuk om bekende landmarks te bezoeken in de AC games. Had ook wel een dikke misser geweest als ze die er niet in hadden gezet.
 • @Meta_coola
  Eens
 • @Meta_coola

  GOTY 2020!!
 • oke maar ik heb toch wel sterk de indruk dat ze wel wat afgekeken hebben van de serie vikings ;)
 • We hadden de Verboden Stad kunnen bezoeken, Shangri La, De tombe van Qin Shi en de Chinese Muur…nee, dít verhaal over primitieve moordlustige holbewoners met sightseens als een stapel steen op een grasheuveltje gaat voor…
 • @Keesje_NLNL

  Moordlustige holbewoners? Iemand heeft z'n geschiedenis niet zo goed gevolgd op school. Vikings af doen als moordlustige holbewoners is zo fout. Ach ja das dan ook de manier hoe de Britten willen dat je denkt over de vikingen. Laten ze ook zo mooi in de trailer zien, King Alfred zegt vikingen zijn barbaren vervolgens zie je de beelden en zijn de vikingen helemaal niet zo barbaars.

  Scandinavië en Engeland van de 9de eeuw is juist heel erg interessant. Tuurlijk China en Japan etc zou ook een keer leuk zijn voor een keer, misschien word dat wel de setting van AC 2022
 • @Meta_coola Ja, moordlustige holbewoners waar IS en de nazi's bij verbleken. Dat een gelikte trailer anders doet vermoeden is blijkbaar genoeg 'geschiedenis' voor jou om het te geloven, want dat is de enige bronvermelding die je geeft (tot 2maal toe).
 • @Keesje_NLNL

  Ach het is Meta had niet anders verwacht. Die wil de werkelijkheid nog wel is verliezen als het om AC gaat.
 • @Keesje_NLNL

  Er zit wel iets interessant in je tekst. Ik had graag ooit nazi's willen zien in een AC-game. Kopstukken uitschakelen van de SS en uiteindelijk Hitler doden in een prachtige art deco stad als Berlijn. Of een WO I setting… of Amsterdam. Ik snap niet waarom iedereen nog om Japan vraagt terwijl men al bezig is met Ghost of Tsushima.

  Het is toch al lang geen Assassin's Creed meer, maar ik klaag niet. Het zijn vermakelijke games al worden ze veel te hoog geprezen voor wat ze zijn. Ik val in herhaling, maar AC: Odyssey wordt op die manier ook veel te veel eer aan gedaan. Dit was mijn meest nutteloze platinum ooit.

  Ik heb wel zin in deze viking-titel, hopelijk slaat de gameplay straks niet tegen.
 • @Mister Frowdo Begrijp me niet verkeerd; een verhaal met nazi's zou ik ook wel degelijk zien zitten. Maar niet als propagandist/ hoofdrolspeler.

  Daarnaast zie ik een historisch chinees avontuur veel meer zitten, ook omdat ik er zelf ben geweest. De Chinese geschiedenis is enorm boeiend en rijk aan gebieden/gebouwen/geloven/natuur en gebeurtenissen. En veel daarvan is nog zo ongelooflijk onbekend in de westerse wereld. Dat is GOUD voor de Assassins Creed-serie.

  De vandaag uitgekomen ingame-trailer ziet er best aardig uit, ik weet alleen niet of ik in het verhaal wordt gezogen en de locaties me genoeg aanspreken zoals bijvoorbeeld bij Black Flag.
 • @Keesje_NLNL

  Ik zou ook geen nazi nemen als protagonist, eerder iemand van het verzet. Het gebeurde vaak tijdens WO II dat men op deze manier kopstukken van het nazi-regime kon uitschakelen en vice versa, een soort van psychologische oorlogsvoering. Mij zou het wel aanspreken, maar iedereen zo zijn fantasietjes. De mogelijkheden zouden wel ontzettend groot zijn om iets uniek te maken met deze grote brok aan geschiedenis.

  Ik snap je punt over China ook wel, alleen weet ik niet of Ubisoft na Ghost of Tsushima het kan redden met een andere Aziatische setting. Mogelijk wel, maar ik denk dat het kwaliteitsverschil in verhaal en gameplay dan wel wat te wensen zal overlaten, het is en blijft AC. Voor mij persoonlijk zal de game van Suckerpunch dan eerder in het achterhoofd blijven nazinderen, denk ik.

  Ik ben benieuwd voor AC: Valhalla. Net zoals alle AC-games zal het vermakelijk worden en ik kijk uit naar een "echte" gameplay-reveal. Ik hoop dat ze de combat wat hebben opgepoetst en ik verwacht ook wel dat het beter zal zijn dan AC: Zure Oikos, omwille van de productietijd en het team dat er achter de schermen aan werkt. De locaties spreken me wel aan, ik ben helemaal gek op ridders.
 • @Meta_coola

  Inderdaad. Vikings zijn geen holbewoners! Dat zijn de Neanderthalers en dat kwam al in Assassin's Creed: Primaat Oddyssey the Survival of the Monkeys Simulator! Geweldige game was dat, zeg!

  Wat leren ze die kinders op school toch, zeg! :')

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren