1. Duivenvechter Pekken begon als grap, wordt nu realiteit

Duivenvechter Pekken begon als grap, wordt nu realiteit

Bij 10.000 retweets maakt de ontwikkelaar een volledige versie

NoCode, bekend van Stories Untold, plaatste op Twitter beelden van een prototype van een vechtspel waarin duiven met elkaar vechten.

De game wordt 'Pekken' genoemd, een duidelijk persiflage op Tekken, en heeft wat weg van de vechtreeks op de eerste PlayStation. Beelden van het spel werden door NoCode-oprichter Jon McKellan op Twitter geplaatst. Hij zou het prototype van de game in een weekend hebben gemaakt. In de beelden op Twitter is te zien hoe de duiven Jackie Bird en Walter Peck het tegen elkaar opnemen door naar elkaar te pikken en met hun vleugels te slaan.

McKellan belooft daarnaast dat Pekken na de ontwikkeling van het aankomende spel Observation in een volledige gamerelease wordt veranderd, als er 10.000 retweets van de oorspronkelijke tweet worden gemaakt. Op moment van schrijven zijn er 9.578 retweets gedaan. Het lijkt dus waarschijnlijk dat NoCode een echte release van Pekken moet maken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren