1. Street Fighter 5 krijgt lootboxes

Street Fighter 5 krijgt lootboxes

Want dit is echt het juiste moment daarvoor

Op de Capcom-blog kondigt een werknemer van het bedrijf aan dat Street Fighter 5 een variant van lootboxes zal krijgen die spelers kunnen kopen met in-game geld.

Op 25 juni komt er een update naar Street Fighter 5 die de lootboxes zal introduceren. Om een lootbox te verkrijgen moet een speler vijfhonderd ''Fight Money'' spenderen bij Menat, een waarzegster die vervolgens de toekomst voorspelt. Spelers kunnen hierdoor Battle Goods ontvangen om te gebruiken in Survival Mode, klassieke Street Fighter-art of nieuwe kleuren en skins voor hun personages. Deze nieuwe kleuren en skins kunnen bovendien alleen via deze voorspellingen verkregen worden.

Daarnaast zijn er ook aanpassingen gemaakt aan de Survival Mode, waarin spelers het zo lang mogelijk uit moeten houden tegen steeds sterkere tegenstanders. Hier zijn Battle Goods toegevoegd, die personages sterker maken of de overlevingskans op een andere manier beïnvloed. Ook is het mogelijk om na een nederlaag Fight Money te besteden om het gevecht opnieuw te proberen. Voorheen was het alleen mogelijk om helemaal opnieuw te beginnen na het onderspit gedolven te hebben.

Street Fighter 5
Speciale skin voor Cammy

In de comments uiten fans dat ze niet blij zijn met de updates. Ze vinden Survival Mode te moeilijk en spelers hebben al een tekort aan Fight Money. Deze geld-eenheid kunnen spelers verdienen door wekelijkse uitdagingen te behalen of door online te winnen van andere spelers. Voor mensen die voornamelijk offline of tegen vrienden vechten is het daarom lastig om aan Fight Money te komen. Wel hebben spelers de optie echt geld te besteden in plaats van Fight Money om personages te kopen.

Street Fighter 5
Menat, de waarzegster in Street Fighter 5

"Met al het gedoe rondom lootboxes de laatste tijd, recent nog met de Nederlandse Kansspelautoriteit, lijkt dit mij een raar moment van Capcom om lootboxes te introduceren. Een dergelijk systeem had bijvoorbeeld veel beter bij de lancering van het spel aanwezig kunnen zijn. "

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • "had bijvoorbeeld veel beter bij de lancering van het spel aanwezig kunnen zijn"

  Dat geldt voor vrijwel alles bij deze game 😂 Capcom heeft deze game echt totaal verkeerd aangepakt.
 • Aah gatver. De wekelijke opdrachten voor pakjes te unlocken was veel beter dan deze rotzooi.
 • Dit zou dus illegaal moeten worden, de game naderhand veranderen zonder instemming van de consument. Het slaat werkelijk nergens op dat dit ongestraft kan, zonder dat de consument hier voor kiest. Bugs oplossen, oke. Dan voldoet de game niet aan de verwachting, maar echt content veranderen om meer geld te genereren is gewoon schandalig en zou strafbaar moeten zijn. Het zou wat zijn als dit met fysieke producten ook zou gebeuren, dan is de wereld te klein.

  Ik vind gewoon dat de uitgever duidelijk moet aangeven wat er in de game zit en de base game daarna niet mag uitbreiden of veranderen, behalve voor het oplossen van bugs. Dan vind ik dat als ze extra's willen toevoegen dit optionele expansions moeten zijn die je altijd kunt negeren. Dan maar versplintering, maar beter dan deze bullshit.

  Ze kunnen in principe alles doen met de game, omdat je eigenlijk gewoon een licentie hebt om het product te gebruiken en dus niets te zeggen hebt. Onbegrijpelijk voor zo een duur product.
 • @CerandoX.nl indd groot gelijk
 • Pfff. Nou oke, maar weer kijken hoe dat gaat. En ik heb gister nog keihard kleuren zitten verzamelen. Dalijk koopt een noob die net het spel opstart een lootbox en krijgt kleur 5 en heeft niet eens hard gedaan.
 • Schijt game.
 • @Piet S.

  Hou toch op game is juist op alle fronten sterk verbeterd en veranderd. Alleen dit nieuws is dan weer jammer.
 • @Piet S. Het is geen Smash Bros. natuurlijk en dus te moeilijk neem ik aan?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren