1. Studio Ghibli brengt anime soundtracks uit op vinyl

Studio Ghibli brengt anime soundtracks uit op vinyl

Muziek van: 'My Neighbor Totoro', Castle in the Sky', 'Nausicaä of the Valley of Wind'

Studio Ghibli brengt de soundtracks van meerdere anime-films opnieuw uit op vinyl. Deze soundtracks zijn van 'My Neighbor Totoro', 'Castle in the Sky' en 'Nausicaä of the Valley of Wind'. De muziek is gecomponeerd door Joe Hisaishi. Van 'Totoro' komt ook een geluidsboek uit. De platen komen uit op 3 november en zijn verkrijgbaar in Japan.

Op het geluidsboek van Totoro, worden sommige nummers opnieuw uitgebracht op viool, gitaar en fluit. Verder komen er ook andere symfonie-versies in voor van Nausicaä of the Valley of Wind.

Toen Ghibli eigenaar Hayao Miyazaki in begin jaren '80 de muziek hoorde van Hisaishi, werd Hisaishi onmiddelijk aangenomen als nieuwe componist voor Nausicaä of the Valley of Wind. Sindsdien heeft hij voor elk project van Miyazaki de muziek gecomponeerd. De volledige tracklijst kan je vinden op nme.com.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Nice. Altijd groot fan van Joe Hisaishi geweest.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren