1. Subnautica al meer dan vijf miljoen keer verkocht

Subnautica al meer dan vijf miljoen keer verkocht

Weggeefactie op Epic Games Store niet meegerekend

Inmiddels is survivalgame Subnautica al meer dan vijf miljoen keer verkocht.

Dat heeft ontwikkelaar Unknown Worlds Entertainment laten weten. Het gaat specifiek om 5,23 miljoen exemplaren. Daarbij worden gratis weggegeven exemplaren niet meegerekend. Het spel was vorig jaar een tijdlang gratis verkrijgbaar op de Epic Games Store en werd toen ook meer dan 4,5 miljoen keer gedownload.

Subnaautica kwam bijna twee jaar geleden uit. Het spel is inmiddels verkrijgbaar op Steam, Epic Games Store, PlayStation 4 en Xbox One. De vijf miljoen verkochte exemplaren zijn alle platformversies bij elkaar opgeteld.

In Subnautica verkennen spelers een aquatische planeet. Spelers beginnen in een vrij rustig rif, maar moeten die uiteindelijk verlaten en het onbekende verkennen. Vorig jaar kwam een populaire uitbreiding uit in de vorm van Below Zero.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Met plezier helemaal uitgespeeld. Ook te downloaden via Gamepass nu trouwens.
 • Een geweldige ervaring en een unieke setting binnen het genre, heb er echt van genoten. Vooral het steeds dieper gaan met je onderzeeër en het ontdekken van nieuwe gebieden was qua spanning echt killing soms.

  Op de PS4 is alleen de framerate soms echt dramatisch, stikt het van de bugs en grafische glitches en kent de game een gigantische pop-up, soms missen gewoon hele stukken zeebodem waar je vervolgens ook nog eens doorheen kunt varen om daarna vast te zitten.

  Haat/Liefde verhouding met deze game, maar vooral heel veel liefde. Ik heb veel fascinatie voor grote diepe wateren en alles wat hierin leeft (gok door het mysterie), dus deze game was voor mij echt een lust om te spelen + beste sub in een game ooit! (Leer hiervan GTA V, met je baggerschuit)
 • @benjaminben Ah ja ik ken het, op de normale Xbox one was dit ook echt een drama, heb de game toen een tijdje gespeeld maar ik kon er niet doorheen komen. Gelukkig was de Xbox one X versie echt een verademing t.o.v. de normale xbox/ps4 versie. Hierdoor een nieuwe save file gemaakt en alles uitgespeeld. Het gevoel wat je krijgt in deze game als je steeds dieper kan is echt heel creepy, op een goede manier!

  Mijn eerste encouter met zo'n Reaper….. poeh.
 • @Robskeee

  Pooh.. die reapers.. al die grote beesten zijn billen knijpen. Komt vooral omdat je zo log bent. Toch had het de diepte invaren met je sub ook iets ontspannends ;) bijzondere game, verhaal vond ik ook boeiend. Echt een wereld met historie en diepgang ( we have a punn!!). Kijk uit naar het nieuwe deel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren