1. Suikoden-maker staat open voor nieuw deel

Suikoden-maker staat open voor nieuw deel

Momenteel ligt de focus op Eiyuden Chronicle

Suikoden-maker Yoshitaka Murayama staat open om een nieuw deel in de franchise te ontwikkelen. Dat laat hij weten aan Nintendo Everything.

"Ik had ontzettend veel geluk dat ik aan Suikoden mag werken", zegt Murayama. "Ik zal altijd van die serie houden, maar dat is niet iets waar ik geen controle over heb. Waar ik honderd procent controle heb, is Eiyuden.

Dat gezegd hebbende, natuurlijk zou ik graag werken aan een nieuwe Suikoden-game als de kans zich voordoet. Voor nu heeft Eiyuden Chronicle echter al mijn aandacht als het volgende hoofdstuk van mijn leven."

Suikoden verscheen in 1995 voor het eerst op de PlaysStation. De Japanse rpg staat bekend om het concept waarbij spelers 108 personages rekruteren gedurende het verhaal.

Eiyuden Chronicle betreft het volgende project van Yoshitaka Murayama, dat hij samen met Suikoden-veteraan Junko Kawano ontwikkelt. Deze zomer verdiende de game genoeg geld op Kickstarter voor de productie voor de 'ode aan klassieke jrpg's uit de PlayStation-tijd'. De game zou daarnaast een uitgebreide cast met honderd helden bevatten.

De game staat gepland om in 2022 op pc te verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren