1. Summerfall Studios onthult debutgame Chorus

Summerfall Studios onthult debutgame Chorus

Een muzikaal avontuur met bekende stemmen

David Gaider, hoofdschrijver van onder andere Dragon Age, opende dit jaar de nieuwe gamestudio Summerfall. De studio van de BioWare-veteraan heeft inmiddels hun eerste project onthuld, genaamd Chorus.
Summerfall studios

Debutgame Chorus is een verhaalgedreven avonturenspel met een musical-thema. De studio van Gaider wil het spel gaan financieren via het crowdfunding-platform Fig en de bedoeling is dat de game in het eerste kwartaal van 2021 wordt gelanceerd. Summerfall heeft naast Gaider, ook voormalig Obsidian-ontwikkelaar Liam Eslet in dienst genomen. Eslet gaat er als directeur onder andere voor zorgen dat werknemers niet overbelast worden en dat er geen crunch nodig is bij het voltooien van de game.

Het musicalachtige spel speelt zich af een mythische muziekwereld en de studio heeft dan ook besloten om zoveel mogelijke prominente namen uit de muziekwereld in dienst te nemen. Het bedrijf heeft aangegeven dat ze onder andere gaan samenwerken met de Grammy-genomineerde muzikant Austin Wintory. Verder zijn ook bekende voice-actors Troy Baker en Laura Bailey aan boord.

Chorus volgt het verhaal van Grace die zich bevindt in een muzikale wereld waar goden en fictieve magische wezens de boventoon voeren. Grace treft haar huisgenoot dood aan, maar voordat de huisgenoot sterft leert Grace 'The divine power of song' van haar. De goden zijn overtuigd dat Grace de moord heeft gepleegd, Grace moet nu haar onschuld zien te bewijzen aan de goden, anders moet ze sterven.

Chorus

Volgens Summerfall is het genre van Chorus nog niet verkend en is het een bijzonder ambitieus project dat de toekomst van de studio gaat bepalen. Hieronder vind je een trailer met commentaar van de ontwikkelaars.

Summerfall Studios gaat er vanuit dat Chorus in het eerste kwartaal van 2021 verschijnt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren