1. Sumo Digital kondigt Pass the Punch aan

Sumo Digital kondigt Pass the Punch aan

Ouderwetse sidescrolling beat 'em up

Sumo Digital heeft de sidescrolling beat 'em up Pass the Punch aangekondigd.

Het spel moet ergens eind dit jaar op PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc verschijnen. "Dit begon als mijn gamejam-spel voor Sumo", aldus bedenker David Dino. "Het is geïnspireerd door een aantal van mijn favoriete beat 'em ups, vechtspellen en animatieseries. Ik ben heel blij dat Sumo heeft besloten er een volledige game van te maken."

De game wordt ontwikkeld door de Notthingham- en Pune-studio's van Sumo en speelt zich af in een wereld die erg lijkt op de typische zaterdagmorgentekenfilms van de jaren 80 en 90. Rush is een inwoner van New Atlas en moet vechten tegen de slechteriken King Crab en Red Velvet, die de favoriete hangplekken van haar willen veranderen in zielloze franchises. Rush en haar drie vrienden moeten de stad terugveroveren.

De inwoners van New Atlas kunnen veranderen in krachtige wezens met moves die zijn gebaseerd op hun eigen leven. Zo is Rush de eigenaar van een sportschool en kan ze dan ook veranderen in een supersnelle bokskampioen. Claud is een LARPer die met zijn zwaard van schuim in een gevaarlijke ridder kan veranderen.

Een precieze releasedatum is er nog niet. Hieronder zijn de eerste screenshots te zien.

Pass The Punch
Pass The Punch
Pass The Punch

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren