1. Super Mario Bros. 2 en Kirby's Adventure zijn de nieuwe Switch Online-games

Super Mario Bros. 2 en Kirby's Adventure zijn de nieuwe Switch Online-games

Verschijnen op 13 februari op de online dienst

Vanaf 13 februari kunnen mensen die lid zijn van Switch Online aan de slag met de NES-games Super Mario Bros. 2 en Kirby's Adventure.

De games worden toegevoegd aan de Nintendo Switch Online - Nintendo Entertainment System-service, waarop diverse NES-games staan die Switch Online-leden zonder verdere kosten kunnen spelen.

Beide games zijn voor de meeste Nintendo-fans bekende kost. Super Mario Bros. 2 is bijvoorbeeld niet het échte vervolg op Super Mario Bros. In Japan werd de game uitgebracht als Doki Doki Panic, een spel ongerelateerd aan Mario, maar in het westen werd het spel aangepast om er een Mario-game van te maken. Het Japanse Super Mario Bros. 2 kwam later in het westen beschikbaar als The Lost Levels.

Vorige maand voegde Nintendo nog Zelda 2 en Blaster Master toe aan de maandelijks groeiende NES line-up. Het is niet bekend of er ook games van andere consoles naar de service komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Mario 2 was vroeger wel leuk….weet alleen niet of het nog steeds leuk is zoals ik met meer NES games heb.

  Het zijn niet eens de graphics die mij storen aan oude nes games. Het is meer de minder strakke besturing.
 • @Newgamessuck

  Jij moet toch echt je nickname eens aanpassen met dit soort uitspraken

  Nee maar ik snap je wel, heb hetzelfde. Met name omdat 'retro' Indie-games als Shovel Knight en Celeste er oud uit zien, maar toch 'nieuw' besturen. Door deze games gespeeld te hebben valt de houterigheid van de retro-games mij juist meer op. Al is het voor mij ook echt onderdeel van de charme.
 • @benjaminben

  Grappig dat je dat zegt. Wou ik eigenlijk al zeggen in de originele post, maar had geen zin in een te lang verhaal . Je hebt helemaal gelijk. Die nieuwe indie games die eruit zien als oude nes games, besturen WEL strak in tegenstelling tot de nes games. Helemaal idd in Celeste en Shovel Knight.
 • Ik vond Super Mario Bros 2. altijd een erg vreemde game. Ik heb m vroeger op de NES nooit gehad, wel regelmatig geleend. Hij staat volgens mij (correct me if I am wrong) wel op de 25 jaar Mario-verzameling.

  Ben op dit moment nog steeds geen Nintendo Online gebruiker, omdat ik nog niet aan online gamen toe ben gekomen, maar dat gaat waarschijnlijk snel gebeuren met Smash.
 • Mario bros 2 zou ik graag nog een keer willen spelen. Alleen ga ik er nog niet meteen een abonnement voor nemen. Ik wacht wel tot de dienst wat aantrekkelijker wordt voor mij.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren