1. Super Mario-jubileum wordt gevierd met nieuwe games en ports

Super Mario-jubileum wordt gevierd met nieuwe games en ports

Een nieuwe Mario Kart, klassieke Mario-games voor Switch en meer

Nintendo heeft diverse games, overzettingen en andere producten rondom het vijfendertigste jubileumjaar van Super Mario aangekondigd.

Dat werd in een plotseling online verschenen Mario Direct gedaan. Zo komt er op 13 november een speciaal Game & Watch-systeem uit waarop Super Mario Bros. en The Lost Levels gespeeld kan worden. Ook staat de Game & Watch-game Ball er op, maar dan met Mario in de hoofdrol. Dit systeem is tot eind maar 2021 te koop.

Verder kondigde Nintendo de collectie Super Mario 3D All-Stars aan voor Switch, met daarin Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy. Meer hierover valt in dit nieuwsbericht te lezen. Ook de Wii U-game Super Mario 3D World komt naar Switch in de vorm van Super Mario 3D World + Bowser's Fury, met daarin nieuwe content. Meer details over de extra content wordt later onthuld. Super Mario 3D World + Bowser's Fury verschijnt op 12 februari 2021 op Switch.

Vanaf 1 oktober tot en met 31 maart 2021 kunnen Nintendo Switch Online-abonnees aan de slag met Super Mario Bros. 35. De game is vergelijkbaar met Tetris 99: 35 spelers spelen tegelijk Super Mario Bros. tot er maar één overblijft. Door vijanden te verslaan verschijnen die op het scherm van andere spelers.

Vanaf vandaag kan Super Mario All-Stars gespeeld worden via de SNES-app voor Nintendo Switch Online-leden. In deze collectie zitten Super Mario Bros., Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3 en The Lost Levels.

Op 16 oktober verschijnt Mario Kart Live: Home Circuit. De nieuwe Mario Kart-game voor Switch komt in twee edities verkrijgbaar: een Mario Set en Luigi Set. Per stuk kosten ze 99,99 dollar - een prijs in euro's is nog niet bekend, maar komt waarschijnlijk rond de 99,99 euro te liggen. In de game, die in samenwerking met Velan Studios is gemaakt, toveren spelers hun eigen huiskamer om tot een Mario Kart-circuit. Via gratis te downloaden software kan de Switch gebruikt worden om de kart te besturen en spelers kunnen poortjes plaatsen om zo hun eigen parcours te maken.

Verder staan er diverse Mario-evenementen op de planning voor Nintendo-games. Zo komt er een speciaal evenement met Mario en Donkey Kong Jr. uit de oorspronkelijke Super Mario Kart naar Mario Kart Tour, staat er in januari een Splatfest in Splatoon 2 rondom Mario op de planning en verschijnen er in maart 2021 Mario-meubels in Animal Crossing: New Horizons.

De complete Mario Direct is hieronder te bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Super Mario 3D World + Bowser's Fury komt zeker in huis. Hopelijk voegt Bowser's Fury heel wat nieuw avontuur toe!
 • @PietS.

  Ja, met de nieuwe content kan ik die ook niet laten liggen.
 • @PietS.

  Ik wil die all-star collectie heel graag. De ultieme kans om deze games lekker in bed opnieuw te spelen. Wil ik best 60 euro voor betalen. Zit aardig wat speeluren in.
 • Super Mario 3d World ga ik denk ik wel halen. Die Mario Kart hoeft voor mij echt niet.
 • @DefenseForceNL

  Als ik 30 jaar jonger was zou die Mario Kart game a dream come true zijn. Maar……..Ik ben daar ook helaas niet meer de doelgroep voor. wel geeft het mij een grote glimlach op mijn gezicht dat nintendo hiermee komt.

  Ben wel heel erg benieuwd hoe die verkoopt. Is altijd erop of eronder met zulke experimentele games. Labo faalde, ringFit slaagde (mede door corona). Ben benieuwd wat Mario Kart live zal doen.
 • Ik wilde twee weken geleden mijn Wii U verkopen aan Game Mania. Ik had Super Mario Maker, Breath of the Wild, Super Mario 3D World en Mario Kart. De voornaamste reden was dat ik Botw en MK op de Switch wilde.

  Helaas was de stekker volgens hen niet goed genoeg (oke hij was wle een beetje krom) dus ze hebben m niet geaccepteerd.

  Ik heb dus alleen alle games ingeleverd op 3Dworld na (en nog wat andere games). Ik wist wel dat ie uit zou komen voor Switch, maar ik dacht: ach dan speel ik m lekker op de Wii U, dan bewaar ik m iig niet voor niets. Maar nu komen ze weer met zo'n uitbreiding GRRR.

  Leuk hoor. Ik ben heel erg benieuwd, maar vind het altijd zo jammer om voor een uitbreiding een hele nieuwe game te kopen.
 • @Luigi1985
  GameMania is in mijn ogen een echte afzetter. In de meeste gevallen kun je je spullen beter bewaren of elders aanbieden.
 • @AWESOMEDUDE3

  Meestal doe ik dat ook hoor, maar ik had een paar games waar de vraagprijs nog wel ok voor was. Op marktplaats had ik die voor niet veel meer verkocht en wel meer gedoe.
 • @Luigi1985
  Ja dat is het vaak, kiezen tussen twee kwaden.
  Ben zelf destijds een tijdje werkzaam geweest bij o.a GM, waar ik (naar mijn mening) vaak zat onredelijke inruil/verkoop acties voorbij heb zien komen. Maar goed, ik (ver)koop zelf amper tweedehands, inderdaad teveel gedoe.
 • Trouwens, ik zie nu een gat in de agenda van Nintendo. Welke vette game komt er tussen oktober en de feestdagen. Of misschien wel games?
 • @Luigi1985

  Ja Pikmin 3 zal toch niet de afsluiter van het jaar wezen.
 • @DefenseForceNL

  Nooit.
 • @Luigi1985

  Ik ben blij dat SM3DW+ volgend jaar pas uitkomt, want dat betekent dat nov. en dec. inderdaad nog “open” zijn. Nintendo sluit een jaar nooit af zonder eindejaarsknaller + verschillende leakers melden dat er nu nog een onaangekondige 1st-party game uit gaat komen. 1+1=2 zou je zeggen!

  En stond er laatst in 1 of ander Nintendo magazine niet iets over een nog onaangekondigde game, die deze maand (via dat magazine) onthuld zou worden en waar iedereen blij van zou worden, o.i.d.?
 • @PietS.
  Het zal mij benieuwen!
 • Ik vind die Mario Kart wel echt geniaal gedaan hoor. Dat zal weer heel veel leuke YouTube filmpjes gaan opleveren met al die banen. Of ik heb koop is de vraag. Het kriebelt wel weer direct maar ben bang als volwassene dat ik hier snel op uitgekeken ben. Super Mario 3D World gaat er wel komen. Die heb ik nooit gespeeld.

  Had stiekem wel een heel nieuw spel verwacht (Mario Kart Live Circuit niet meegerekend) maar misschien komt deze volgend jaar nog als alle Mario geweld wat gezakt is.
 • @Snafu9

  Jaloers dat jij 3D world nooit hebt gespeeld. Voor jou komt er dus gewoon een nieuwe goede Mario game uit.

  Ik ga dubbel dippen voor die nieuwe content. Het is de beste multiplayer Mario die er is dus voor mij met 3 kids sowieso een must.
 • Had wel gehoopt dat er remake zou komen van mario 64 maar helaas
 • 3D World gespeeld tot 100% completion. De uitbreiding kan me niet echt meer paaien.

  Dat Mario Kart-idee ziet er geinig uit, maar niet 100 euro-geinig.
 • 1 woord : Mager
 • Heel jammer dat de games niet geremastered zijn en alleen een resolutie update krijgen.

  Ik heb ze zelf nog niet gespeeld dus ze komen sowieso in huis.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren