1. Verhalende modus voor Super Mario Maker 2 aangekondigd

Verhalende modus voor Super Mario Maker 2 aangekondigd

Maar ook nieuwe gamestijl en levelthema's

Er zit een verhaalmodus in Super Mario Maker 2. Dat werd samen met veel meer informatie rondom de game bekendgemaakt tijdens een Nintendo Direct afgelopen nacht.

In de verhaalmodus spelen gamers door honderd levels die zijn gemaakt door Nintendo zelf, om zo munten verzamelen waarmee het kasteel van Princess Peach opgebouwd kan worden. Natuurlijk kunnen spelers net als in de eerste Mario Maker ook hun eigen levels maken en - met een Nintendo Switch Online-abonnement - deze online delen met andere spelers.

Zoals in de eerste Mario Maker, kan de stijl van diverse Mario-games gebruikt worden, namelijk Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Super Mario World en New Super Mario Bros. Daarnaast is het in dit tweede deel mogelijk om de stijl van Super Mario 3D World te gebruiken. Hierin is het onder andere mogelijk om als Cat Mario te spelen en doorzichtige pijpen te plaatsen. Er zijn nu ook levelthema's gebaseerd op de woestijn, sneeuw, bos en lucht om uit te kiezen. Verder kunnen spelers nu bepalen hoe hoog het water in levels staat of het waterniveau zelfs gedurende een level laten stijgen en dalen. Ook kunnen levels zich nu 's nachts afspelen.

Verder bevat Super Mario Maker 2 allerlei nieuwe items en mogelijkheden. De boze zon die spelers achtervolgt is nu te gebruiken, er zijn schakelaars die invloed hebben op blokken en bewegende platforms in levels, er zijn grijparmen om aan vast te houden, nieuwe geluidseffecten en tevens nieuwe vijanden zoals Banzai Bills en Boom Booms. Koji Kondi heeft daarbij nieuwe muziek gecomponeerd.

Super Mario Maker 2 komt op 28 juni uit op de Switch. Er komt tevens een bundel beschikbaar waarbij een abonnement van 12 maanden op Nintendo Switch Online geleverd wordt. De complete Direct-uitzending is hieronder te bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • De Direct gisteren (na een zaaddag) toch maar even opgezet (MM is niet mijn favo IP). Ik moet eerlijk bekennen dat ik onder de indruk ben van wat er allemaal aanwezig is in de game. Sjezus… Wat een bult content zeg.

  Ik wilde de game eigenlijk niet gaan kopen, maar ik denk dat de Story Mode me toch overgehaald heeft!

  Voor de mensen die het wel leuk vinden om zelf levels te bouwen is dit natuurlijk een droom-game!
 • @Piet S.

  Piet, ik vind het niet leuk levels te maken en het is een droomgame.

  De beste Mario levels zitten in Mario maker. Njet in de officiële Nintendo Mario levels als je goed kunt zoeken.
 • @Newgamessuck

  Het is inderdaad leuk om custom made levels van anders spelers te spelen. Dat zeker!
 • @Newgamessuck gebruikers kunnen zo verschrikkelijk creatief zijn. Dit hebben we gezien bij deel 1. Ben dan ook echt benieuwd wat we met alle nieuwe functies kunnen doen.
 • @dewokkel

  On/off switches voor multiplayer levels zijn geweldig.
 • Nou eens hopen dat er ook van Sega Sonic maker komt xD
 • Zo veel zin in deze game. Het enige wat niet echt duidelijk werd in de Direct is of er lokale mulitplayer in zit. Je kunt lokaal samen een level bouwen, echter alleen samen spelen door online te gaan. Ik had gehoopt op couch-coop levels spelen. Wellicht zit dit er alsnog in.

  Daarnaast had ik nog gehoopt op een soort van world-builder. Of in ieder geval een manier om meerdere levels aan elkaar te plakken in een soort van overworld. Nu heeft het totaal geen nut om extra levens in je level te stoppen m.u.v. de 100-Mario challenge.
 • @dewokkel

  Volgens mij kun je alleen online levels samen spelen. Dit vind ik wel een gemis als ik heel eerlijk bent. En ja dat was tof geweest om je eigen world map te creëren. Maar misschien zijn deze 2 punten een mooie gratis DLC update
 • Ik ben benieuwd Nintendo houdt als een van de weinige geen tussenjaar. Mijn vriendin is dol op zelf bouwen dus dat wordt leuk. Maar kijk er naar uit om al die levels te gaan proberen. Deel 1 nooit echt gespeeld omdat ik klaar was met de Wii-U. Maar deze gaat zeker in huis komen.
  Wel hoop ik door deze direct dat de game in de E3 direct geen aandacht gaat krijgen. Maar alleen in de Threehouse.
 • En ik maar denken ik koop deze game niet. Wie houdt ik voor de gek dit is een must-have voor mij. Ik dacht eerst de super mario deluxe te halen maar hier kan je veel meer mee.
 • Ik was al geïnteresseerd deze te halen, maar toen de multiplayer mogelijkheden voorbij kwamen was ik compleet verkocht! Nu al zie ik hoeveel lol we daar mee gaan hebben, en heb er al gigantisch veel zin in.
  Ben alleen benieuwd hoe lastig het nou is om met 4 man voice chat werkend te krijgen op de Switch..
 • Er is trouwens meer dan 3d world. Zal wel op E3 worden aangekondigd.

  Waar je 3d world kan kiezen staat "extra game styles". Meervoud dus. Ik ben beniewd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren