1. Super Mario Odyssey krijgt angstaanjagende dlc

Super Mario Odyssey krijgt angstaanjagende dlc

Speel als zombie-Mario

Zo nu en dan ontvangt Super Mario Odyssey nieuwe dlc in de vorm van verse outfits. Vanaf nu is het mogelijk om een Halloween-kostuum voor Mario te kopen, waarmee hij verkleed gaat als een angstaanjagende zombie.

Het kostuum maakt Mario's lichaam namelijk geheel groen en verwijdert de pupillen uit zijn ogen. Alsof het nog niet eng genoeg is, steekt er een bijl uit zijn schedel. In de game zijn het hoofddeksel en de outfit los verkrijgbaar als je het verhaal hebt uitgespeeld.

Naast de update worden ook drie nieuwe filters voor de fotomodus aan de game toegevoegd. Met de manga-optie wordt de foto omgetoverd tot een manga-tekening en met de caleidoscoop wordt Mario in de rondte weergegeven. Tot slot kan Mario weergegeven worden als verschillende blokjes met de blokoptie.

De update voor Super Mario Odyssey is nu te downloaden op de Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Leuk dat ze af en toe een update doen, maar het zijn geen updates waarvoor ik de game nogmaals zal gaan opstarten. Ik denk dat ik dit spel over een jaar of twee nog eens helemaal opnieuw ga spelen. In de tussentijd zou het wel leuk zijn als er een keer een extra wereld komt als DLC.
 • @Luigi1985

  Same, een andere skin interesseert mij weinig. Leuk dat ze het doen.

  Verwacht geen extra wereld als DLC eerlijk gezegd. Ik denk dat ze hetzelfde doen als met galaxy door vrij snel met een deel 2 te komen die op dezelfde engine draait en snel te ontwikkelen is.
 • @Luigi1985
  Ik denk dat er op de aankomende e3 gewoon een Odyssey 2 aankondigen zoals ze met Super Mario Galaxy 2 deden. En mijn zegen hebben ze met zo'n actie
 • @SmartTies

  Ik hoop het! Super Mario Odyssey is VOOR MIJ één van de beste games ooit (tot nu toe). :-)
 • @Piet S.

  Ja echt? Ik vind het juist een van de minste. Vanaf Mario Sunshine ben ik ze al steeds minder gaan vinden. Voor mij de beste nog steeds Super Mario World op de SNES. Gewoon lekker authentiek. Niet op té reëele locaties als in de laatste.
 • @Monojaxx

  Jup! Na SM64 vind ik Odyssey de beste en leukste Mario game! Maar ja, smaken verschillen natuurlijk en daar is niets mis mee! :-)
 • @Piet S.

  Wat ik tegen deze Mario heb dat ze er teveel power moons in heb gestoken zoveel dat het mij persoonlijk verveelde. Ze hadden beter 200 goed verstopte moons in kunnen doen dan 700 kinderlijk eenvoudig moons.

  En ik hoop zelf dat deze Nintendo studio een echt goede 3d Dk maakt in de stijl van dk64 alleen dan beter uitgewerkt. Mario hoe goed ook mag weer even in de ijskast.
 • @kaassoufleeisback

  Dan haal je toch alleen degenen die uitdaging bieden? Probleem opgelost. Ze hebben er nu zoveel ingedaan dan iedereen de game of de één of andere manier toch uit kan spelen. Heel slim juist.

  Geef mij maar een nieuwe 2D DKC game om de 'Returns trilogie' af te maken! En een SMO2 zou echt fantastisch zijn! :-D
 • @Piet S.


  Ik snap Kaas' mening wel, maar snap ook waarom nintendo dit zo doet.

  Ik denk dat de oplossing is om verschillende soorten powerMoons in de game te doen. Beginner, normal en master moons ofzo.
 • @Newgamessuck

  Dat zou inderdaad prima zijn, maar ik vond/vind deze aanpak prima! :-)
 • @Piet S.

  Dat is natuurlijk een oplossing van niets. Daarbij waren de meer ingewikkelde moons op 1 hand te tellen. Waarom 999 moons instoppen als de game er niet beter op wordt. En de game was een tikkeltje overschat.

  En dat wordt lastig aangezien Retro waarschijnlijk met Star fox bezig is. En daarbij een 3d Mario vol jaar of dat jaar daar op hoeft van mij niet zo. Dan liever een 3d Dk met alle apen dan een Oddysey 2.
 • @kaassoufleeisback

  Lol, 3d DK
 • @Newgamessuck

  Dat zie ik dus ook niet gebeuren…
 • @Newgamessuck

  Dk64 heb ik mij goed mee vermaakt al ben ik met mijn dk liefde iets bevoordeeld. Maar een opvolger van dk64 zou beter uitgewerkt moeten worden. Maar daar is dat team prima toe in staat.
 • @kaassoufleeisback

  Waarom is (eigenlijk: vind jij) dat een oplossing van niks? Jij zeurt over teveel en simpele manen. Sla die dan over en ga voor de uitgebreidere/moeilijkere missies en dus manen.
  Heel simpel toch?

  Daarnaast vond jij de game overschat, maar vele anderen en ik niet. Het is gewoon een geniale Mario game. De game scoort niet voor niets een 9,7 gemiddeld.

  Jij gaat er dus vanuit dat Retro per se die 3e DKC:R game moet/gaat maken en Nintendo zelf een evt. 3D DK game? Er zijn nog wel meer opties dan dat hoor. Verder zie ik liever SMO2 dan DK64-2.
  :-)
 • @Piet S.

  1 laten we even helder zijn er zijn te weinig boeiende manen in het spel dus als ik de makkelijke over zou slaan kom ik niet ver in het spel.

  2 Dat Mario een 9.7 scoorde is ook niet moelijk te begrijpen Mario games en dan vooral de 3d platformers worden net als iedere 3d console Zelda game te hoog beoordeeld. Vooral de tienen zijn overdreven.


  En ik heb mij er goed mee vermaakt daar niet van maar zo goed als de pers hem vond was die in mijn ogen niet.

  Hij stond bij mij achter Rabbids en Zelda en zou hij dit jaar uitgekomen zijn. Zou die mijn top 3 niet halen.

  En als Retro of Nintendo zelf een Dkc game maken weten we dat de kwaliteit gegarandeerd is. Dat moet je nog maer afwachten bij andere mindere Nintendo studio's. En waarom wil je opnieuw een Mario met hetzelfde concept Ik zie dan liever een 3d Dk ipv opnieuw Marlo. Laat die mensen ook aan een andere 3d platformer werken bijv Dk ipv Mario
 • @kaassoufleeisback

  1. Ik heb 999 manen gehaald en er zitten er meer dan genoeg in die zeker de moeite waard zijn. Lange zoektochten, eindbaas gevechten, verzamelen van objecten, etc. Niet alleen maar 'buttstomp a patch' manen. Dat zeker niet.
  Niet dat deze allemaal moeilijk waren om te halen.. Dat zeker niet, maar ze waren wel leuk om te halen!

  2. Dat vind jij. Ik vind die 9,7 terecht. Ik zou zelf niet eens aan kunnen geven wat ik anders zou willen zien in de volgende 3D Mario game. Heb er 100% van genoten. :-)

  3. Mijn top games van vorig jaar waren: BotW, SMO, M+R, MK8;D (de originele nooit gespeeld) & XC2.

  4. Dat klopt, maar jij gaat er vanuit dat een 2D DKC game ontwikkeld zou worden door Retro en een 3D DK game door Nintendo, aangezien je zegt dat je een 2D DKC niet snel ziet gebeuren, omdat Retro al bezig zou zijn met die Star Fox game (daar wil ik nu wel eens iets over horen, btw) en wel om een 3D DK game (van Nintendo) vraagt. Ik zie Nintendo eerlijk gezegd ook niet snel een nieuwe 3D DK game maken…
  En ik zou het liefste een SMO2 en DKC:R3 zien. :-)
 • @Piet S.

  Je komt er alleen natuurlijk niet achter of een maan wel of niet moeilijk is totdat je hem hebt gehaald. Je kunt dus niet van tevoren beslissen dat je de simpele manen even niet doet.

  Zelf heb ik overigens erg van de game genoten, al denk ik niet dat een gebrek aan uitdaging een onterecht minpunt zou zijn.
 • @Shuckle

  Nou, dat ligt er natuurlijk maar net aan. Die 'buttstomp manen' kun je bv. gewoon overslaan en tijdens het zoeken naar manen kom je er echt wel achter of een maan gemoeid is met een missie of niet. Het klopt dat je dan op moet letten en dingen uit moet gaan zoeken, maar wie wat wil moet wat he.

  Een (iets) hogere moeilijkheidsgraad overall had van mij ook best gemogen, maar dan was de game wel minder toegankelijk geweest. Er zitten trouwens wel een paar pittige manen bij in de post-game worlds. G*dverdomme. X-D
 • @kaassoufleeisback

  Ik begrijp je punt volledig, maar ik vond dat juist een sterk punt.

  Af en toe was je lang bezig om die ene bepaalde maan te halen en daarna is het fijn dat je even snel wat manen kan meepakken. Als je alleen maar moeilijke manen hebt, dan kan het natuurlijk frustrerend worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren