1. Super Mario Speedrun in 10 dagen 3 keer verbroken

Super Mario Speedrun in 10 dagen 3 keer verbroken

Ook records voor Odyssey en Dark Souls III zijn gesneuveld

Het record voor het speedrun-onderdeel Any% is in de afgelopen 10 dagen al 3 keer verbroken voor de game Super Mario Odyssey vanwege felle rivaliteit tussen een Canadees en een Amerikaan. Ook is de Engelsman die Dark Souls III domineert in meerdere categorieën van zijn troon gestoten.

De Any% categorie is vaak terug te zien bij andere games. Hier moet de speedrunner met alle mogelijke hulp zo snel mogelijk het einde van het spel zien te halen.

Het record voor Super Mario Odyssey staat momenteel op naam van de Canadees NicroVeda met 1:03:19, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Op 2 maart begon er een rivaliteit tussen NicroVeda en een Amerikaan onder de naam nedeahS. De Amerikaan was de eerste die de één uur en vier minuten tijdgrens had doorbroken met 1:03:58.

Op 5 maart ging NicroVeda achter het record aan, maar kwam met 1:03:58 net één seconde te kort. Dezelfde dag verbrak nedeahS vervolgens zijn eigen record met een tijd van 1:03:47. Één dag later pikte NicroVeda het niet meer langer en deed nog een poging. Het lukte hem om een tijd van 1:03:33 neer te zetten..

Tevergeefs probeert nedeahS momenteel onder de 1:03:40 tijdgrens te duiken, terwijl NicroVeda rustig zijn strategieën aan het verbeteren is. Zo heeft hij in de afgelopen 10 dagen al 3 keer zijn eigen record heeft verbroken.

Alle records kan je zien op speedrun.com

Super Mario Odyssey #1?

Twee maanden geleden bleek dat speedrunnen in Super Mario Odyssey enorm populair is geworden bij speedrunners. Op dat moment registreerden 1.054 spelers een playthrough op de site. Daarmee stond de game vrij snel op de tweede plek onder de nummer één, Super Mario 64, met 1.783 spelers.

Inmiddels is te zien dat 1.934 Mario Odyssey spelers, tegenover 2.025 spelers voor Mario 64 een playthrough hebben geregistreerd. Er bestaat dus een kans dat Mario 64 de eerste plek verliest.

Dark Souls III

Naast de records op Super Mario Odyssey is er ook nieuws over speedrunners die gek zijn op de game Dark Souls III.

Enige tijd geleden had de Engelsman Nemz38 maar liefst 8 wereldrecords voor de game Dark Souls III. Maar twee dagen geleden is hij van zijn troon gestoten in de Any%- en de Any% Current Patch-categorie door iemand met de naam Fudgecow.

Ook houdt de Engelsman geen wereldtitels meer twee andere categorieën. Hij heeft nu maar vier records op zijn naam staan.

Onze eerste gedachten: 

"Veel commotie dus in speedrun-land. Leuk om te zien hoe sommige acties kunnen zorgen voor een enorm tijdverschil. Dit kan je bijvoorbeeld hieronder zien, waar vier speedrunners het tegen elkaar opnemen. Op 14:42 begint de speedrun. Je kan al gelijk zien hoe essentieel het is om Lakitu te ontwijken wanneer je het kasteel probeert binnen te gaan. Dit kan al zo'n 5 seconden schelen.

Ik vind het vet om te zien hoe spelers zich zo kunnen toewijden aan één game. Het kijken van speedruns kan alleen wel een beetje saai worden . Geef mij maar een samenvatting van cruciale momenten of alleen de laatste paar minuten."

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • *3 keer

    Titel is verkeerd ;)
  • Heel knap, maar dat mensen zin hebben om hier zoveel tijd in te steken… :P
  • Het zal in speedrun land vast normaal zijn, maar als leek vind ik het echt bizar om te zien hoe dicht die 3 tijden in dat filmpje bij elkaar liggen. Respect, zou er zelf echt niet het geduld voor hebben.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren