1. Update: SNES-controller voor Switch binnenkort weer beschikbaar

Update: SNES-controller voor Switch binnenkort weer beschikbaar

De SNES-controller is alleen voor Nintendo Online-gebruikers

Meer exemplaren van de SNES-controller voor Switch worden 'binnenkort' beschikbaar gesteld via de website van Nintendo. Eerder deze week zorgden technische problemen ervoor dat veel Switch Online-abonnees geen SNES-controller konden bestellen. Na de problemen waren opgelost bleek de controller niet meer verkrijgbaar te zijn. Wanneer de controllers weer beschikbaar zijn, is nog niet bekend.

Eerder is al bekendgemaakt dat de controller exclusief beschikbaar werd via de Nintendo Store en alleen voor gebruikers met een Switch Online-abonnement te bestellen is. Door de SNES-controller te gebruiken kan je de SNES-games spelen op de klassieke manier, maar dan wel draadloos. Hiernaast zijn ook andere Switch-games te spelen met de klassieke controller.

Op het moment van schrijven is de site moeilijk bereikbaar, hoewel sommige gebruikers wel in staat zijn de controller aan te schaffen.

De controller kost 29,99 euro en is te koop op de Nintendo Store. Hier komt nog 7 euro aan verzendkosten bovenop.

SNES
SNES
SNES

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

 • Bestelling is ruim een uur geleden al gelukt. Sindsdien kom ik er niet meer in…Geluk gehad denk ik.
 • @Newgamessuck

  Mocht ik dit ding ooit in huis halen, dan ga ik jouw geliefde Celeste nog eens spelen. Wellicht dat dit wat accurater stuurt ;) Zo niet dan suck ik gewoon at new games (ja zeer knap gevonden he 😁🤮🤮🤮)
 • @benjaminben

  Chapter 9 in handheld mode gehaald met anologe stick. Prefereer het boven de pro controller d-pad.
 • @Newgamessuck

  Ik heb alles in handheld mode gedaan. Voor dit soort games vind ik de pro een beetje te stug.
 • 37 euro. Moet nog even denken of dit een redelijke prijs is.

  "Hiernaast zijn ook andere Switch-games te spelen met de klassieke controller." Voorbeelden? Of gewoon alle sp games?
 • @Richh

  Alle games waar anologe sticks overbodig zijn. Bijvoorbeeld Mario maker 2 en celeste. Dan is een snes d-pad echt wel heel fijn als je van zulke games houdt, want de nintendo pro controller heeft een afgrijselijk slechte d-pad. Enige andere goede optie is die 8-bitdo controller. Is ook hemels en kan wel met anologe stick.
 • Overbodig en over prijst
 • Draadloos houd je nog steeds die pleuris lag. Fuck that. Die (S)NES games voelen alleen hetzelfde aan als vroeger als je het handheld speelt. Iemand al een USB-controller gebruikt om dit te testen? Helemaal authentiek krijg je het niet, tenzij je een oude beeldbuis hebt.
  Bij mij ging het eerst naar de receiver en dan naar de TV, maar dat was helemaal pauper. Nu met de TV (gamemode) als start en ARC voor geluid gaat het redelijk, maar nog steeds niet authentiek. Te doen met een Zelda of StarFox, maar pixel-perfect jumpen draadloos, voelt niet zoals het hoort.
 • @SmartTies

  Ik weet wat je bedoelt..Speelde laatst nog op een originele snes in zoetermeer game museum. Mario world. Moest gewoon wennen dat alles direct reageerde. Was echt bizar. Ik weet bijna niet beter meer en ben blijkbaar die nputlag normaal gaan vinden.
 • @Newgamessuck
  Ik ben al een ouwertje, dus heb Mario World op de SNES al sinds de US lancering wel jaarlijks een keer doorlopen. Het was al wennen om van NTSC naar PAL te gaan ivm de snelheid, maar tegenwoordig met TV-, receiver- en controllerlag is het gamen met een handicap. Vandaar dat ik heel zuinig ben op de Trinitron beeldbuis en de retro consoles die ik nog heb staan, want dit is het gewoon niet.
  Sonic 3’s bonusstages zijn ook niet te doen op de TV’s van tegenwoordig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren