1. Controller-aanvraag wijst op SNES-games voor Switch

Controller-aanvraag wijst op SNES-games voor Switch

Schematische afbeelding gevonden op FCC-website

Nintendo heeft een FCC-ID aangevraagd voor een nieuw model controllers in de stijl van de SNES, dit betekent mogelijk dat Super Nintendo-games naar de Switch komen.

Een FCC-ID is nodig als een fabrikant draadloze apparatuur wil verkopen in de Verenigde Staten. Het product wordt ook gelabeld met het ID die door de FCC wordt verstrekt na de goedkeuring van een aanvraag.

Op de FCC-website is o.a. een schematische afbeelding te vinden van de ‘wireless game device’, zoals hieronder getoond.

Nintendo

Deze afbeelding toont vermoedelijk de achterkant van een Super Nintendo-controller. De bovenkant doet tevens denken dat de controller rails heeft om aan de zijkanten van de Nintendo Switch te kunnen schuiven.

SNES

Met een Switch Online-abonnement kunnen gebruikers op dit moment gratis NES-games spelen en gebruikmaken van online multiplayer in games die dit ondersteunen. Veel gebruikers hopen op de toevoeging van Super Nintendo-games voor de online dienst.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

  • Zou gaaf zijn, waarschijnlijk dat er in september naast de NES-games ook SNES-games voor de betaaldienst komen (is het een jaar geleden dat deze gelanceerd werd).

    Overigens kun je ook mooie controllers van 8bitdo krijgen ;)
  • @mole28

    Sn30 pro plus. Damn sexy. Ik heb hem in de pre order.
  • Laat maar komen die SNES-games! En gooi de N64 er ook maar spoedig achteraan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren