1. Super Smash Bros. Ultimate is bestverkochte game op Amazon in 2018

Super Smash Bros. Ultimate is bestverkochte game op Amazon in 2018

PS4-versie van Red Dead Redemption 2 staat op tweede plek

De digitale winkelketen Amazon heeft de bestverkochte games van 2018 op zijn website bekendgemaakt. Super Smash Bros. Ultimate staat bovenaan.

Daarbij lijkt het er op dat alle verschillende platformversies van multiplatformgames worden gescheiden. Als dat niet was gedaan, hadden mogelijk andere games, zoals Red Dead Redemption 2, bovenaan gestaan. Ondanks dat is het toch een indrukwekkende positie voor de Switch-game die pas in december 2018 in de verkoop ging.

Hier is de top 10:
1. Super Smash Bros. Ultimate
2. Red Dead Redemption 2 (PS4)
3. Super Mario Party
4. Marvel’s Spider-Man
5. Mario Kart 8 Deluxe
6. Super Mario Odyssey
7. Pokemon: Let’s Go, Pikachu!
8. Call of Duty: Black Ops 4 (PS4)
9. God of War
10. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Super Smash Bros Ultimate

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • 2 dingen verbazen mij:

  Dat Zelda nog in die lijst staat en dat de xb1 versie van red dead daarom aardig qua verkopen is tegengevallen.

  Microsoft needs to step up als ze zelfs in hun nummer 1 markt geen enkele game in de top 10 weten te brengen. Er staan zelfs oude games tussen…

  Dat Smash bovenaan staat is logisch. Het is de grootste release van 2018, had slechts 3 dagen nodig om de best verkochte game van het jaar te worden.
 • @Ramirez

  Ik volg je gedachte, maar zo raar is het nu ook weer niet wat die X1 verkoop betreft. Alleen voor de One X bezitters is de xbox-versie superieur, wat waarschijnlijk geen gigantische markt is. Daarnaast is natuurlijk het bekende verhaal dat de installbase van Sony veel groter is. Combineer dit met de marketingdeal die zij hebben (invloed die je niet moet onderschatten voor het mainstream publiek, zeker tijdens feestdagen) en het is een vrij voor de hand liggende statistiek.
 • @That Mr Awesome

  Mwa maar toch…
  Ik had op zn minst toch wel verwacht dat de X1 versie van een CoD of RDR2 meer verkocht zou hebben in 2018 dan een “oude” Zelda BotW.

  Natuurlijk zijn de Switch en ps4 ook verkoopmonsters qua hard- en software maar dit is wel zorgwekkend. Van Europa en vooral Japan moet Microsoft het al helemaal niet hebben. Ze zitten blijkbaar op een slippery slope qua consumentenvertrouwen en moeten dat zien te doorbreken.

  Uiteraard is dit slechts Amazon maar ik heb het idee dat dit beeld tekenend is voor de rest van Noord-Amerika. Amazon is nogal groot.
 • @That Mr Awesome

  Sinds november staat Sunset Overdrive te koop voor de PC. Dit was, denk ik, samen met Halo 5 en Forza 5 de enige exclusieve titel voor de Xbox One. Op het eerste zicht niet erg, maar ik schrok toch wel dat deze ook via Steam te koop was.

  Het is toch doodjammer dat Microsoft te laat was om iets te creëren zoals Steam. “Games for Windows” was een mislukte poging. Ze waren veel te laat met het uitbreiden van het merk Xbox.

  Stel je eens voor dat Steam, Origins en Battlenet onbestaande waren en dat alle pc games moesten gekocht worden via een app genaamd Xbox.

  Dat games zoals Planet Coaster Steam exclusives zijn, vind ik jammer!
 • @Ramirez

  Gaat het Ramirez?
 • @CyberFl

  Heel goed, thanks.
  Jij ook al je vingers heel gehouden?
 • @Ramirez Heb je Ramirez weer met zijn verschrikkelijke fanboy opmerkingen. Natuurlijk is het logisch dat Nintendo dit Nintendo dat… Wat een gebrabbel.
 • @Robskeee

  Triggerd!

  Niks fanboyachtig aan mijn post. Het is een glasharde en heldere conclusie dat de X1 faalt de laatste tijd.
 • En de game is pas in december uitgekomen.
  Pfoe, netjes hoor! :-)

  6 van de 10 games zijn trouwens Nintendo games, zie ik nu.
  Damn!
 • @Piet S.

  Software verkoopt heel goed op de Switch idd. In Japan is Nintendo nog dominanter. Er zijn daar al meer switches verkocht dan PS4 lifetime (PS pro links gelaten, maar zal in 2019 wel over het geheel heengaan).

  Europa daarintegen……Niet echt een groot nintendo continent. Verschilt van land tot land, maar er zijn landen in Europa waar mensen niet eens weten wat Nintendo is..
 • @Newgamessuck

  In Europa scheelt het inderdaad van land tot land, maar in alle grote steden is Nintendo, of althans Mario, echt wel een bekende, haha. :-P
 • @Piet S.
  Gaat het Piet?
 • @CyberFl

  Prima! Alleen een beetje jammer dat ik weer moet werken…
 • @Piet S.
  Amazon had volgens mij 3 Switch games voor 100 euro/dollar als actie, dus dat zal wel invloed hebben gehad. Daarnaast zijn de PS4/Xbox mijn inziens een stuk meer geschikt om digitaal games te halen, wat steeds meer gebeurd.
  Bij de Switch is dat minder, vanwege het gebrek aan "sharen" en omdat de fysieke cartridges geen verplichtte installatie nodig hebben op de beperkte opslag van de Switch.
 • @Gaaiz

  Get your facts straight
 • @Gaaiz

  Die actie gold volgens mij voor een aantal specifieke Switch games en niet alle games.

  Daarnaast is 'sharen' op de Switch wel degelijk mogelijk (ook al is de methode iets ingewikkelder). Het niet hoeven installeren van fysieke games is natuurlijk wel een extra reden om games eerder fysiek aan te schaffen. (Daarnaast is het geheugen van de Switch heel gemakkelijk uit te breiden d.m.v. een SD kaart.)
 • @Piet S.

  Ik koop alles digitaal op de Switch. Veel vrienden van mij ook. En Sharen werkt volgens mij gewoon exact hetzelfde als op de PS4. Ik share iig vaak met iemand en dat doen we net zo als met PS$ onder problemen,.
 • @Newgamessuck

  Ik heb een X1, vandaar dat het voor mij 'anders' is, haha.
  Al met al: Sharen is zeker mogelijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren