1. Super Smash Bros. Ultimate krijgt mogelijk geen nieuwe dlc meer

Super Smash Bros. Ultimate krijgt mogelijk geen nieuwe dlc meer

Sakurai heeft ook geen invloed op roster-keuzes

Super Smash Bros. Ultimate gaat na de tweede Fighters Pass mogelijk geen nieuwe dlc meer krijgen. Dat maakte ontwikkelaar Masahiro Sakurai bekend in een gelekte column in het Japanse magazine Famitsu.

JournalistPushDustin vertaalde de column, waarin Sakurai vertelt dat er na de zes personages die in de tweede fighters pass zitten, geen plannen meer zijn om nieuwe dlc uit te brengen. Dat betekent dat Super Smash Bros. Ultimate uiteindelijk 88 vechters heeft. Natuurlijk bestaat er een kans dat Nintendo andere plannen heeft met de game in de toekomst.

Masahiro Sakurai

Verder heeft Sakurai het in zijn column over de zes personages die in de tweede Fighters Pass zitten. Hij zegt dat alle personages zijn gekozen door Nintendo en niet door hemzelf. Dus vindt hij dat fans niet bij hem hun onvrede moeten uiten als Nintendo nog meer Fire Emblem-personages aan het roster toevoegt. Welke personages er in de tweede Fighters Pass zitten is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Wel spijtig, het is nog steeds mijn meest gespeelde switch game.
 • Dan is het dus te hopen dat ze de goede keuze maken bij de laatste 6 characters.
 • Laten we maar eerst afwachten. Eind 2021 komt de laatste character en dan zal misschien alles weer anders zijn.
 • @ShadowhunterrX

  Ja ze kunnen beter de game blijven ondersteunen. Want het is een goed verdien model.
 • Ik snap niet waarom mensen zo "ok" zijn met deze constructie. Bij Pokémon gaan mensen helemaal over de zeik omdat je 60 euro betaal voor een "onafgemaakte game" en dan voor de DLC moet betalen. En Super Smash is een verzameling van alle oude games (en heeft bijna niets nieuws) en die vragen bijna het dubbele van de originele prijs voor extra characters?

  Ik denk dat beide verdienmodellen smerig zijn, maar valt me op hoeveel verschil in mening er is tussen deze 2 games.
 • @blue_blade_3

  Pokemon fans zijn sowieso nooit tevreden.

  smash was propvol content op release en zeer compleet. als je zeurt over dat Smash niet genoeg content had op release ben je echt een zuurpruim. Wss een pokemon fan :P
 • @Newgamessuck

  Exact dit ja. Al maakt GF de beste game ooit met een Pokemon. De Pokemon fans vinden het nog niet goed genoeg…

  Smash als voorbeeld gebruiken…tja.
 • @Ramirez
  Ik zeg niet dat er niet genoeg in de game zat bij smash, sterker nog groter dan deze game is het nooit geweest. Maar het zijn wel allemaal oude levels. En persoonlijk vind ik 50 euro (als ik me niet vergis) voor een aantal fighters wel erg prijzig.

  Maar ik merk dat ik geen mening mag hebben van jullie, top!
 • Dan kunnen we dus sowieso een Fire Emblem fighter weer verwachten. Ook kunnen we wel zeker een Pokemon verwachten die uit Gen 8 komt. En omdat Nintendo verantwoordelijk is voor de fighters die gekozen zijn dan kunnen we misschien 1 a 2 fighters verwachten die geen Nintendo achtergrond hebben verder zullen het wel bekende franchises worden om deze 2de fighter pass een boost te geven.

  Verder snap ik @blue_blade_3 wel hoor. Het lijkt alsof betalen voor nieuwe fighters normaler is dan nieuwe content in de vorm van Pokemon. Eigenlijk doen DB Fighter Z en Smash allebei hetzelfde en vraagt Smash met die 2 fighter passen nogmaals het totale bedrag van de game. Zowel Smash als Pokemon wisten dat ze extra content zouden vragen in de vorm van DLC en is dit hun strategie vanaf het begin geweest. Het enige wat ik Pokemon kan kwalijk nemen is dat ze die 200 bekende Pokemon wel gelijk in de Galar Dex hadden mogen gooien. Nu komen die 200 Pokemon sowieso als een gratis update (is waarschijnlijk een strategie om opnieuw de Galar Regio in te duiken om de Pokemon te zoeken). Verder betaal je dus voor nieuwe gebieden met content erin wat me volkomen logisch lijkt. Pokemon kan het sowieso nooit meer goed doen met deze spellen omdat er geen National Dex in zit dus dit probleem blijf je houden
 • @Snafu9 Niet te hopen dat Nintendo nog een keer deze rare beslissing neemt om nog een Fire emblem character toe te voegen. Als er een Nintendo character word toegevoegd doe dan Dixie of Cranky Dk heeft veel te weinig characters in de game.. Dus hoop ik op Crash, Ryu NG , Cranky/Dixie, Rayman, Twintelle Arms, en dan omdat het sws gebeurt helaas een Pokemon haha
 • @Snafu9
  Jij snapt wat ik bedoel inderdaad. Verschil is denk ik dat veel mensen het bij Super Smash als optioneel zien, en bij Pokémon alsof het al de game had moeten zitten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren