1. Super Smash Bros. Ultimate-roster is prima in balans

Super Smash Bros. Ultimate-roster is prima in balans

Masahiro Sakurai deelt Super Smash Bros. Ultimate-data over vechters

In zijn wekelijkse column heeft Super Smash Bros.-bedenker Masahiro Sakurai data onthuld over alle vechters. Sakurai legt onder andere uit hoe alle personages aan elkaar gewaagd zijn dankzij winpercentages die dicht bij elkaar liggen.

In zijn column in Famitsu vertelt Sakurai over welke conclusies hij trekt uit de data van de online modus van Super Smash Bros. Ultimate. Als uitzondering op de regel heeft Nintendo toestemming gegeven om de data van het vechtspel te delen met spelers. Onder andere wordt verteld over hoe de vechters dezelfde procentuele kans van winnen hebben.

In 1-vs-1-modus hebben alle vechters een win percentage van tussen de 40 en 60 procent. 90 procent van alle vechters hebben een winpercentage van 45 procent. Volgens Sakurai zijn er meerdere spelers die een eigen tabel maken van de beste spelers, maar deze zijn niet accuraat.

Personages als King K. Rool worden volgens spelers als 'te sterk' beschouwd, terwijl deze vechter in feite een winpercentage heeft van 52 procent in 1-vs-1 modus en in Elite Smash 48,9 procent. Door dit gemiddelde vindt Sakurai niet dat de statistieken van King K. Rool aangepast moet worden.

Super Smash Bros. Ultimate

Volgens de data is Cloud het populairst in de online modus. In Elite Smash was het Ganondorf, die een winpercentage heeft van bijna 48 procent, wat volgens Sakurai relatief laag is.

Gek genoeg zijn er ook grote verschillen tussen vechters die veel op elkaar lijken, zoals Peach en Daisy. In Elite Smash Peach heeft een winpercentage van 54,4 procent terwijl die van Daisy op 50,9 procent staat.

Tot slot vindt Sakurai dat alle vechters in Super Smash Bros. Ultimate gelijk zijn qua winpercentages. Volgens Sakurai is er geen vechter te sterk of te zwak en kijkt hij graag mee hoe de er over de wereld gevochten wordt.

Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Sommige characters zijn gewoon makkelijker te gebruiken. King k is door zijn grab gewoon erg handig om voorspelbare spelers te straffen. Zelf heb ik veel met meta knight gespeeld, die toch best weinig kill power heeft, maar als je goed gebruik maakt van zijn jumps kan je anderen bijvoorbeeld van de map af houden.

    Ik heb al een tijdje niet gespeeld, maar ik denk dat de meeste characters goed te gebruiken zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren