1. Switch-data eenvoudig overdraagbaar naar Switch Lite

Switch-data eenvoudig overdraagbaar naar Switch Lite

Wijze waarop is nog niet bekend

De Nintendo Switch Lite is gisteren officieel onthuld door Nintendo. Doug Bowser bespreekt met CNET een belangrijke optie die aanwezig is op de Switch Lite.

Nintendo heeft bevestigd dat alle opgeslagen Switch-bestanden overgezet kunnen worden naar de Switch Lite. Na de officiële aankondiging van de Switch Lite, werd er veel over de nieuwe Switch-variant gesproken. Veel fans geven aan dat ze de handheld-versie van de Nintendo Switch willen aanschaffen als een tweede Switch die ze kunnen delen met het gezin, of een als een Switch die meegenomen kan worden voor onderweg. Wanneer de Switch Lite immers als primaire Switch gekocht wordt, is het niet kunnen aansluiten van het apparaat op de televisie wel een belangrijke tekortkoming.

Wanneer de Switch Lite wordt aangeschaft als een tweede Switch of als een Switch on the go, is het wel belangrijk dat je op dezelfde game kan verder spelen. Het kunnen overzetten van alle data tussen de twee versies van de Switch is dus essentieel. De president van Nintendo Amerika, Doug Bowser, heeft inmiddels bevestigd dat dit zeker mogelijk is. Hoe dit overzetten in zijn werking gaat liet Bowser nog niet weten.

switch lite

De Switch Lite gaat naar alle waarschijnlijkheid een stuk goedkoper worden dan zijn voorganger. Het product is dus betaalbaarder, wat er onder meer voor kan zorgen dat deze minder aantrekkelijk is voor diefstal. De kans dat ouders zich minder ongemakkelijk voelen bij het vervoeren van een dergelijk kostbaar product is een ander goed verkooppunt voor de Switch Lite.

De Nintendo Switch Lite is vanaf 20 september verkrijgbaar in Nederland.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

 • Ik koop games via account sharing met iemand. Dus heb al een primary en secundary account.

  Ik neem aan dat je diezelfde games niet op de Switch lite kunt spelen? Aangezien er al een secundary is?
 • @Newgamessuck zolang je met je eigen account speelt werken de games. Je kan alleen niet met je eigen account op meerder apparaten eerlijk inloggen. Dus je account Sharing kan gewoon blijven werken. Mits je niet meerder gebruikers hebt op je console.
 • Ik ben eerder nieuwsgierig naar de Switch Pro. Hoop echt dat deze ook nog aangekondigd gaat worden en dan in december in de verkoop.

  2k op het scherm, 4k op tv. BOTW in 4k🤤
 • @Monojaxx

  Doug Bowser heeft gezegd dat er voor de holidays geen andere hardware uitkomt.

  Ook is er bij de FCC een revisie ingedient voor de oude switch die andere Soc en Nand geheugen krijgt. Ik denk dat dit laatste verward wordt met de pro die gerumored zijn door nikkei en bloomberg.

  Ik denk dus dat er geen pro komt any time soon.

  Mocht er toch een pro komen, dan denk ik ergens volgend jaar vlak voor de release van botw2 en PS5.
 • @Newgamessuck

  Potverdomme, ik wil een Pro😠
 • De Switch heeft al manieren om een systeem transfer te doen, maar nu laten ze het lijken dat hij echt kan functioneren als "extra".

  Ben bekend met het account share principe maar het lijkt mij niet dat dat helemaal de bedoeling is aangezien het 2e apparaat constant met internet verbonden moet zijn voor de licenties en dus het "to go" idee niet waar kan maken dan. Mits primaire en secundaire gewisseld wordt denk ik
 • @Rynelan87

  ALs Lite primair is hoeft die niet met internet verbonden te zijn.

  og switch secundair. Die zit toch docked en wordt altijd binnenshuis gebruikt en is altijd verbonden met internet.


  Probleem is dus. Kan er NOG een secundaire zijn. Denk dat het antwoord ja is, maar denk dat de 2 secundaire switches niet tegelijk kunnen spelen. Dus zo naai ik mijn maat met wie ik accountsharing doe.
 • Overzetten? Dat is toch niet van deze tijd.. Al je savegames/voorkeuren moeten gewoon aan je profiel hangen, en automatisch worden gesynchroniseerd.
 • @Gaaiz

  Je kunt gewoon inloggen op het systeem met je Nintendo account en je saves via de cloud binnen halen, dus snap dat hele 'overzetten' ook niet zo…
 • @Piet S.
  Sommige games ondersteunen cloud saves niet ;).
 • @ShadowhunterrX

  O ja, voor dat hoopje games bestaat die functie inderdaad nog.
  Ze moeten gewoon alle games cloud save compatible maken en de save files beter versleutelen, dat is het beste voor ons gamers en Nintendo zelf.
 • Switch pro 4 the win!!!
 • Ik ben (nog) niet van plan om een lite te kopen, maar het zou mooi zijn als je je games op beide systemen kan spelen, zonder dat je iedere keer je games heen en weer moet overdragen.
 • @mole28

  Tijd om digitaal te kopen. Dat werkt al.
 • @Newgamessuck
  oke, ik doel eigenlijk op de 3DS. Ik heb een nieuwe 3DS gekocht en moest alle data van de oude overzetten. Zo bleef er geen game meer op de oude staan, terwijl ik juist beide systemen wou blijven gebruiken.\
  Ik dacht dat dit met de Switch ook zo was, maar kennelijk niet dus?
 • @mole28
  Met de Switch kun je een secundary account aanmaken. zolang je online bent kun je al je games spelen met je secundary. Op je primary ook, maar hoef je niet verplicht online te zijn.
  Hier een uitleg van nintendo zelf: https://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_id/22448/~/what-are-the-differences-between-a-primary-and-non-primary-nintendo-switch
 • @Newgamessuck
  Bedankt voor de uitleg! Dit wist ik nog niet :-D
 • "…wat er onder meer voor kan zorgen dat deze minder aantrekkelijk is voor diefstal."

  Dat vind ik echt onzin. Als iemand een switch wilt stelen boeit het hem/haar echt niet dat deze 100 EUR goedkoper is…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren