1. Animal Crossing zorgt voor de beste Switch-verkoopcijfers ooit in Japan

Animal Crossing zorgt voor de beste Switch-verkoopcijfers ooit in Japan

392.576 verkochte Switch-exemplaren

De release van Animal Crossing: New Horizons heeft er voor gezorgd dat de Nintendo Switch de beste verkoopweek ooit heeft gehad in Japan.

Er werden van 16 tot en met 22 maart in totaal 392.576 exemplaren van de Switch verkocht, zo blijkt uit de wekelijkse cijfers van Famitsu. Dit aantal bevat zowel verkoopcijfers van de Switch, als de Switch Lite. De vorige meest succesvolle periode van de Switch in Japan was in de lanceringsweek, toen er zo'n 330.000 exemplaren van de console werden verkocht.

Animal Crossing: New Horizons zelf is in de eerste drie dagen van release in Japan 1.880.626 keer verkocht. Hier vallen fysieke exemplaren en downloadkaartjes onder, alsmede de hardwarebundel met de Animal Crossing-editie van de Switch. Digitaal verkochte exemplaren vallen hier niet onder. Hiervoor waren Pokémon Sword en Shield de Switch-games in Japan met de beste verkoopcijfers op lancering; toen werden er 1,36 miljoen exemplaren van de games samen verkocht.

Verkoopcijfers voor andere regio omtrent de release van Animal Crossing: New Horizons zijn nog niet bekend. Mogelijk brengt Nintendo deze in de toekomst via een persbericht naar buiten.

Animal Crossing: New Horizons

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat is wat je noemt een system seller!
 • Het is toch bizar hoe goed de game ook in zijn genre is zo populair is.

  Maar toch snap ik de meeste Nintendo gamers niet


  Want ik vind het jammer dat de meeste Nintendo gamers de 2D Mario boven Donkey Kong country tropical freeze verkiezen. Terwijl ik en ook de critici de game beter vinden dan de 2D Mario.
  Ook zonde dat bijvoorbeeld dat de laatste Metroid games zo slecht verkopen Zonde want zouden andere series zoals deze beter verkopen zou de Switch line up nog veel meer diverse kunnen zijn. En niet erg veel leunen op Mario en Zelda.
 • @smaakmaker
  Omarm wat je leuk vind en stop met zeuren om wat andere leuk vinden.
 • @NR1_Xbox_fanboy

  Oh ik zeur niet iedereen mag leuk vinden wat hij leuk vind. Ik geef alleen aan wanneer een grotere gedeelte van de Switch community nou ook eens meer de andere series zou spelen dat we een nog diversere line up zouden hebben deze series worden door een te grote groep genegeerd.

  Donkey kong,
  Metroid
  Bayonetta
  Star Fox
  F zero
  Kid icarus,
  Pikmin


  En dat is doodzonde. Dat we van bovenstaande series zolang al geen nieuwe delen krijgen uitgezonderd Bayonetta en Metroid van dit lijstje.
 • @smaakmaker

  Ik zie je punt. Ik ben het met je eens dat Donkey Kong Tropical Freeze bijv. beter is dan de laatste 2D Mario’s, maar ik vind de 3D Mario’s zoals Odyssey en Galaxy nog beter.

  Ik ben een Nintendogamer die de meeste van de games die jij noemt ook speelt. Metroid is zelfs een van mn favorieten en al die games zijn van mij van harte welkom. Alleen bayonetta ben ik niet echt kapot van. De rest past allemaal prima in mijn straatje.

  Echter denk ik dat het ook veel met marketing te maken heeft. Zelda, MARIO en Pokémon zijn natuurlijk veel bekender. Een groot deel switchgebruikers bestaat denk ik ook uit gezinnen enzo en die kopen war ze in de winkel of op bol.com zien. Slechts een klein gedeelte is zoals wij: liefhebbers van de Nintendogames.
 • @Luigi1985

  Ja en dat is doodzonde. Want zo krijgen veel series niet de aandacht van Nintendo die ze verdienen.
 • @smaakmaker

  Kaasiie, het ging zo goed. Maar als het gaat om Animal Crossing dan begin je toch weer een beetje in je oude mopperpatroon te geraken. Niet doen joh, anderen vinden deze game toffe dan jouw Donkey Kong games. Dit zou hetzelfde zijn wanneer AC-fans onder iedere Mario of DK-game zouden gaan mopperen omdat zij zich storen aan de populariteit die deze kennen.
  Je mening geven ; oke! Nog een keer geven? Ook helemaal prima! 10.000 keer herhalen? Nee, dan weten wij het wel een keer.

  Heb 't beste met je voor Kaas, daarom zeg ik dit ook.
 • @benjaminben

  Excuus. Ik heb ook niets tegen Animal Crossing. Ik gaf alleen dat ik het jammer vind dat sommige series van Nintendo niet zo goed verkopen.

  Ik twijfel zelf ook nog om een ac te kopen. Maar als ik teveel mopper was niet mijn bedoeling.
 • @smaakmaker

  Je hoeft geen sorry te zeggen, de laatste tijd ben ik ook wat AC moe door alle berichtgeving, maar de game komt hier zeker in huis. Hetzelfde had ik destijds bij GTA, Fortnite, PUBG ; allemaal spellen die ik erg tof vond om te spelen, geen haat bij voelde oid, maar wel games waarbij ik aardig moe werd van de berichtgeving van iedere poep of scheet rond deze.

  Maar Kaas, dat deze game zo populair is snap ik wel en heb ik je laatst al uitgelegd, maar de volgende redenen zijn ook wel belangrijk (gok ik):

  1. mensen komen hun deur niet meer uit, dus het leven in een alternatieve realiteit is nu meer dan welkom.
  2. Mensen zijn toe aan vrolijkheid en minder aan dood en verderf.
  3. Je hoeft absoluut geen gamerskills te hebben om dit te kunnen spelen, iedereen met handen en een brein kan dit spel oppakken en spelen.
  4. Het kent geen gericht publiek ; kinderen, pubers, volwassenen, bejaarden ; iedereen kan dit spelen. Het enige dat je moet trekken is het genre.
 • @smaakmaker

  Dit bedoelde ik. Niet voor niets had Nintendo begin dit jaar al haar knikkers en focus op deze game. Het is de ultieme system seller.

  Over Nintendo gamers. Je moet deze game anders zien. Het mooie aan deze game is dat het een heel andere doelgroep heeft. Zie ook de records op hardware vlak deze week. Dit zijn niet de zelda, donkey kong en Mario liefhebbers. Het gross zijn meiden van 14 tot 30. Een hele andere doelgroep dan de gemiddelde nintendo gamer.

  Nu is de olifant de kamer uit. Tijd voor een direct :)!!!!!
 • @Newgamessuck

  Ja tijd voor een direct kijken of hij vandaag wordt aangekondigd. Ik vind ook dat ze van te voren kunnen aangeven games komen uit onder voorbehoud hoe het Corona virus zich ontwikkeld
 • Het is ook een topgame, speel het elke dag met een glimlach op mijn gezicht.
 • @CyberFl

  Ja is het echt zo leuk? Mij lijkt het echt niets of moet je het te begrijpen?
 • @smaakmaker

  Ik had er ook totaal niets mee, maar heb het toch gekocht. Het begint zeer traag, maar eens je erin zit is het echt super tof. Elke dag heb je wel iets nieuws te doen. Het is gewoon een zeer rustgevende game, en alles is real time.
 • @CyberFl

  Ok dus jij raad aan probeer het gewoon.
 • @CyberFl

  haha, mooi dat jij je er overheen gezet hebt dan ;) Hij lijkt mij ook tof, maar 60 euro vind ik zoveel geld voor een game binnen dit genre. Stardew Valley was gewoon 15 Euro aan het begin (als ik mij dit goed herinner), en sorry, dat lijkt mij de superieure game van de twee. Dus waarom moet AC zo duur zijn denk ik dan?
 • @smaakmaker Het is mijn eerste AC en vind het ook erg leuk. Kan elke dag niet werken tot mijn werk af is en ik weer een paar uurtjes in het spel kan stoppen. Ik vind de gameplayloop gewoon heel leuk: materialen verzamelen, wat verkopen, wat bouwen, wat nieuwe dingen die op het eiland aan de hand zijn bekijken, en zo elke dag. Het klinkt saai maar op een of andere manier vind ik het heerlijk, gezellig, fijn.
 • @MichelMusters

  Ok ja als ik mijn vriendin zo ver krijg om het samen te kopen wil ik het overwegen. Komt er ook nog een review van deze game binnenkort?
 • @CyberFl

  Ik dacht dat jij er niets van moest weten Cyber? Of haal ik je door de war met een ander?
 • @benjaminben

  Nee klopt, maar heb het toch een kans gegeven.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren