1. Switch inmiddels meer verkocht dan PS4 in Japan

Switch inmiddels meer verkocht dan PS4 in Japan

PS4 kwam in 2014 uit, Switch in 2017

Van de Switch zijn er in Japan inmiddels meer exemplaren over de toonbank gegaan dan van de PlayStation 4.

Dat blijkt uit nieuwe wekelijkse verkoopcijfers van Famitsu. In totaal zijn er nu 8.125.637 exemplaren van de Switch verkocht in het land. Van de PlayStation 4, PS4 Pro en PS4 Slim samen zijn er in Japan 8.077.756 exemplaren verkocht.

Dit is vooral opvallend omdat de PlayStation 4 in februari 2014 in Japan beschikbaar kwam, terwijl de Switch pas in maart 2017 verscheen. Het feit dat de Switch als handheld kan functioneren, is mogelijk een belangrijke reden voor het recente succes van Nintendo in het land. Hoewel de Switch overal goed verkoopt, loopt de PlayStation 4 wereldwijd wel enorm voor met bijna 100 miljoen verkochte exemplaren.

Nintendo Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zeer netjes! Nu in alle andere landen nog. :)
 • @Piet S.

  Mwa wereldwijd gaat niet meer lukken. De Switch verkoopt maandelijks wel beter dan de PS4 maar de voorsprong is te groot. De Xbox one halen ze nog wel met gemak in. Best knap na het Wii u fiasco. Echter Nintendo’s munitie is nog niet op. Met de geruchten van het mini model en Pokemon zullen de verkopen waarschijnlijk enorm stijgen. Dit trekt weer meer third party over de streep en dus meer games voor ons.

  Over de Japanse verkopen. Microsoft kan beter kappen in Japan…De Switch verkoopt daar in 1 week meer dan de totale lifetime X1 verkopen…maarja ze doen ook niet bepaald hun best om de consument te overtuigen.
 • @Ramirez

  Mwa.. Aangezien de Switch uitgebracht gaat worden in een deel van China, is het best mogelijk dat de rest van China in de toekomst volgt.
  ALS dat gebeurt, dan is het hek van de dam (denk ik).

  Ook wat jij al zegt: Nieuwe modellen, gewilde games, 3rd-party involvement… Dit samen KAN er voor gaan zorgen dat Nintendo absurd veel Switch units gaat verkopen.
 • @Piet S.

  Het heeft ook te maken met hoelang Nintendo door wil gaan met de Switch. Met de launch van de PS5 in 2020 verwacht ik een nieuwe console in 2021 en daarom zie ik ze op 80/90 miljoen blijven steken.

  De launch in China kan idd voor het juiste zetje zorgen. Echter is dat een onbeproefde markt ookal heeft Nintendo het alleenrecht daar op verkoop van hun console. In potentie is het by far de grootste markt ter wereld maar het is misschien ook wel de lastigste markt. China is nogal pc gericht en de controle op games zijn streng. Afwachten dus.
 • @Ramirez

  O, dat zou zeker kunnen inderdaad. Ik vind het moeilijk om daar iets zinnigs over te zeggen, op dit moment.

  We zullen zien! Ik denk in ieder geval niet dat het slecht uit zal gaan pakken (als in: Bijna geen verkopen).
 • @Ramirez

  China is niet echt een ninty land, al zullen die het beter doen dan xbone.
 • @san5324

  Dat kun je niet zeggen/weten, aangezien er al bijna 20 jaar geen Nintendo consoles uitgekomen zijn in China.
 • @Piet S.

  Mwa en daarom is het idd geen Ninty land. Het is niet inkaartgebracht water in principe.

  Nintendo heeft wel een enorm voordeel daar. Geweld in games zijn daar verboden. Hun eigen titels zullen het daar waarschijnlijk goed doen.
 • @Ramirez

  Het is geen Nintendoland als je kijkt naar de veel te strikte regelgeving (daardoor zijn er de afgelopen 20 jaar geen Nintendo consoles uitgekomen), maar daardoor weten we dus in principe niet of het qua gamers wel of geen Nintendoland is. Dat moet nog maar blijken.
 • @Piet S.

  Gast ik heb 9 jaar in China gewoond, je kon iedere console gewoon op de "grijze" markt kopen in alle grote computer warenhuizen. Ik denk dat ik iets meer weet dan jij over dit onderwerp.

  Ben jij zo geprogrammeerd dat je altijd tegen iedereen in moet gaat wanneer er iets over ninty gezegd wordt?
 • @san5324

  Een "grijze" markt vergelijken met officiële aankondigingen, marketing, verkooppunten, etc.

  Chapeau!
 • @Piet S.

  Mijn comment is verwijderd…
 • @san5324

  Wat stond er dan? XD
 • @Piet S.

  Sws een link van YouTube hoe mensen games kopen in China (in zo een plaats dat ik eerder beschreef)

  Tevens een uitleg dat mensen liever grijs kopen (zonder overheid restricties oa) dan wit.

  O en dat het gaat om de verkoop cijfers en niet om de plaats waar ze het gekocht hebben.
 • @san5324

  De plaats maakt inderdaad niet uit, maar als er in land als China reclame gemaakt wordt voor zoiets als de Switch, dan zet dat zeker deuren open naar miljoenen potentiële verkopen.
 • @Piet S.

  Je snapt niet hoe de Chinese cultuur in elkaar steekt.

  Kinderen worden gedwongen om iets te doen om te kijken waar ze in uitblinken. Dit is puur gedaan omdat de kinderen later voor de ouders zorgen op financieel gebied.. No way in hell dat ouders kinderen (tot ze klaar zijn met de universiteit) iets laten doen dat dit in de weg staat.

  Daarnaast als ze klaar zijn met uni moeten ze zo snel mogelijk trouwen en kinderen krijgen, anders is er te veel druk van ouders, grootouders etc.
 • @san5324

  Toevallig gaat mijn vriendin meerdere keren per jaar naar China op zakenreis en zij komt daar zowel in speelgoedfabrieken als onder het 'gewone volk', dus ik hoor en zie (door foto's/filmpjes) ook wel eens wat.

  Wat je zegt klopt. Ze zijn ontzettend streng en het is eigenlijk een compleet andere wereld dan die van ons, maar als je in de grotere steden komt waar veel rijke Chinezen wonen, dan is het wel een ander verhaal (natuurlijk heb je daar ook -zoals ik ze noem- slaaf arbeiders). Echter is daar over het algemeen veel meer vrijheid, m.b.t. bv. uitgaan, sport, gamen, etc.

  Dus het klopt inderdaad wat je zegt, maar dat gaat niet op voor alle delen van China en dat zijn dan juist de delen waar een bedrijf als Nintendo zich op moet focussen.
 • @Piet S.

  Het gaat op voor 99%. Nogmaals Piet, ik heb daar van 2008-2017 gewoond en ik durf mijn me-hand-time in het vuur te steken dat ik iets beter weet hoe China in elkaar zit dan jouw vriendin die een paar keer per jaar een fabriek bezoekt.
 • @san5324

  O, je zal het vast wel beter weten, maar noem mij dan eens de reden waarom Nintendo überhaupt consoles wil releasen in China (terwijl er dus geen markt voor is, volgens jou)? :)
 • @Piet S.

  Zal vast wel zijn omdat er gedacht wordt dat iedere dollar er 1 extra is

  https://nikopartners.com/sony-playstation-china-console-game-market/

  Leuk artikel voor je…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren