1. Switch in Japan even vaak verkocht als GameCube

Switch in Japan even vaak verkocht als GameCube

Vier miljoen stuks over de toonbank

Volgens data van de Japanse game-uitgave Famitsu zijn er in totaal 4.037.144 exemplaren van de Switch in Japan verkocht.
Afgelopen week werden er meer dan 51 duizend verkocht, waardoor het bovenstaande aantal werd gehaald. Daarmee heeft de Switch de totale verkoop van de GameCube in Japan ingehaald. Daar zijn er namelijk 4,04 miljoen van verkocht in de jaren dat de console verkrijgbaar is.


Het volgende record dat Nintendo met de Switch kan verbreken in Japan is die van de totale verkoop van de Nintendo 64. Dat apparaat verkocht in het land in totaal 5,54 miljoen keer. De verkoopcijfers zijn opvallend, omdat in tegenstelling tot de hierboven genoemde consoles, de Switch nog maar iets langer dan een jaar verkrijgbaar is.

"Dat de Switch een groot succes is, kan niemand meer ontkennen. De verkoopcijfers bewijzen het en ook de line-up qua games kan veel gamers bekoren. De kunst voor Nintendo is nu om dit vast te blijven houden door een stroom aan boeiende software uit te blijven geven. Ik ben vooral benieuwd wat Nintendo Labo, dat in april uitkomt, gaat doen, en wat de belangrijke games voor dit najaar op de Switch zijn." - Michel Musters

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Michel z'n persoonlijk stukje somt eigenlijk alles al op! :D
 • Lol, gaan redacteuren nu zichzelf citeren?
  "Het citeren van jezelf als autoriteit in een artikel is toch wel vreemd" - Boer Gijs
 • @boer gijs Ach het is maar net waar je je druk om maakt…
 • @boer gijs

  Nee. Sinds de lancering van de nieuwe site doen we regelmatig onze persoonlijke mening onder een nieuwsbericht geven. Door er een citaat van te maken, maken we duidelijk dat dit niet daadwerkelijk het nieuws is, maar onze mening. We hopen dat dit een leuke extra toevoeging aan het nieuws is!
 • Is toch niet neer dan normaal voor een land als Japan? Alles is handheld daar.
 • @san5324 Ja maar toch is het wel leuk om te weten…
  Voor Piet S en ik en etc etc ;)
 • Heb zelf ook een switch (en ps4) maar echt heel veel goede (exclusieve) games zijn er nog niet. Want wat zijn er verder voor toppers behalve Zelda, Mario Kart en Mario odyssey?
 • @Krimson2005 dat is nu echt een achterhaald argument, er zijn genoeg goede toppers op dit moment en dan zijn Zelda en Mario Kart in principe ook al ports.

  Wat ik wel vind is dat sites als insidegamer en the PU veelste weinig content zetten over de Switch, ik raad je aan om op Youtube te kijken naar vloggers als RGT-85, Playeressence, Switchforce en de beste vindt ik Spawnwave want die doet ook aan de-assembleren van consoles, nieuw en oud.

  PU en IG lijken meerendeels geinteresseerd te zijn in PS4 en XB1 en dan ook direct de mainstream shit wat voornamelijk gericht is aan mensen die ook niet verder willen kijken dan hun neus lang is qua games.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren