1. Famitsu: Switch in Japan is 240.000 keer verkocht in een week tijd

Famitsu: Switch in Japan is 240.000 keer verkocht in een week tijd

177.936 stuks vallen binnen de Switch Lite-familie

Er zouden afgelopen week zo'n 240.000 exemplaren van de Switch zijn verkocht in Japan.

Dat claimt de Japanse gamepublicatie Famitsu (vertaald door Gematsu). Dit aantal is opvallend, omdat het ver boven de gebruikelijke wekelijkse verkoopcijfers ligt. De week ervoor werden er 51.619 exemplaren van de Switch in Japan verkocht, en de week daarvoor 77.392 exemplaren.

Het aantal ligt zo hoog door de lancering van de Switch Lite op 20 september. Van de 240.000 verkochte exemplaren zouden 177.936 stuks in de Lite-familie vallen.

De Lite is in drie verschillende kleuren beschikbaar en is een kleinere versie van de reguliere Switch die niet aan de televisie gekoppeld kan worden. Het apparaat functioneert dus puur als handheld.

switch lite

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Media create meldt 117K verkochte lites in Japan, waardoor de aandelen naar beneden gingen. Wel interessant om erachter te komen waarom Famitsu en Media Create zo een groot verschil hebben. Wat ook opvalt is dat de og switch verkopen zijn gestegen in de week dat de lite uit is gekomen.

  Citi Group voorspelde 300K.

  Beetje gemixt dus of het positief of negatief nieuws is.

  Maarja, de eerste 3 dagen zeggen niet heel veel voor een device die niet op de hardcore gamers gericht is die day 1 kopen. Daarvoor is er de og switch. Wat wel interessant is zijn de verkopen tijdens de feestdagen. Dan zou de Switch lite doelgroep los moeten gaan. Interessant om in de gaten te houden.
 • @Newgamessuck Nahh, Media Create heeft hoogstwaarschijnlijk een fout gemaakt. Men zou het eerder genoemde 117k hebben teruggetrokken: https://twitter.com/GutFeelCapital/status/1176750557622689792
 • @MichelMusters

  Thanks! Is dat mystery opgelost.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren