1. Half miljoen exemplaren van Switch verkocht in Benelux

Half miljoen exemplaren van Switch verkocht in Benelux

Console sinds maart 2017 te koop

Er zijn 500.000 exemplaren van de Nintendo Switch verkocht in de Benelux.

De half miljoen verkochte exemplaren gaat om doorverkoop, dus exemplaren die daadwerkelijk aan consumenten zijn verkocht. De hybride console is sinds maart 2017 te koop.

Woordvoerder Bianca Stirnweis-van Dort meldt aan NU.nl: "Vanaf de lancering van de Nintendo Switch zien we dat het product momentum heeft. En dat is duidelijk het afgelopen jaar nog verder toegenomen."

Nintendo deelt bijna nooit verkoopcijfers uit de Benelux. Daarom zijn er ook geen verkoopcijfers van andere Nintendo-consoles in de Benelux om vergelijkingen mee te maken.

Wereldwijd verkoopt de Switch sowieso goed. Uit kwartaalcijfers blijkt dat er inmiddels meer dan 34,74 miljoen exemplaren van de console zijn verkocht. Er gaan al geruime tijd geruchten over nieuwe modellen. Zo zou er een kleinere versie in de maak zijn die puur als handheld functioneert, alsmede een luxer model met verbeteringen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Straks krijgt Piet nog een hartaanval IG.
 • Klinkt niet veel maar als je dan verder denkt
  Wereldwijd ongeveer 35 miljoen verkocht. Volgens mij is dat ongeveer 0,5% van de wereldbevolking die dan een switch heeft.
  Hoeveel mensen wonen in Benelux? 40 miljoen? Of 50 miljoen.
  Dan is 500.000 dus 1% en zitten we zelfs vrij hoog in vergelijking met de wereld in het algemeen.
  Tuurlik is wereld niet echt vergelijkbaar omdat veel landen niet kunnen kopen of gewoon niet kunnen betalen. Afrika zullen weinig mensen een switch hebben denk ik.
  En zelfs China relatief weinig denk ik:
  Maar toch is 500.000 netjes

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren