1. Meer dan tien miljoen exemplaren van Switch verkocht in Europa

Meer dan tien miljoen exemplaren van Switch verkocht in Europa

In 2,5 jaar tijd

Er zijn inmiddels meer dan tien miljoen exemplaren van Nintendo Switch verkocht in Europa.

Dat laat Nintendo weten via Twitter. Het bedrijf benadrukt hierbij niet of het om verkochte of verscheepte exemplaren gaat, al gebruikt Nintendo het woord 'verkocht'. Onder de tien miljoen verkochte exemplaren vallen alle verkrijgbare Switch-modellen.

Op 30 juni waren er wereldwijd 36,87 miljoen exemplaren van de Switch verkocht. Dat aantal ligt inmiddels logischerwijs hoger, al is niet bekend hoe hoog. Op 31 oktober kondigt Nintendo zijn cijfers van het tweede fiscale kwartaal aan. Dan geeft het hoogstwaarschijnlijk ook een update over de wereldwijde verkoopcijfers.

De Switch kwam wereldwijd op 3 maart 2017 uit. De hybride console kan op de televisie aangesloten worden via een bijgeleverde dock, en functioneert tegelijk als handheld. De eerder dit jaar verschenen Switch Lite kan alleen als handheld gebruikt worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mijn favoriete console ooit en heb het ding nog niet eens een jaar.

  Een console hybride maken is het meest geniale idee ooit. Vind het zo heerlijk om te kunnen switchen tussen tv en handheld. Wil niks anders meer en hoop dat Nintendo bij een next gen console het hybride blijft houden met natuurlijk verbeterde specs!
 • @Skirroz98_NL

  Gezien het succes zal nintendo dit vast wel aanhouden.
  Wii en WiiU hebben veel schade gedaan bij Nintendo gaming liefhebbers. De Switch maakt een hoop goed idd. Ben ook super blij met mijn Switch.
 • @Newgamessuck

  De wij u wel. De Wii heeft zeker Finacieel succes gebracht voor Nintendo.
 • @TommieNL

  Financieel succes was de Wii zeker. Het sprak een heel nieuw publiek aan. De fout van nintendo was alleen dat haar eigen gamecube, N64 en snes publiek vertrokken naar de concurrent.

  Het nieuwe publiek is niet blijven hangen. De core publiek moet je niet wegjagen.
 • @Newgamessuck

  Nouuu… De Wii is echt een gigantisch verkoopsucces geweest, alleen sprak ie misschien niet helemaal de "juiste" doelgroep aan, inderdaad.

  De Wii U… was niet meer dan een prototype van de Switch (voor mijn gevoel). Qua games was het prima, maar de console zelf was misschien wel de slechtste Nintendo console ooit.
 • @Piet S.

  De wiiu staat hier nog steeds bij mij, weinig games. Maar wel leuk voor de kids. Zal de switch wel eens aanschaffen. Maar weet nog niet wnr.
 • @CyberFl

  Ik heb 'm ook nog en er zijn best een aantal vette/goede games op uitgekomen. Echter kwam het apparaat op zo'n beetje alle vlakken tekort (in mijn ogen).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren