1. Switch is in totaal 41,67 miljoen keer verkocht

Switch is in totaal 41,67 miljoen keer verkocht

In afgelopen kwartaal werden er 4,8 miljoen exemplaren verkocht

Wereldwijd zijn er inmiddels 41,67 miljoen exemplaren van de Switch verkocht.

Dat aantal is op 30 september 2019 vastgesteld. Alle exemplaren die daarna zijn verkocht, zijn dus niet meegerekend. Nintendo maakte het cijfer bekend tijdens de onthulling van zijn fiscale kwartaalcijfers.

In juli, augustus en september werden er in totaal 4,8 miljoen exemplaren van de Switch en Switch Lite verkocht. In die periode werden er tevens 35,88 miljoen Nintendo-games verkocht. Het bedrijf verwacht nog altijd 18 miljoen exemplaren van de hybride console te verkopen tussen april 2019 en maart 2020.

Nintendo maakte ook de complete verkoopcijfers van enkele Switch-games bekend. Zo zijn er inmiddels 19,01 miljoen exemplaren van Mario Kart 8 Deluxe verkocht. Op de tweede plaats staat Super Smash Bros. Ultimate met 15,71 miljoen verkochte exemplaren, gevolgd door Super Mario Odyssey en Zelda: Breath of the Wild met respectievelijk 15,38 miljoen en 14,54 miljoen verkochte exemplaren. De op 20 september verschenen remake van Zelda: Link's Awakening is in tien dagen tijd 3,13 miljoen keer verkocht.

Nintendo Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • De Switch gaat als een speer! En ziek hoor die software-hardware attach rates! Pohhh….. MK8;D is echt niet te stoppen, net zoals andere games!
  Het zou wel heel dom zijn van Nintendo als ze MK9 niet uitbrengen voor de Switch.

  Edit:
  Ik kom er nu pas achter dat LA letterlijk meer dan 3M keer verkocht is in slechts 10 dagen, aangezien de game op 20 sept. uitgekomen is en de cijfers op 30 sept. vastgesteld zijn.
  Waarom zou Nintendo nou toch remakes van Zelda games uitbrengen? :P
 • @Piet S.

  Of heel dom zijn als Mario Kart 9 geen release date game is van de Switch 2?
  Het (luxe) probleem is dat mario Kart 8 nog steeds meer dan een miljoen per kwartaal verkoop, dus………als iemand geen haast heeft dan is het wel Nintendo.
 • @Newgamessuck

  Bedenk je dit:
  - MK9 op de Switch
  - MK9;D op de Switch 2

  The best of both worlds! ;P
 • @Piet S.

  haha. Ik ga er bijna blind vanuit dat een switch 2 backward compatible is. Zo niet, dan is dat een hele dikke middelvinger naar de consument van Nintendo. Dan zal zelfs ik een nintendo boycot overwegen.
 • @Newgamessuck

  Dat is (hopelijk) waar, maar dan nog mag ik aannemen dat Switch 2 games niet af te spelen zijn om de Switch 1, wat deze situatie alsnog mogelijk maakt.
 • @Newgamessuck

  Het is Nintendo hé, ik sluit dat niet uit.
 • @DopieJopie1

  Nintendo heeft al meerdere gens BC aangeboden (op verschillende manieren) en ik verwacht dat dit in de toekomst ook weer gaat gebeuren. Al helemaal omdat we nu in een tijd leven waarin het technisch allemaal een stuk minder ingewikkeld is.
 • @DopieJopie1

  Nintendo heeft altijd BC aangeboden bij gebruikt zelfde soort chipset.

  Wii –> WiiU
  bijna alle gameboys.
  Snes N64 niet en N64 gc ook niet, maar dat waren mega sprongen.

  Ik denk dat ze het wel doen. Ze hebben een mega userbase opgebouwd met de switch, ze zullen wel gek zijn dit niet te bieden.
 • @Piet S.

  Omzet ze lui zijn en de massa het toch wel koopt want gamers willen meer van hetzelfde.
 • @DopieJopie1

  Gamers kopen het inderdaad toch wel (en ja, waarom ook niet?), maar Nintendo is verre van lui (op het 'online' stuk na dan).
 • @Piet S.

  Ik vind online dan wel weer grappig. Mijn kids hebben veel lol met snes titels en dat voor 20 euro per jaar.

  Maar qua Zelda; ik vind dat Nintendo een nieuwe 2D Zelda had moeten maken. Dit is te makkelijk.
 • @DopieJopie1

  O! Hetgeen dat er is, is prima (ook qua prijs), maar het is allemaal wel karig als je het vergelijkt met Sony en vooral MS. Eerlijk is eerlijk.

  Begrijp me niet verkeerd hè! Ik wil ook dolgraag een nieuwe 2D Zelda game, maar als je ziet hoe LA presteert, dan kun je Nintendo toch geen ongelijk geven, haha. :P
 • @DopieJopie1

  Ja letterlijk en figuurlijk. Volgens mij ben ik nooit zo snel door een Zeldagame heen gevlogen
 • @Luigi1985

  Zelda LA is een leuk spelletje. Zo moet je het ook zien. Het is geen volwaardige game zoals je anno 2019 kunt verwachten.

  Maar het is Nintendo en Zelda, dus het krijgt toch overal een 8 of 9 en iedereen koopt het.

  Het is net als met Apple. De fanbase (zoals Piet bijv.) verdedigd alles. Het maakt niet meer uit wat ze doen en dat maakt lui.

  Je kunt mij niet wijsmaken dat met wat Nintendo in huis heeft qua kennis een nieuwe 2D Zelda niet gekund had.
 • @DopieJopie1

  Geen volwaardige game? En deze dan? ;) Er zijn nog kortere games die ook de volle prijs kost(t)en, dus waar heb je het over? En Zelda verkoopt, omdat het gewoon games van hoge kwaliteit zijn.

  De LA remake is daarnaast buitenshuis ontwikkelt (door Grezzo), dus wie zegt dat er geen nieuwe 2D Zelda game uitkomt in de (nabije) toekomst?
 • Mooie cijfers. Ik ben benieuwd of de Switch ooit de PS4 zou inhalen. Die heeft dus ook echt geweldige aantallen, zo bleek gisteren. Chapeau voor beide consoles.
 • De cijfers zijn mooi. Het enige smetje is dat Nintendo de forecast niet heeft verhoogd. Die zit nog steeds onder analysten verwachting. Aan de andere kant. Vorige jaar kon Nintendo haar eigen verwachtingen niet waarmaken. Wie weet zijn ze daarom extra conservatief.
 • @Newgamessuck

  Ze zitten nu dus op schema. Dat lijkt me iets positiefs. Echter kan zo'n forecast altijd nog aangepast worden als games als BotW2, MK9, SMO2, etc. eraan zitten te komen.
 • @Piet S.

  forecast is tot 31-Maart 2020 ;). Daarna komt er een nieuwe voor het volgende fiscale jaar.
 • @Newgamessuck

  Mooi toch! Perfecte timing! :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren