1. Gerucht: Switch Pro wordt uitgerust met mini-LED scherm

Gerucht: Switch Pro wordt uitgerust met mini-LED scherm

Nog meer geruchten

Een nieuw gerucht claimt dat de Switch Pro een mini-LED scherm zou kunnen krijgen.

Dat claimt het Taiwanese Economic Daily News (via Reddit) te hebben vernomen. Er gaan al geruime tijd geruchten over de release van een krachtigere Pro-versie van de Nintendo Switch in de loop van volgend jaar, maar Nintendo heeft nog niets bevestigd. Nintendo zou door het nieuwe scherm leveranciers Sharp en JDI inruilen voor Innolux.

Het mini-LED scherm zou een verbeterde weergave van het beeldscherm op de Switch betekenen. Apple heeft volgens langlopende geruchten ook interesse in mini-LED voor hun toekomstige producten. In het kort zorgt mini-LED er voor dat pixels individueel beter belicht kunnen worden. Hiermee wordt een effect dat enigszins vergelijkbaar is met oled gecreëerd. De technologie is echter wel energiebesparender en goedkoper. Ook is er geen kans op burn-in.

Vooralsnog is niets bevestigd van de bovenstaande geruchten. Nintendo verkoopt op dit moment alleen de reguliere Switch en Switch Lite. Laatstgenoemde console kan alleen als handheld worden gebruikt en dus niet aan de televisie worden gekoppeld.

Nintendo Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Goede zaak, waarschijnlijk met een 1080p scherm.
 • Mini led is qua helderheid (nog) ietsje minder dan oled (scheelt niet veel).
  Daar staat wel tegenover dat het energie zuiniger is en geen kans op burn in (bij oled ontsnap energie in de vorm van warmte, daarom ook meer verbruik en kans op burn in). Goede zaak dit. Ik hoop dat dit waar is. Kwaliteit is heel veel beter dan het huidige scherm. Contrast van mini led is mega hoog gezien backlight per pixel gaat.

  Ben heel benieuwd naar Nintendo in 2021. De geruchtenmolen qua games en hardware klinkt echt veelbelovend.
 • @Newgamessuck
  Het inbranden van de OLEDS heeft eigenlijk niet veel te maken met de warmte productie, maar meer met de O in OLED, wat staat voor organic.

  OLED is gemaakt van organisch materiaal en dit materiaal degradeert veel sneller dan bijvoorbeeld niet-organische panelen zoals LCD. Als een bepaald stukje TV over een relatief lange tijd (maar nog altijd veel korter dan LCD) langer brand (logo, hud) dan de rest van de TV, dan degradeert dat ledje sneller en gaat minder fel branden dan de rest, wat dus voor kleur en helderheid verschil zorgt en wat wij dus kennen als burn-in of image retention.

  Samsung is al een tijdje bezig met oplossing in de vorm van een niet-organische variant van OLED; Micro-LED (niet te verwarren met Mini-LED), waarbij net als bij OLED een pixel zelf oplicht en kleur afgeeft, maar dan met ledjes van niet-organisch materiaal en niet die degradatie.

  Mini-LED is een tussenstap, waarbij inderdaad de pixel zelf niet oplicht, maar de lichtvoorziening via de backlighting van de LCD per pixel wordt geregeld en de kleur gewoon via het LCD paneel.

  Een OLED TV kan bij goed gebruik ook maar 5 jaar mee, wat erg weinig is in verhouding met een LCD-paneel.
 • @CerandoX.nl

  Thanks voor de details. Interessant allemaal.Mooi dat de Technology maar vooruit blijft gaan.
 • Ik hoop dat er geen PRO versie van de Switch uit komt, en zeker niet dat deze New Switch gaat heten (kijkende naar de 3DS namen).

  Persoonlijk hoop ik dat dit scherm, in de Switch II komt te zitten. En dan moet je denken Q3 a Q4 van 2022 of begin 2023. Maar we kennen allemaal Nintendo, dus er zal wel totaal iets nieuws komen, terwijl de Switch juist die ideale console 2 go is.

  Je kan zelfs met de Switch II de prijs drukken van de hardware, voor iedereen die al een Nintendo Switch heeft. Je kan de dock en de joy-cons blijven gebruiken, je hoeft dan alleen het middenstuk (waar het scherm en de hardware in zitten) van de Switch II te kopen. Zo kan je de prijs drukken, en natuurlijk komen er ook bundels waar joy-cons en dock bij zijn.

  Nintendo kan dan de jaren erna met nieuwe producten komen, zoals nieuwe joy-cons of andere producten die je aan de switch II kan vast maken (connecten). Nintendo richt zich momenteel teveel op rand zaken, en dat zie je nu aan de games die achter blijven van first en second party. En daarom lijkt het mij beter een krachtigere Switch II uit te brengen, zodat dan ook weer oudere (3rd party games er goed op lopen) en ook gedowngradede nieuwe 3rd party games op uit komen, zeker met de nieuwe generatie Playstation en Xbox.
 • @deejaydadream

  Ik denk juist dat Nintendo doorgaat met de Switch lineup. Next gen wordt gewoon een opvolger die volledig backward compatible wordt. De userbase van de switch is groot. De brand staat als een huis. Jij zegt dat Nintendo dat nooit doet, maar dat hebben ze op handheld gebied juist WEL altijd gedaan. Op console gebied idd nog niet, maar daar waren ze ook niet heel succesvol behalve met de Wii en voor de N64.

  Wat ze nu doen is verbreden. Het begon met een switch, daarna een Lite als budget model. Nu is de switch 3 jaar oud en worden gamers verwend met next gen geweld. Lijkt me een logische stap dat juist nu (in 2021) het premium model komt. Ik geloof ook dat dit model echt stukken beter zal zijn dan het huidige model om echt interesse te wekken bij dat publiek die ±400 wilt neerleggen. De mensen die wel naar specs kijken. Ik zie zelfs een kleine kans dat dit echt een volledig bc opvolger gaat worden. Releasend op de piek van sales om niet te vertragen en zodra de tech goedkoper wordt dit uiteindelijk voor iedereen betaalbaar wordt.

  We gaan het zien in 2021. Ik heb zin in dat jaar. Het word echt een groot jaar zowel op software gebied als hardware gebied.
 • @Newgamessuck

  Ik ben erg benieuwd. We hebben al een normale en een Lite-variant in huis (die laatste wilde mijn vriendin graag hebben en heus niet alleen omdat ie okergeel is). Ik ben benieuwd of ik straks de verleiding kan weerstaan.

  2021 moet qua software wel beter worden dan dit jaar, want het was wel erg magertjes wat Nintendo zelf heeft uitgegeven. Ik heb alleen Paper Mario gekocht en dat vond ik een mager 8je waard.

  Wat verwacht jij van 2021 qua software?

  Ik hoop zelf, waarschijnlijk tegen beter weten in, op Metroid Prime 4. Daar kijk ik al zo lang naar uit. Verder hoop ik dat Breath of the Wild 2 gaat komen. Een mooie platformer zou ik ook nog graag zien: Odyssey 2 of misschien een nieuwe DKC.
 • @Luigi1985

  Ik verwacht exact dit:
  https://youtu.be/YWFT-anAOuI
 • Heeft piet een ban?
 • @LosPilotas

  Jij bent echt verdacht veel met mij bezig…
 • @PietS.

  Nou heeft je naam ook iets sensueels…
 • @Monojaxx

  ☺️
 • @PietS.

  😆
 • @PietS.

  Omdat je normaal altijd moet reageren op Nintendo en Sony topics.
 • @LosPilotas

  I’m under your skin. 🙃
 • Alleen intressant voor mij als deze pro console ook echt qua power wat omhoog gaat. Voor alleen een ander scherm koop ik het niet.
 • Ik zou een Pro model gelijk in huis halen. Als ze dan even de "zwarte randen" vullen met scherm en undocked minimaal de huidige docked ervaring bieden ben ik al overtuigd.
 • @Gaaiz

  Als het al een pro model is (zou zomaar een 2 kunnen zijn als ze voor het iphone model gaan). Ik verwacht minimaal wat jij zegt. Plus veel meer.

  Er gaan hele hardnekkige 4 dlss 4K geruchten (in tv mode dan). Nintendo en Nvidea zijn heel nauw samen en is helemaal geen gekke gedachte.
 • Ze kunnen bij mij vragen wat ze willen, die Switch Pro komt er gewoon, al moet ik mijn lichaam verkopen.
 • @Monojaxx

  De pooier aan wie je je lichaam verkoopt voor een Nintendo Switch:

  https://youtu.be/-BtRMxBYaqs?t=111

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren