1. Switch verkocht in oktober opvallend goed in de Verenigde Staten

Switch verkocht in oktober opvallend goed in de Verenigde Staten

De één na beste maand in de VS voor een gamebedrijf ooit

De Nintendo Switch verkocht in oktober opvallend goed in de Verenigde Staten.

Nintendo of America heeft voor het eerst sinds tijden verkoopcijfers in de Verenigde Staten bekendgemaakt. In oktober werden er van de Switch en Switch Lite in totaal 735.926 exemplaren verkocht. Dat is 136 procent meer exemplaren dan in oktober 2019.

Het is daarmee de één na beste oktober voor een gamebedrijf ooit in het land. Alleen de Wii verkocht in oktober 2008 meer, namelijk 807.000 exemplaren. De Switch is met afgelopen oktober meegerekend ook de bestverkochte console in de VS voor 23 achtereenvolgende maanden.

Inmiddels zijn er meer dan 22,5 miljoen exemplaren van de Switch verkocht in de VS. Wereldwijd zijn er meer dan 68 miljoen exemplaren van de hybride console verscheept, zo werd pas geleden bekendgemaakt.

Nintendo Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Netjes, denk dat de Lockdown daar wel tussen zit.
 • Als zoete broodjes!
 • @PietS.

  Nu nog de games, of anders zullen ze allemaal wel belanden op Marktplaats etc 🤣
 • @LosPilotas

  68M. Switches op MP. Uhu. O en check meteen ff de Switch software verkoopcijfers.

  Tipje van de sluier:
  Super Mario 3D All-Stars is 5.5M. keer verkocht in 2 weken tijd. 🙂
 • @PietS.

  Wrm maakt dit je blij? 68 miljoen zijn er verscheept, wilt niet zeggen verkocht? Waar blijven dan de legendarische Nintendo games? En nee niet de remakes aub. Zelfs de line-up van de Wii en Wii u waren een pak beter.
 • @LosPilotas

  Er worden altijd verschepingscijfers gecommuniceerd. Dat gebeurt bij Playstation en Xbox (vanaf nu niet meer) ook. 68M. blijft hoe dan ook een gigantisch aantal en de Switch outpaced de PS4 op het moment.

  En waarom mij dat blij maakt? Als het -op financieel gebied- goed gaat met Nintendo, dan hebben ze meer mogelijkheden om te innoveren en dikke games te developen. Logisch oorzaak - gevolg.

  En als je dat (m.b.t. games) echt meent, dan heb je er niet veel kaas van gegeten of je doet weer eens lekker tegenstrijdig. Daarnaast is iets ‘legendarisch’ vinden nog altijd subjectief. Nintendo heeft deze gen de best verkopende en hoogst scorende exclusives. En ja, dit jaar is/was samen met 2018 een “minder” jaar m.b.t. sofware, zoals iedere bedrijf weleens een minder jaar heeft op dat gebied. PS - 2019… Anyone…? Maar nog steeds komen ze met genoeg games. Dit jaar is Animal Crossing DE Switch game. Die game oupaced echt alle andere exclusives van alle andere bedrijven. Ook is Paper Mario uitgekomen en komt Hyrule Warriors er nog aan. Ook is er aan innovatie geen gebrek. Zie: Mario Kart Home Circuit Live. Ook (enhanced) ports/remasters/remakes doen het zeer goed. Dus je kunt lekker neerbuigend doen m.b.t. Nintendo, maar ze doen het echt achterlijk goed met de Switch en bijbehorende software.

  Verder zie ik je wel allemaal commentaar leveren m.b.t. Switch games, maar heb je de launch line-ups van de next-gen consoles al eens goed bekeken? Te triest voor woorden gewoon. Op de PS5 kun je een remake (die jij niet meeltelt, zoals je hierboven aangeeft) en een stand-alone DLC spelen…
 • @PietS. heb je cijfers van deze meest verkochte aantallen exclusives ten opzichte van een ps4? ben wel benieuwd waar je dat vandaan haalt.

  Demon souls slechts een remake noemen is pas neerbuigend. Dan mag je a links awakening ook een simpele remake noemen en mario kart en smash ook simpele ports. en miles morales is een stand alone-game, geen DLC.
 • @Liquidshake

  Hier zijn ook de PS4 exclusives sales numbers te vinden:
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_PlayStation_4_video_games

  Niks komt bij de Switch/Nintendo exclusives sales numbers in de buurt en dat terwijl de Switch nog maar het halve aantal levensjaren heeft:
  https://www.nintendo.co.jp/ir/en/finance/software/index.html

  Uhh… Op de site van Playstation staat bij de Demon’s Souls letterlijk ‘Remake’… Het is feitelijk een remake:
  https://www.playstation.com/nl-nl/games/demons-souls/

  En Link’s Awakening is ook een remake, ja. Mario Kart 8 Deluxe is een enhanced port en Super Smash Bros. Ultimate is een nieuwe game. Know your facts.
  Maar het zegt al genoeg dat je PS remakes wel meetelt en Switch remakes (etc.) niet. Je agende is glashelder. 🙂

  Daarnaast wordt Miles Morales op veel verschillende game sites een stand-alone DLC genoemd. Wat ook wel blijkt aangezien het een game van +/- 10 uur is die voortborduurt op de Spider Man game voor PS4.

  Dat je niet ingaat op een hoop van mijn punten uit m’n vorig post, zegt overigens ook al genoeg.
 • @PietS. Dat lijstje omtrent ps4 zis incorrect. Alleen God of war heeft volgens een artikel van gisteren meer als 50 miljoen stuks verkocht. Grappig is wel dat als het om Sony gaat je iets onbetrouwbaar als Wikipedia gebruikt en bij Nintendo gebruik je oorspronkelijke bronnen. Lekker selectief ben je. Ik ben wel zeker van als je alle console exclusief bij elkaar optelt dat Sony toch aanzienlijk hoger ligt

  En waar jij jouw kromme informatie vandaan haalt over Spiderman is een raadsel. Volgens Sony website is het gewoon een standalone game.
 • @Liquidshake

  50 milioen? Hahahah! (Die heb ik even geprintscreened!) Dat heeft de hele GoW bijelkaar niet eens… 😂 Nou, kom ook met een bronnen dan! Met lullen in de lucht kom je natuurlijk nergens.

  En weer sla je een hoop van de door mijn ingebrachte punten over. Je houdt zo geen punten meer over. Pas maar op!

  En wat betreft Miles Morales: https://www.gamesradar.com/spider-man-miles-morales-may-be-a-standalone-expansion-but-that-smaller-scale-is-often-ideal-for-interactive-storytelling


  O en even off-topic:
  Waarom ben je niet meer ingegaan op mijn bewijs dat de PS5 (nog) niet beschikt over ‘quick resume’? Wat volgens jou wel zo was/is. 😉
 • @PietS.

  https://www.thegamer.com/ghost-of-tsushima-sold-over-5-million-copies/

  Is dit genoeg voor een bron? En volgens mij reageer ik direct op wat je zegt dus weet niet waar je het over hebt? Feit is gewoon dat je onzin uitkraamt als het gaat om meest verkochte console exclucies. Of kun je alsnog een accuraat lijstje produceren dat niet afkomstig is van Wikipedia? Zo niet, dan klopt je statement ook niet

  Wat betreft je punt van de vorige keer over Quick resumé. Ik had geen tijd om toen daar uitbundig op te reageren. Misschien dat jij verder niks in je leven hebt te doen dan hele dag op inside gamer te zitten, maar sommige mensen werken gewoon en hebben een gezinsleven. Quick resumé is iets wat makkelijk te implementeren is en technisch geen issue zal zijn om te implementeren. Wat momenteel Sony gebruik is activity cards wat vergelijkbaar is.
 • @Liquidshake

  Je zegt tegen mij dat ik niet met “onbetrouwbare bronnen/linkjes” aan moet komen zetten, maar zelf kom je ook niet met een officiële bron. De pot verwijt de ketel. Verder is er op het gehele internet niets te vinden over die 50 miljoen en genoeg over die 12 miljoen, dus ja… 🙂
  En zoals hier aangegeven wordt, weten ze niet eens of die info m.b.t. de GoW sales numbers wel van Sony zelf afkomt:
  https://www.en24news.com/2020/11/over-50-million-god-of-war-games-sold-news.html

  Je lult nu bv. over het feit heen dat Demon’s Souls wel gewoon een remake is.

  Leuk dat je je er onderuit probeert te lullen, maaf jij zei dat de PS5 de ‘quick resume’ functie al meteen zou hebben en dat is dus niet het geval en dat heb ik aangetoond.
  Maar dankje dat je me gelijk geeft, omtrent ‘quick resume’!
 • @PietS. ik hoef nergens mee aan te komen, gezien jij de statement maakt over de aantallen. ik geef je slechts een bron, wat je er wel of niet mee doet is mij een zorg.

  ik heb nergens gezegd dat het niet zo is. of zie je ze soms vliegen?? ik zeg alleen dat je neerbuigend doet over een game, wat nu op dit moment een gemiddelde van 92 heeft op metacritic. dus een slechte launch is nergens te bekennen.

  kun je me laten zien waar ik heb gezegd dat ps5 quick resume zou hebben? ik heb dat nergens beweerd en dus praat je zoals gewoonlijk dikke onzin. maar ik wacht nog steeds op je claim dat nintendo meer console exlusieves heeft verkocht.
 • @Liquidshake

  En ik geef jou ook een bron. Het zou mij ook een zorg zijn wat jij met die info doet (^), maar kom niet aanzetten met je hypocriete verhaaltje over “niet betrouwbare bronnen/links”, om vervolgens zelf aan te komen zetten met een niet officiële bron.

  Jij zegt: ‘Demon souls slechts een remake noemen is pas neerbuigend’, terwijl het toch echt gewoon een remake is en dat heb ik ook aangetoond, met behulp van een officiële bron (zoals jij zo graag wil).
  Verder doe ik niet neerbuigend over Demon’s Souls Remake. CyberFL vindt dat remakes niet meetellen en ik gaf gewoon aan dat DS ook een remake is. Context.

  En hier heb je dat gezegd, m.b.t. Quick Resume:
  https://imgur.com/gallery/hCsqTEz
  Tja… Hoe kom je hier nu onderuit hè? Welke smoesje wordt het nu weer? 😉

  En ik heb alle beschikbare info al met je gedeeld. Wat je er wel of niet mee doet, is mij een zorg (zoals je zelf zojuist ook heel “wijs” zei).
 • @PietS. Komt voort uit interview met Sony en je kan het gewoon terug vinden op het internet. Die Wikipedia link van je omtrent Sony is incorrect omdat een aantal ervan een jaar geleden als laatst zijn geüpdate.

  Nee het ging mij erop dat je zo neerbuigend deed over het feit dat Sony een console released met een remake, terwijl daar niks mis mee is.

  Ik heb nergens gezegd dat Sony deze functie direct zal hebben zoals jij dit nu zegt. Ik heb gezegd dat Sony uiteindelijk gewoon deze functie zal hebben. Dat jij iets anders erin leest kan ik niks aan doen.

  Kom je nog met de correcte informatie omtrent de console exclusieve sales of niet? Want ik heb nog steeds geen kloppende informatie van je gezien.
 • @Liquidshake

  Ik doe helemaal niet neerbuigend over het feit dat Sony de PS5 gereleased heeft met een remake, want ik hou van remakes van goede games. CyberFL gaf aan dat ik remakes niet mee mocht tellen in Nintendo’s software line-uo van dit jaar en daarna gaf ik aan dat Demon’s Souls ook een remake is en dat hij die -volgens zijn eigen logica- dus ook niet mee moet tellen. Ik heb geen verkeerd woord gerept over Demon’s Sould Remake zelf, want het lijkt me best wel een toffe game.

  Ik citeerde een stuk teskst van GameSpot waarin letterlijk vermeld staat dat de PS5 NOG NIET beschikt over ‘Quick Resume’ en jij zegt daarna ‘De Sony console zal deze functie gewoon hebben’. Het woord ‘uiteindelijk’ heb je niet genoemd. En dat die functie er uiteindelijk waarschijnlijk bij gepatched wordt, was al duidelijk door het stukje tekst dat ik direct geciteerd had van GameSpot. De woorden ‘Nog niet’ stonden er letterlijk in en die had ik al netjes meegeciteerd, dus hier had je het gewoon mis en daar kom je niet onderuit.

  Zoals ik al aangaf is de info in die Wiki lijst de meest recente vindbare info. Sony geeft -zoals Nintendo dat wel doet- niet ieder kwartaal officiële cijfers vrij. Maar nogmaals: Mocht jij die cijfers wel hebben… Be my guest en laat me het zien, want tot op heden heb jij ook niks ‘officieels’ laten zien.


  EDIT:
  Hier staat het:
  ‘Sony attributes much of its success over the last console generation to the popularity of its exclusive game franchises, including stalwarts like God of War (more than 51 million copies sold) and newcomers like Ghost of Tsushima, with more than five million copies sold since its debut in July.’
  Bron: https://www.nytimes.com/2020/11/11/technology/sony-playstation-5-ps5.html
  (Ongeveer op het midden van de pagina, na uitklappen.)

  Alle GoW games bijelkaar opgeteld zijn dus zo’n +/- 51M. keer verkocht. Niet alleen GoW voor de PS4. GoW voor de PS4 is +/- 20M. keer verkocht:
  https://www.resetera.com/threads/god-of-war-series-exceeds-51-million-copies-sold-means-gow-2018-is-close-to-or-exceeded-20-million.324448
  (Bron staat erbij. Zie ‘source’.)

  Of: https://twitter.com/nesbot_feed/status/1326847135959179266?s=21

  Daarnaast is +/- 20M. op een userbase van meer dan 120M. niet uitzonderlijk veel, o.i.d. en al helemaal niet als je kijkt met wat voor kortingen die game al verkocht is/wordt.

  Op dit moment lijkt het er dus op dat Super Mario Kart 8 Deluxe vaker verkocht is dan welke PS4 exclusive dan ook en dat geldt ook voor Animal Crossing en die game is pas in maart uitgekomen.

  Hier heb je je CORRECTE info. 🙂
 • @PietS.

  Vind je t gek als Nintendo er weer zo nodig schaarste bij moet creëren. Jammer dat dit blijkt te werken.
 • @benjaminben

  Wat bedoel je?

  Edit:
  O, je doelt op SM3DAS? Ik ga een voorspelling doen: Alle 3 de games zullen na maart, in welke vorm dan ook, beschikbaar blijven.
  Het blijft voor nu natuurlijk een voorspelling, vanuit mijn kant.
 • @PietS.
  @Liquidshake

  Is Liquidshake toevallig Kaas?
 • @Snafu9

  Er zijn voortaan veel Kazen aanwezig op IG… 😂

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren