1. Switch-verkopen gestegen ten opzichte van vorig jaar

Switch-verkopen gestegen ten opzichte van vorig jaar

Ook de verkoop van Switch-spellen stijgt

Nintendo heeft het rapport van het afgelopen fiscale kwartaal naar buiten gebracht. De Nintendo Switch is gedurende de afgelopen drie maanden 2,13 miljoen keer verkocht wereldwijd.

De Nintendo Switch is inmiddels ruim twee jaar op de markt, en doet het nog altijd goed. Sterker nog, de verkoop neemt zelfs toe ten opzichte van hetzelfde fiscale kwartaal vorige jaar. Vorig jaar werden er in dezelfde periode 1,88 miljoen exemplaren verkocht, dit jaar waren het er 2,13 miljoen.

Niet alleen de Switch vliegt nog altijd over de toonbank, de nieuwste grote release van Nintendo, Super Mario Maker 2, doet het ook erg goed. Het spel werd reeds 2,42 miljoen verkocht dit kwartaal, dat is zeker niet niks aangezien het spel pas twee dagen voor het einde van het fiscale kwartaal uitkwam. In totaal werden er dit kwartaal 22,62 miljoen Switch-spellen verkocht. Dit is een stijging van 25,9 procent ten opzichte van vorig jaar.

mario maker 2

Ook de mobiele verkopen kennen een stijging van tien procent ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten van mobiele spellen bedroegen ruwweg 82,5 miljoen euro. De laatste mobiele-release van Nintendo was Dr. Mario World en het spel kende een erg goede lanceringsweek. Dit spel werd echter begin deze maand pas uitgebracht en heeft dus geen invloed op de cijfers van het vorige kwartaal.

Het volgende fiscale kwartaal belooft een goede periode te worden, gedurende dit kwartaal worden er namelijk veel grote Nintendo-titels uitgebracht. Fire Emblem: Three Houses, Cadence of Hyrule: Crypt of the NecroDancer en Dr. Mario World zijn hier voorbeelden van. Daarnaast wordt Astral Chain in dit kwartaal gelanceerd en staat Link's Awakening voor september op de planning. Naast de spellen wordt in september ook de Switch Lite gelanceerd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Zeer netjes! De aankomende maanden worden mooi!
 • Cijfers van dit kwartaal zijn wel slechter dan verwacht (qua winst) en aandeel staat in frankfurt daarom ~4% lager.

  Maar wat Artikel en Piet ook al zeggen, komende maanden wordt knallen:
  - Switch lite
  - Veel games
  - Mario kart tour

  Ik zit nog comfortabel in de aandelen.
 • Ik weet nog goed dat er een paar leden op IG slechte verkopen voor MK8 deluxe voorspelde. Het was maar een port en mensen willen liever een nieuwe MK. 2 jaar later….. best verkochte switch game. Gewoon prachtig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren