1. AC: Black Flag en Rogue verschijnen 6 december voor de Switch

AC: Black Flag en Rogue verschijnen 6 december voor de Switch

The Rebel Collection

Assassin's Creed: Black Flag en Rogue voor de Switch hebben een releasedatum gekregen. De games worden als één geheel uitgegeven op 6 december.

Tijdens de Nintendo Direct eerder dit jaar werd onthuld dat de twee populaire Assasin's Creed-games worden omgezet naar de Switch. Inmiddels is bekendgemaakt dat beide spellen als geheel worden uitgegeven onder de naam The Rebel Collection.

Black Flag werd in 2013 voor het eerst gelanceerd en nu, zes jaar later, wordt de game opnieuw uitgebracht. De game vertelt het verhaal van de beruchte piraat Edward Kenway en speelt zich af in de 18e eeuw in het Caribisch gebied.

Rogue zag in 2014 voor het eerst daglicht en ook dit verhaal speelt zich af in de 18e eeuw. De game richt zich op Shay Patrick Cormac, een voormalige Assassin die Templar geworden is nadat hij werd verraden door zijn kameraden.

Beide games spelen zich af in een fictieve geschiedenis van gebeurtenissen uit de echte wereld en volgen de eeuwenoude strijd tussen de Assassins en de Templars. Assassin’s Creed Rogue kreeg in 2018 al een remaster voor PlayStation 4 en Xbox One en wordt in december dus voor de derde keer uitgebracht.

The Rebel Collection is vanaf 6 december speelbaar voor Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Mooi om te zien dat twee van de (in totaal zeven) beste pre rpg Assassin's Creed games naar de Switch toe komen. De switch verdiend het om zulke goede games te krijgen (hopelijk komen de andere toppers AC 2, Brotherhood , Revelations, en Syndicate en iets mindere titels AC 1, Liberation en Unity er ooit ook nog een keer naar toe.
 • @Meta_coola

  Smaken verschillen….
 • @Meta_coola

  Ik heb zo vaak geprobeerd een AC leuk te vinden, maar ik krijg het maar niet voor elkaar. Wat vind je er zó leuk aan?
 • @DopieJopie1

  Ik heb pogingen gewaagd aan dr eerste paar delen, maar het heeft mij ook niet weten te bekoren.
 • @Luigi1985

  Met veel Nintendo spellen is de focus op de gameplay. Bij AC is de focus meer op het verhaal en beleving. Voor veel gamers die veel Nintendo spellen spelen (inclusief mijzelf) voelt AC gewoon niet goed. Je ziet een cutscene en moet van plek a naar b lopen voor de volgende cutscene. Ik beleef er weinig lol aan. Is wat anders dan een mario galaxy of zelda waar minder cutscenes zijn en een kutverhaal (zover die er zijn), maar het speelt goed weg, alles is interactief en leuk…..Maarja…Zo zie ik het.
 • @Newgamessuck

  Ja mss is dat het. Ik ben idd ook meer van het spelen dan van het volgen van verhalen. Ik klik in sommige games zelfs de cutscenes weg.

  Niet altijd overigens.

  Ik ben ook niet zo’n fan van historische thema’s (doorgaans).
 • @DopieJopie1

  Voor mij zijn er vier dingen waardoor ik het een geweldige serie vind. Alleerst is het verhaal al sinds deel één heel erg sterk. Het is echt een heel erg interessant verhaal en wat mij vooral zo intrigeert is dat er heen goed en kwaad is, zowel de Assassins als de Templars doen bedenkelijke dingen. Het verhaal is zo goed dat het na deze 12 jaar nog steeds interessant is.

  Ten tweede is de gameplay ook heel erg sterk, het gaat nooit vervelen om op gebouwen etc te klimmen en over gebouwen heen te lopen en te springen (iets wat elke deel overigens telkens soepeler en fijner werd) . Ook de combat van de pre rpg AC games vervelen nooit (die van de rpg AC games overigens ook niet). Het gaat allemaal zo soepel en vloeiend (alleen vergis je niet dit betekent niet dat alle super easy is) waardoor je je een echte held voelt (ik heb op zwaard vechten gezeten en ik kan je zeggen AC geeft mij daadwerkelijk het zelfde heerlijke gevoel als toen ik het in het echt deed)

  Ten derde de game werelden van de AC serie komen zo levendig en sfeervol over. En dan komen we nu bij het vierde punt aan en dat is de wereld en het verhaal zijn ook heel erg historisch accuraat en dat gemengd met een heerlijk sci-fi element maakt het heel erg aantrekkelijk.
 • @Meta_coola

  Mooi om je passie te lezen. Je hoeft niet de game zelf tof te vinden om te zien hoe een ander hier helemaal gek van kan zijn.

  Ik ga weer verder met Dungeons. Dat zal ook niet iedereen begrijpen ;)
 • @DopieJopie1

  Kijk dit is nou een goede reactie kunnen sommigen mensen nog wat van leren. Veel beter dan zeuren dat iemand ergens extreem veel passie voor heeft.
 • @Meta_coola vraagje (jij weet dit vast en zeker): in die remasters, is daar de besturing ook anders?

  Heb recentelijke de remaster van III gespeeld op de Switch (uiteindelijk met heel veel plezier) en heb daarna Black Flag erbij gepakt voor de PS4. Maar die game bestuurt voor geen meter… III, althans de remaster van III, voelt veel strakker aan.
 • @BertdeVries

  Zover ik weet hebben ze ( althans voor de ps4 versie van AC 3 en die van de ezio collection) juist de controlls van Black Flag gebruikt.
 • @Meta_coola echt? Ed de Piraat vliegt bij mij alle kanten op, en doet allerlei dingen die ik niet wil. Connor bestuurde een stuk fijner
 • @BertdeVries

  Ja net nog even AC 3 en Black flag op de ps4 opgestart. Controls zijn het zelfde. Kan zijn dat Ubisoft de controls nog verder heeft getweaked voor de switch.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren