1. Switch-versie Terraria lanceert morgen

Switch-versie Terraria lanceert morgen

Fysieke versie in de maak

De langverwachte Switch-versie van Terraria is vanaf morgen op de Switch eShop verkrijgbaar.

De game is al verkrijgbaar op verscheidene platforms, waaronder pc, PlayStation 4, Xbox One, smartphones en Wii U. Er staat ook een fysieke versie voor de Switch in de planning, maar daar is nog geen releasedatum voor.

Terraria is een tweedimensionale platformer waarin spelers een procedureel opgebouwde wereld kunnen verkennen. Naast het opgraven van metalen en bouwen op een wijze die te vergelijken valt met Minecraft, is het ook mogelijk om de wereld te verkennen en eindbazen te verslaan.

Terraria

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Morgen komt ook Graveyard Keeper uit, daar kijk ik meer naar uit. Terraria was nooit mijn game. Zag het doel niet zo in het bouwen van gebouwen end. Je was toch te veel aan het rondstruinen.
 • @benjaminben

  Inderdaad… Ik vind het ook zo'n ontzettend saaie game… Pohh…
 • @benjaminben

  Overmorgen komt mario maker 2 uit. Review embargo verloopt vanmiddag. Hier ben ik de komende jaren mee zoet.
 • @Newgamessuck

  Een game zonder einde inderdaad!

  Ik denk dat de reviewcijfers redelijk zullen zijn, maar niet gigantisch hoog, doordat online MP met vrienden nu nog schijnt te ontbreken en pas later toegevoegd wordt.

  Zonde…
 • @Piet S.

  Ik ben benieuwd wat t cijfer wordt, maar ik verwacht niet teleurgesteld te worden. Het is echt al sinds de GameCube niet meer gebeurd dat ik een game gepre-ordered heb waar nog geen reviews van beschikbaar zijn.

  Maar ik heb sinds gister wel ene stylus en ik mag vanaf februari een jaar lang gratis online.
 • @Luigi1985

  Net even gekeken en SMM op de Wii U heeft uiteindelijk en 88 gekregen, wat netjes is. Die game mist i.v.m. SMM2 echter veel functies, dus SMM2 zou logischerwijs boven een 9 uit moeten komen.

  Helaas mist er nu nog 1 MP functie (toch?) en ik denk dat de game daarop afgerekend gaat worden (heel dat 'online spelen met vrienden' boeit mij persoonlijk geen reet, btw). Dus ik ben benieuwd!
 • @Luigi1985

  Ik zou een mario maker 1 port ook 60 euro voor neertellen en blij zijn als een klein kind. Dus……..Ook natuurlijk blind gekocht aangezien het Mario maker 1 is plus veel extra's/
 • @Luigi1985
  De mijne ook vorige maand besteld, en ik zie dat ie zojuist verzonden is!
 • @Newgamessuck

  Ja en dat hele Super Mario Maker… Sorry maar dan speel ik nog liever Terraria. Ik ben sowieso niet van de level-builders en ook niet van player-made content. Daarbij vind ik Mario games echt wel tof, alleen dit trekt mij niet. Ik ben best creatief ingesteld, heb mij uren vermaakt met het doelloze Minecraft, mijn Boerderij tot in de puntjes vormgegeven in SV maar het creëren van levels in SMM kriebelt mijn creatieve hersenkwab niet. Snap de ophef rond de game ook totaal niet. Maar fijn dat jullie er plezier van hebben ; veel schik met de game! (Speel nu Subnautica op de PS4, maar dat vind ik toch wel een hele toffe game. De setting is rustgevend en angstaanjagend tegelijk. Ben met name te spreken over een 'Minecraft-game' die met de hand gemaakt is. Doet zoveel meer)
 • @benjaminben

  Ik snap je punt deels. Mario maker is inderdaad niet meer dan bestaande dingen op bepaalde plekken neerzetten en ze soms iets laten doen.

  Echter kan ik mijn creativiteit daar echt wel mee kwijt. Ik had bij het eerste deel bijvoorbeeld levels waarin ik allerlei puzzelachtige uitdagingen had bedacht mer de spullen die je voorhanden had. Bijvoorbeeld bakstenen waarop een trampoline lag ergens bovenin plaatsen enlaten verdwijnen met een p-switch. Trampoline valt naar beneden, jij kan naar een hoger platform om vervolgens bommen te gooien pp een loopband en daarmee een muur doorbreken etc.

  Ik bedacht in ieder geval steeds weer iets nieuws. In het eerste deel had je niet eens zoveel verschillende items/vijanden/etc. Dus ik denk dat t nieuwe deel nog veel meer mogelijkheden biedt.
 • @benjaminben

  Player made content > Nintendo made levels….Je moet alleen wel de goede creators kennen en beetje de mario maker scene volgen.

  Er zijn heel veel pro game designers die mario maker levels maken bijvoorbeeld. Maker van Celeste maakte bijv ook mario maker 1 levels en vele andere pro makers. Ook zijn er mensen met jaren ervaring die rom hacks maken en de mooiste levels maken waar Nintendo nog wat van kan leren en hun creaties showen in mario maker

  Ik ben ook geen creator. Ik speel gewoon graag mario levels die moeilijker zijn dan de standaard nintendo content maar zeker niet minder zijn qua kwaliteit. Plus er zitten ook 100+ Nintendo made levels in.
 • @Newgamessuck

  Laten we straks iig wat levels met elkaar delen. Dat is wel leuk. Ben wel benieuwd wat jullie voor creaties maken.
 • @Luigi1985

  Sowieso…Al zal het wat weken duren voor ik iets heb….Maak niet zoveel. Speel vooral.
 • Goh, ik dacht dat die allang beschikbaar was. Een absolute aanrader, vooral samen met anderen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren