1. System Shock 2: Enhanced Edition krijgt VR-modus

System Shock 2: Enhanced Edition krijgt VR-modus

Volledig speelbaar in VR

VR-modus onderweg naar System Shock 2: Enhanced Edition.

Ontwikkelaar Nightdive Studios werkt volgens IGN aan een modus die System Shock 2: Enhanced Edition volledig speelbaar maakt in VR. 

In januari tweette de ontwikkelaar al een foto van Stephen Kick, studiohoofd van Nightdive Studios, met een VR-controller in zijn hand. Kort daarna trok de studio kennelijk een specialist aan om te inventariseren of een eventuele VR-versie van de game mogelijk zou zijn. 

Van het een kwam het ander en voor de studio het wist, lag er volledige VR-versie van de klassieke horrorgame op tafel. Studiohoofd Kick geeft zelfs aan dat spelers de VR-modus samen kunnen spelen, ook al maakt slechts één van de twee spelers gebruik van een VR-bril. 

Ook werkt Nightdive Studios aan een volledige remake van de eerste System Shock na een succesvolle Kickstarter-campagne. De game moest in 2020 verschijnen voor pc, maar werd uitgesteld.

Tot slot werkt Otherside Entertainment samen met Tencent aan System Shock 3 pc en consoles. Een releasedatum voor die game is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren