1. System software update voor PS4 introduceert Mute al Mics-optie

System software update voor PS4 introduceert Mute al Mics-optie

En een handje vol nieuwe avatars

De nieuwe system software update (8.00) voor PlayStation 4 introduceert nieuwe Party Chat-mogelijkheden en meer.

Dat heeft Sony bekendgemaakt in een blogpost. In het bericht is te lezen dat Party's en Messages voortaan meer met elkaar verbonden zijn. Zo kunnen spelers voortaan chat- en spraakberichten sturen in dezelfde groep.

Daarnaast is er een knop aan de Quick Menu toegevoegd die al jouw aangesloten microfonen dempt. Spelers hoeven dus niet langer hun headset of oortje te dempen op het apparaat zelf en dat betekent minder ruis.

Verder zijn er een aantal gratis avatars toegevoegd. Spelers kunnen hun profiel nu gratis opmaken met afbeeldingen van Bloodborne, Journey, Ghost of Tsushima, God of War, The Last of Us Part II, The Last of Us Remastered, Uncharted 4: A Thief’s End en meer.

Voor alle veranderingen en toevoegingen kan je hier terecht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Mute al Mics, klinkt als een Arabische naam. Het moet toch echt mute all mics zijn, Cody.
 • @barton

  Klinkt als een Arabische naam? Dan heb jij totaal geen kennis van het Arabisch haha, want dit klinkt totaal niet als een Arabische naam.
 • @LosPilotas
  Omdat er ‘al’ staat. Wat voor jou niet Arabisch klinkt, klinkt voor andere met het woordje ‘al’ al snel van wel.

  Net als dat ik Aziatische talen ook moeilijk uit elkaar haal.

  Daarnaast is het overduidelijk met een knipoog bedoeld.
 • @CerandoX.nl

  Dan klinkt cerandox voor mij ook Arabisch.
 • @LosPilotas

  En LosPilotas klinkt Spaans, wist je dat?
 • @barton

  Ze zouden een 'Mute the Mic' reward moeten bedenken voor slechtste zanger van het jaar. Gerard Joling en Frans Bauer komen imo in aanmerking :D :D Dat dit muzikale uitschot in een jury van Nederlandse talentshows zit is echt wel tragisch… We hebben zoveel meer te bieden dan hoog zingende mannen en tieneridolen uit vissersdorpjes.
 • @benjaminben

  Goed idee… Alleen: je kunt van Gerard Joling zeggen wat je wilt, maar de beste man kan wel zingen. En ook Frans Bauer zingt mij er makkelijk uit, al heb ik zelf ook niks met zijn "snik" en volksmuziek.

  Nee dan ben ik toch eerder voor een van onze slechte rappers (Sjors bijv.) of een zanger Rinus of zo.
 • @barton

  Je zingt pas goed wanneer het ook goed klinkt. Wat zij uit hun strot krijgen mag dan 'zuiver' zijn, tis niet om aan te horen. Zang is niet alleen zuiver, zingen, maat houden en toonhoogtes kunnen halen. Zang draait in zijn geheel om de klank. Een persoon kan een stem hebben die niet loepzuiver is en toch prachtig kunnen zingen. Zowel Frans als Gerards stem laten mij pleisters op m'n oren plakken. Leuk dat je de hoogte in kunt met je strot, maar als ik daarbij begin te denken aan de eerste maandag van de maand dan is dat niet best.
 • @benjaminben
  Gerard Joling kan echt wel zijn maat houden en toonhoogtes halen hoor.

  Dat het jou smaak niet is, is iets anders. Er zijn trouwens wel heel veel mensen die er wel van houden en het wel kunnen waarderen, maar aan je denigrerende toontje te merken zal jij je mening over die mensen ook wel klaar hebben.
 • @CerandoX.nl

  Ik zeg ook nergens dat hij dit niet kan, ik beaam het eerder. Lezen…

  hmmm… hoe leg ik dit nu aan jou uit. Kijk, technisch gezien zijn het zangers die tonen kunnen halen en maat kunnen houden. Dus bekijken we het puur technisch, dan zijn het zangers die hun beroep verstaan. Het is alleen zo dat ik zangers bekijk als totaal plaatje. Ik vind daarbij dat zowel Gerard als Frans hun stemmen verkeerd gebruiken. Ze klinken in mijn oren te geforceerd hoog en in Gerards geval zelfs iets onnatuurlijk. Dit maakt dat ik hen gevoelsmatig geen goede zangers vind (los van de muziek die zij maken). Geen idee of je mij snapt, ik in ieder geval wel :p

  Wel jammer dat je mij schaart onder de mensen die gelijk een mening bij anderen hebben als het gaat om hun voorkeuren. Ik haat hier niet op Meta die overduidelijk Sony, Ubi en SE fan is want hij is een goede knul. En ik haat dus ook niet op mensen omdat ze toevallig fan zijn van zangers die ik niet goed vind. Zo sta ik niet in het leven Cera. Live and let Live is altijd een soort levenscode voor mij geweest. Helemaal als gamer weet je soms hoe het is om een hobby te hebben die door anderen als 'tijdsverspilling', 'lui' en 'kinderachtig' bestempeld kan worden. Sommigen gaan dan ook zo ver om, afgaande op jouw hobby, ook gelijk jou in totaliteit deze stempel maar te geven. Hier heb ik echt zo'n hekel aan gekregen dat het mij voldoende zelfreflectie bood om dit in ieder geval niet ook bij anderen te gaan doen. Het is kut om beoordeeld te worden op iets dat je tof vindt maar wat door anderen niet gedeeld wordt.

  Mijn pa genoot bijvoorbeeld van deze muziek en draaide dit plat. Vond ik hem daarom een minderen persoon. Nee hoor, ik zou niet weten waarom. En ik heb het idee dat jij ook fan bent van Gerard en Frans, en das je goed recht. Ik kom alleen niet bij je langs om samen even wat albumpjes van hen te draaien ;)

  Wellicht kwam ik hierboven wat denigrerend over, maar dit mag je bij mij altijd wel iets met een korreltje zout nemen. Til er niet al te zwaar aan, want zo serieus bedoel ik het ook allemaal weer niet. Heb op dit moment wel andere problemen dan het bekritiseren van zangers eigenlijk #wezittenweerthuiswachtendeopeentestuitslag:P
 • wanneer komt die update uit
 • @djodjo

  Nu
 • Zojuist even de update gecheckt, je kunt nu dus niet meer zelf een party aanmaken zonder daarvoor eerst iemand uit te nodigen.
  Daarnaast (kan) Playstation dus alle gesprekken opnemen om zo "de moderator" uit te kunnen hangen. Vanuit het perspectief om nare figureren tegen te gaan en/of te straffen snap ik het, maar ben nou niet per se heel enthousiast dat altijd alle gesprekken opgenomen (kunnen) worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren