1. 'Take-Two annuleerde contract Kerbal Space Program plots voor nieuwe studio'

'Take-Two annuleerde contract Kerbal Space Program plots voor nieuwe studio'

Uitgever deed poging hele team aan te nemen voor zelfde game

Uitgever Take-Two Interactive annuleerde plotseling het contract met Kerbal Space Program 2-maker Star Theory Studios, om vervolgens het personeel te rekruteren bij een nieuwe studio voor dezelfde game. Dat claimt Bloomberg.

Tot december 2019 werkte Star Theory Studios aan Kerbal Space Program 2, waarna het personeel op ongebruikelijke manier op de hoogte werd gesteld van het annuleren van het contract met Take-Two.

"Het was een zeer moeilijke beslissing om te maken, maar het werd noodzakelijk toen we het gevoel hadden dat bedrijfsomstandigheden de ontwikkeling, uitvoering en integriteit van de game mogelijk belemmeren," vertelde Take-Two-baas Micheal Cook via LinkedIn aan medewerkers van Star Theory. "Daarom moedigen we jullie aan om te solliciteren voor een positie bij ons."

Het bericht onthulde ook dat Intercept Games werd opgericht, een nieuwe studio van Take-Two om Kerbal Space Program 2 te ontwikkelen. Volgens Bloomberg kwam het nieuws als een grote verrassing, gezien het team al twee jaar aan de game werkte en de opmerkelijke manier van communiceren.

Zo'n twaalf medewerkers, inclusief regisseur Nate Simpson en studiohoofd Jeremy Ables, vertrokken naar Intercept Games om de ruimtesimulator verder te ontwikkelen. De overgebleven werknemers van Star Theory Studios deden een poging nieuwe deals te sluiten, maar vanwege het gebrek aan netwerkmogelijkheden door de pandemie moest de studio uiteindelijk de deuren sluiten.

Kerbal Space Program 2 staat momenteel gepland voor het najaar van 2021.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • muziek is wel erg tof :}

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren